Stor interesse for specialuddannelse Anders Nielsen er en af de pt. 10 lærlinge, som uddanner sig til entreprenørmaskinmekaniker gennem et kombineret uddannelsesforløb hos Scantruck og N.C. Nielsen.

Stor interesse for specialuddannelse

Mange unge vil gerne uddanne sig til entreprenørmaskinmekaniker hos Scantruck og N.C. Nielsen, der tilbyder et lærlingeforløb i begge virksomheder

Drømmer du også om en uddannelse som entreprenørmaskinmekaniker, er du ikke den eneste. Hos Scantruck A/S, der importerer og forhandler en lang række af entreprenørmaskiner i Danmark og Sverige, får de jævnligt henvendelser fra unge mennesker, der ønsker at få en læreplads på værkstedet.

- Vi har pt. 10 lærlinge i fællesskab med vores søsterselskab N.C. Nielsen A/S, så lærlingene får en periode i begge virksomheder. Alle 10 er i gang med at uddanne sig til entreprenørmaskinmekaniker, og interessen for at komme med på holdet er stor. Vi får nye navne på ventelisten hele tiden, konstaterer Eskild Jensen, teknisk chef i Scantruck.

Efterspurgte i mange brancher
N.C Nielsen Gruppen, som ejer begge virksomheder, ansætter løbende elever på sine værksteder, som ligger i Skive, Ringsted og Balling.

Lærling Casper Møller Kristensen fuldt koncentreret i serviceringen af en truck.

Uddannelsen kombineres med ophold på Erhvervsskolen i Års. Ansøgere skal som minimum have gennemført GF1 (grundforløb) inden en ansættelse.

Alle, der ansøger skal have to ugers praktik fordelt med en uge ved Scantruck og en uge ved N.C. Nielsen. Derefter udvælger virksomhederne i fællesskab de kandidater, de mener passer bedst.

- Vi kan tilbyde dem en bred allround uddannelse, som gør dem attraktive i mange brancher. Blandt andet vindmøllebranchen. De er en mangelvare i branchen, og vi beholder gerne alle dem, vi kan efter endt uddannelse, siger Eskild Jensen.

Han understreger, at det er en uddannelse, som kræver stort fokus og engagement.

Under uddannelsesforløbet får lærlingene lov til at prøve kræfter med alle aspekter af en mekanikers hverdag. Her er Jesper Henningsen klar med svejseapparat og svejsehjelm.

- At blive entreprenørmaskinmekaniker er ikke verdens nemmeste uddannelse. Det tager fire år, og man skal kunne mange ting i form af el, hydraulik, elektronik m.m. Et moderne hydrauliksystem er meget avanceret, og stiller store krav til den enkelte lærling.

- Samtidig skal de kunne udføre basalt mekanikerarbejde. Nogle er helt på bar bund, andre har snust til maskiner fra barnsben. Uanset deres udgangspunkt tager vi os godt af dem, og klæder dem grundigt på til opgaverne, siger Eskild Jensen.

Stor søgning
Praktikkerne, der ligger til grund for den endelige udvælgelse, bliver typisk afholdt i foråret og igen om efteråret. Men forespørgslerne fra potentielle lærlinge kommer hele året, og der er masser af dygtige kandidater af vælge blandt.

Uddannelsen tager fire år og byder både på basalt mekanikerarbejde og avanceret elektronik. Her er Mathias Krarup Nielsen i gang med en Komatsu gravemaskine.

- Vi er som lærested meget privilegeret. Mange ansøgere kommer langvejs fra for at få plads hos os. Vi har lige nu vores første lærling i vores afdeling i Ringsted. Han er oprindelig fra Skive, men valgte at flytte til Ringsted for at få pladsen.

- Jeg tror, de unge vælger os, fordi de ved, de får en god uddannelse. Vi viser blandt andet de unge stor tillid. Der er meget sidemandsoplæring, så de får tidligt lov til selv at løse opgaverne, men med en uddannet mekaniker at støtte sig til.

- Kommer de med den rette indstilling og gør en indsats, får de en virkelig god uddannelse, som gør dem attraktive for mange brancher, siger Eskild Jensen.

-hawin

18/2 2022
  • 500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    uddannelse ›Hvert år bliver der smidt en million tons overskudsmaterialer ud årligt fra industri- og produktionsvirksomheder. Det tal skal nedbringes gennem projekt ZeroWaste, som har fået 24 millioner kroner af Industriens Fond
  • Millionprojekt skal booste virksomheders viden om materialer

    Millionprojekt skal booste virksomheders viden om materialer

    uddannelse ›Industriens Fond skyder nu 21 mio. kr. i projektet 'Motorvej for materialeviden'. Det skal gøre hundredvis af danske virksomheder bedre i stand til at udnytte forskellige materialers egenskaber, og i et bredere perspektiv styrke konkurrenceevnen i den grønne omstilling
  • -Bekymrende lave søgetal til erhvervsuddannelser kalder på handling

    -Bekymrende lave søgetal til erhvervsuddannelser kalder på handling

    uddannelse ›SMVdanmark foreslår blandt andet skattefradrag til unge for at vende den negative udvikling, hvor kun hver femte ung vælger en erhvervsuddannelse. Det sker efter at Børne- og Undervisningsministeriet har offentliggjort søgetallene fra elever i 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelserne
  • Uddannelse i value chain management på Sjælland

    Uddannelse i value chain management på Sjælland

    uddannelse ›Erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy vil med oprettelsen af uddannelse som professionsbachelor sætte fokus på bæredygtighed i hele værdikæden. Det første hold studerende starter i Lyngby til sommer
  • Professionshøjskole vil åbne ny robotuddannelse

    Professionshøjskole vil åbne ny robotuddannelse

    uddannelse ›Absalon i Kalundborg har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation. Uddannelsen skal være med til at imødekomme industriens behov både i Kalundborg og i resten af landet
  • Ny Erhvervsskole for lastbil- og buschauffører

    Ny Erhvervsskole for lastbil- og buschauffører

    uddannelse ›JUUL er blevet godkendt Erhvervsskole, og vil med udgangspunkt i hovedafdelingen i Roskilde uddanne faglærte chauffører til både lastbil og bus. JUUL har tidligere uddannet faglærte lastbilchauffører i samarbejde med Roskilde Tekniske Skole, og får nu sin egen selvstændige godkendelse
  • Nyt samarbejde styrker transportuddannelser i Horsens

    Nyt samarbejde styrker transportuddannelser i Horsens

    uddannelse ›Den 15. januar 2024 slår DEKRA dørene op til sin splinternye skole i Horsens. Skolen markerer en betydningsfuld udvidelse af uddannelsesmuligheder inden for transportbranchen - og placeringen er strategisk valgt
  • Velbesøgt HI-messe får ros for hele arrangementet

    Velbesøgt HI-messe får ros for hele arrangementet

    uddannelse ›Efter tre dage med 60 års jubilæum for HI Tech & Industry Scandinavia i Herning, glæder arrangererne sig over mange positive tilbagemeldinger. - De bekræfter, at HI-messen er både relevant og vigtig som platformen for de nyeste løsninger og produkter - tidseffektivt samlet på ét sted, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen