Studerende skal levere varen

Studerende skal levere varen

En europæisk konkurrence giver unge universitetsstuderende muligheden for at give deres bud på hvordan man løfter fremtidens udfordringerne for materialehåndtering

At flytte varer går hurtigere nu end nogensinde før takket være fremskridt inden for automatisering og teknologi. I en stadig mere forbundet verden er materialehåndteringsindustrien en vigtig spiller, der sørger for udstyr og systemer, som muliggør rettidig og præcis levering af alle de ting, vi ikke kan leve uden.

Og fremtiden bringer endnu flere forandringer: Teknologisk udvikling, ændrede forbrugsmønstre og behov samt øget miljøbelastning. For at klare disse udfordringer, er den eneste vej frem innovation.

Derfor lancerer Toyota Material Handling sammen med FEM, European Materials Handling Federation, og fem andre førende virksomheder indenfor materialehåndtering i Europa nu konkurrencen – ’The Smart Logistics Challenge’. Konkurrencen henvender sig til unge universitetsstuderende med innovative og kreative idéer og løsninger som har lysten og  evnerne til at være med til at forandre materialehåndteringsbranchen.

De dygtigste og mest fremsynede unge inviteres inden for i materialebearbejdningsindustrien, som er en forudsætning for e-handel og Industri 4.0. Formålet er at blive bedre til at nå det fælles mål om at ’levere i morgen’. For at deltage i ’Smart Logistics Challenge’ skal deltageren vælge en af de tre casestudier:

 

* E-handlens forudsætninger

* Cobotics in Logistics 4.0 – samarbejdet mellem mennesker og robotter

* Logistik i en deleøkonomi

 

Hvert casestudie kræver en fremtidsrettet og løsningsorienteret tilgang. 

Konkurrencen er åben for både ingeniør- og økonomistuderende, da virksomheder i stigende grad kræver en holistisk tankegang og forskellige færdigheder hos deres medarbejdere for at forblive konkurrencedygtige.

Bidrag til konkurrencen modtages frem til den 30. marts. I alt 30 finalister vil fortsætte til næste runde, hvor de vil få en mentor, som kan hjælpe med at flytte deres koncepter fra idéfasen til færdiggørelse.

Ved afslutningen bliver der fundet seks vindere. De vil alle få et lønnet praktikophold hos en af partnervirksomhederne samt en VIP-invitation til FEM Kongressen i Antwerp i september 2018 - den førende europæiske kongres om materialehåndtering.

Ud over Toyota Material Handling er det Vanderlande, Balyo, Motum, Stow og Linde som bakker op om projektet.  

Tilmelding kan ske her

-hawin

 

 

Læs mere om uddannelse

11/1 2018