CMP øger fokus på digitalisering gennem samarbejde med blockchain-platform

CMP øger fokus på digitalisering gennem samarbejde med blockchain-platform

Som et vigtigt skridt mod en mere smart og digital havn har CMP igangsat et samarbejde med TradeLens, der på sigt gør det muligt at modernisere manuelle arbejdsgange og sikre mere smidigt samarbejde mellem aktører inden for logistikkæden

Copenhagen Malmö Port (CMP) har indledt et samarbejde med TradeLens – en digital platform, der samler havne- og terminaloperatører, rederier, intermodale serviceudbydere og andre aktører i den globale forsyningskæde med henblik på at accelerere digitaliseringen af data og dokumentation.

Platformen, der er udviklet i et samarbejde mellem A.P. Møller - Mærsk og IBM, faciliterer en mere smidig og sikker informationsdeling, herunder af data, mellem de forskellige led i logistikkæden.

Konkret erstattes manuelle og tidskrævende administrative arbejdsprocesser af digitale løsninger, hvilket højner samarbejdet og reducerer de komplekse processer, der finder sted fra start til slut i logistikkæden – alt fra booking til endelig levering til modtager.

- Vi arbejder konstant på at udvikle havnens digitale DNA som et værktøj til at fremme intelligente logistikløsninger. TradeLens tilbyder en platform, der via innovativ blockchainteknologi muliggør et mere sikkert og transparent samarbejde i logistikkæden – og som dermed gavner alle involverede aktører ved at optimere traditionelle arbejdsgange. Det skal vi naturligvis være en del af, udtaler Povl Dolleris Røjkjær Ungar, COO i Copenhagen Malmö Port.

TradeLens-platformen tæller for nuværende over 130 direkte forbindelser til havne og terminaler og er i fortsat vækst.

- TradeLens er en tværgående og neutral platform, som har til formål at transformere en kompleks container- og logistikindustri. Udvidelsen og størrelsen på vores digitale økosystem skaber grundlaget for de fordele, alle opnår på platformen.

- Med CMP byder vi velkommen til en vigtig havneoperatør i Skandinavien, der gør os selskab i vores bestræbelser på at fjerne manuelle opgaver og fremme digitaliserede arbejdsgange på tværs af den logistiske industri, siger Lars Kastrup, Head of Sales for TradeLens i Mærsk.

Kort fortalt mulligør blockchainteknologien det, der kaldes et ’internet of value’. Det vil sige udvekslingen af unik information, som ikke kan kopieres eller manipuleres. Det tillader, at aktører kan dele information og være transparente i en grad, som hidtil ikke har været mulig.

-hawin

Læs mere om datafangst

16/9 2020