Nyt system skaber overblik og optimalt produktionsflow

Nyt system skaber overblik og optimalt produktionsflow

Med ScanPlant NG lancerer Scanvaegt Systems og Accuratech et nyt manufacturing execution system, der optimerer produktionsprocesserne og forbedrer virksomhedernes indtjeningspotentiale

Siden Scanvaegt Systems og Accuratech 16. maj indgik partnerskab, har begge parter arbejdet intensivt på at udvikle nye, stærke hardware- og softwareløsninger til kunderne i fødevareindustrien. Nu resulterer det tætte samarbejde i et nyt manufacturing execution system – ScanPlant NG.

ScanPlant NG – Next Generation - er et effektivt værktøj til overvågning i realtid af produktivitet, lagerudvikling, udbytte og give-away.

Systemet opsamler registreringer fra varemodtagelse, lager, produktion, pakning og forsendelse, som danner grundlag for automatiske nøgletal og KPI’er i realtid. Det skaber overblik og et komplet grundlag for procesoptimering og hurtig indgriben, hvilket forbedrer virksomhedens indtjeningspotentiale.

Med ScanPlant NG kan selv mindre afvigelser i de forskellige processer opdages hurtigt. Dette giver mulighed for at gribe ind i tide, reducere give-away og forhindre store tab. Udbyttet kan kontrolleres på forskellige niveauer, f.eks. afdeling, dage, skift eller operatørbatch eller på hardware-udstyr.

ScanPlant NG sikrer sporbarhed gennem alle trin i produktionsflowet – fra varemodtagelse, opskæring, receptafvejning, forædling, lager, pakning til forsendelse. Dette sikrer fuldt dokumenteret sporbarhed, hvor de individuelle varer og ingredienser kan spores tilbage til ethvert tidspunkt og sted i processen.

Smidig data-integration

ScanPlant NG er et åbent system, som kan integreres med andre it-systemer såvel som med hardwareudstyr, inkl. 3.-parts udstyr. Det betyder, at alle produktionsdata kan indsamles, kombineres og præsenteres i ét enkelt system.

Systemet er opbygget af moduler, der kan kombineres, så de passer præcist til produktionen og de krav, der gælder der.

Løsningen kan skaleres fra en enkelt funktion og op til et stort komplekst MES-system. ScanPlant NG har moduler til bl.a. processtyring, lagerstyring, ordrestyring, kvalitetskontrol, vejning og mærkning og sporbarhedsstyring.

ScanPlant NG har en brugervenlig betjeningsflade med logiske funktioner og tydeligt skærmdesign, der kan tilpasses til den enkelte bruger/proces, så kun relevante felter på relevant sprog vises. Det gør betjeningen hurtig og nem at lære, sparer tid og forhindrer registreringsfejl.

-hawin

Læs mere om datafangst

14/10 2019