Coronakrisen sætter spor

Coronakrisen sætter spor

Aarhus Havns omsætning i første halvår af 2020 er mærket af coronakrisen, men dog i mindre grad end frygtet, da krisen var på sit højeste

En opgørelse af den samlede godsomsætning på Aarhus Havn viser et fald på 5 % i forhold til året før. I faktiske tal er omsætningen af gods faldet fra 4,5 millioner tons i første halvår af 2019 til 4,3 millioner tons i tilsvarende periode i 2020.

CEO Thomas Haber Borch betegner resultatet af årets første måneder som tilfredsstillende set i lyset af coronakrisen, men han peger på, at uanset årsag er et fald i omsætningen altid en udfordring for en virksomhed.

- Jeg er klar over, at mange andre virksomheder aktuelt kan have større udfordringer end os. Men jeg tør ikke tro på, at vi har set alle eftervirkningerne af coronakrisen endnu, siger Thomas Haber Borch, der dog ser et lyspunkt i containeromsætningen.

CEO i Aarhus Havn, Thomas Haber Borch.

Til trods for et fald i den samlede godsomsætning, lykkedes det nemlig Aarhus Havn at fortsætte den positive udvikling på containerområdet med en stigning på hele 6 % I første halvår blev der løftet 293.000 TEU (containerenheder) over kaj, mens det antal i 2019 var 276.000. Stort set hele fremgangen stammer fra en stigning i eksporten, mens der kun blev realiseret en lille stigning i importen.

- Det er naturligvis opløftende at vi, på trods af en krise, kan fortsætte fremgangen i containeromsætningen. Men vi har til gode at se resultatet af de kommende seks måneder, før jeg tør glæde mig alt for meget, fastslår Thomas Haber Borch.

Han er navnlig bekymret for udviklingen på bulkområdet, hvor både fast og flydende bulk er faldet med ca. 15 % i årets første seks måneder.

- Jeg tænker, at det bliver vanskeligt at indhente den nedgang i løbet af andet halvår, så hele 2020 vil sandsynligvis være præget af coronakrisen, når det gælder bulkomsætningen, siger Thomas Haber Borch, der også forventer, at både Molslinjens reducerede aktivitet under coronanedlukningen og krydstogtrederiernes komplette fravær vil påvirke årets resultat.

-hawin

Læs mere om havne

30/7 2020
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions