Første spadestik taget til Ystad Havns nye færgepladser

Første spadestik taget til Ystad Havns nye færgepladser

Polens viceminister for søfart og lokale politikere tog første spadestik i et længe ventet byggeprojekt for Ystad Havn. Dermed indledes den officielle opførelse af Ystad Havns nye færgelejer, et omfattende internationalt infrastrukturprojekt, der medfinansieres af EU

For nylig tog Polens vice søfartsminister, Grzegorz Witkowski, sammen med formanden for kommunalbestyrelsen i Ystad, Kristina Bendz (M), det første spadestik til Ystad Havns nye byggeprojektet, som er en del af EU-projektet "Cargo capacity upgrade and LNG bunkering Swinoujscie - Ystad maritime link".

Projektet omfatter foruden to nye færgelejer i Ystad Havn også LNG-drift (flydende naturgas) for en ny færge og et LNG-bunkringsfartøj i ?winouj?cie. Den nye færge skal drives af det polske rederi, Polferries, og sejle mellem Ystad og ?winouj?cie.

Ceremonien fejrede starten på byggeprojektet i Ystad havn og var et symbol på det gode samarbejde mellem Sverige og Polen. Polens vice søfartsminister, Grzegorz Witkowski, holdt en tale for at understrege betydningen af samarbejdet på tværs af Østersøen.

Her bekræftede han også, at den polske regering er positivt indstillet overfor det fortsatte samarbejde og udvikling af den svensk-polske trafik via Ystad havn.

Formand for kommunalbestyrelsen, Kristina Bendz, tog derefter det første spadestik til udvidelsen af Ystad Havn sammen med den polske viceminister, og fra hver deres gravko placerede de to hædersgæster de første sten til Ystad Havns nye bølgebryder. Dermed markerede de opførelsen af de nye færgelejer i Ystad Havn, som forventes afsluttet ved udgangen af næste år.

- Torsdagens ceremoni bekræfter Ystad Havns gode omdømme både i Sverige og internationalt. Sammen med højtstående personer fra politik- og erhvervslivet kan vi fejre, at det længe ventede byggeprojekt er i gang, og dermed understrege havnens betydning for både Sverige og Polen, siger Björn Boström, CEO i Ystad havn.

Han fortsætter:

- Ystad Havn har gennem længere tid oplevet en markant stigning i både gods- og passagertrafik mod Polen, og prognoser viser, at de tal også fremover vil stige. Derfor har en kapacitetsforbedring af havnen været direkte nødvendig, og vi fortsætter nu arbejdet med at øge tilgængeligheden af Ystad Havn fra land. Her har vi blikket rettet mod E65-vejen mellem Malmø og Ystad, hvor en udvidelse er højest på prioriteringslisten.

-hawin

 

Læs mere om havne

8/5 2019
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions