Fuldautomatisk lagersystem får sko og SKU i omdrejninger

Fuldautomatisk lagersystem får sko og SKU i omdrejninger

Sievi, Nordeuropas største producent af sikkerheds- og arbejdsfodtøj, investerer i et fuldautomatisk lagersystem for at få gavn af væksten i branchen. SSI Schäfer leverer den skalerbare og bæredygtige løsning der lagrer råmaterialer og færdigvarer på én enkelt lager- og produktionslokation

Sievi har valgt SSI SCHÄFER til at udvide virksomhedens nuværende lager i Sievi, Finland, i 2021. Skoproducenten leverer både sine produkter til det lokale marked og eksporterer til mere end 40 lande verden over.

Da Sievi altid er på udkig efter innovative og fremtidssikre løsninger og var motiveret af vækst i branchen, havde de behov for at investere i lagerautomatisering.

Sievis største målsætninger er at levere sine 200’er SKU’er til kunderne hurtigt og problemfrit samt at imødekomme fremtidige udviklingsplaner for udvidelse af produktionen og lagerkapaciteterne.

For at opfylde disse behov skal SSI SCHÄFER levere en bæredygtig udvidelse af det eksisterende system, der vil fordoble den samlede ydelse pr. time og øge antal lagerlokationer med over 60%.

Det første system hos Sievi blev implementeret af SSI SCHÄFER i 2009. Dette tidligere samarbejde, skalérbarheden af den nuværende løsning og den fleksible WAMAS-software fra SSI SCHÄFER var et godt fundament for det fortsatte samarbejde.

- Da Sievi er førende på markedet inden for sit felt, og et af de mest kendte brands i Finland, ser vi meget frem til at fortsætte samarbejdet med denne familieejede virksomhed, der har stærke værdier og stort engagement. Vi glæder os til at være en del af den fremtidige udvidelse hos Sievi, siger Michael Hillström, General Manager SSI SCHÄFER i Finland og Sverige.

Bæredygtig udvidelse for maksimal ydelse og lagerkapacitet

For at opfylde kravene til effektivitet implementerer SSI SCHÄFER en løsning til mere effektive sekvenseringsprocesser mellem det automatiske miniloadsystem og pakkestationerne.

De seks eksisterende pakkelinjer bliver afmonteret, og seks nye pakkelinjer bliver installeret i et andet område. Derudover bliver der installeret seks sekvenstårne foran pakkestationerne, som tilbyder forskellige bufferlagringslokationer, der er forbundet med hejs.

Plastkasser og papkasser, der bliver hentet fra det automatiserede miniloadsystem kan derfor nemt bufferlagres og transporteres til pakkestationerne i den ønskede sekvens.

For at undgå manglende lagerbeholdning bliver der ligeledes implementeret et nyt højlager med fire SSI Exyz-lagerkraner. SSI Exyz-lagerkranerne skal håndtere paller med råmaterialer og halvfabrikata.

Det automatiske miniloadsystem til lagring af skoæsker bliver desuden udvidet med tre gange. Den skalérbare og bæredygtig løsning giver Sievi mulighed for at lagre råmaterialer og færdigvarer på én enkelt lager- og produktionslokation.

Efter varemodtagelse bliver råmaterialer og halvfabrikata opbevaret i det nye højlager og transporteret til produktionsområdet efter behov.

Derefter bliver færdige produkter opbevaret i det automatiske miniloadsystem. Skoæskerne bliver transporteret til sekvenseringstårnene, hvor de bufferlagres for senere at blive transporteret til pakkestationerne i den korrekte sekvens ved hjælp af hejs og conveyorsystemet. Ved pakkestationerne bliver skoæskerne pakket i henhold til kundeordrerne.

Når der er påført etiketter, bliver de sendt videre til forsendelsen og leveret til detailhandlen i ordrestørrelser, der varierer fra en til 2.000 æsker.

Løsningen fuldendes med SSI SCHÄFERs fleksible og kraftfulde logistiksoftware WAMAS og conveyorsystemet. SSI SCHÄFER tilbyder modulopbyggede og skalérbare løsninger og serviceydelser, der matcher modeindustriens specifikke krav, og leverer alt fra én leverandør.

Projektet forventes at blive sat i drift i december 2022.

-hawin

Læs mere om logistikløsninger

27/4 2021