Lidl indvier højteknologisk højlager i Køge

Lidl indvier højteknologisk højlager i Køge

Torsdag d. 18. november indviede dagligvarekæden Lidl officielt sit nye, højteknologiske højlager i Køge. Med udvidelsen fordobler Lidl sin lagerkapacitet på Sjælland, hvilket understøtter dagligvarekædens ambition om at udvide sit butiksnetværk i Danmark

Køges netop genvalgte borgmester, Marie Stærke, klippede torsdag d. 18. november snoren til Lidls nye højlager på Nordhøj 8.

Køge-borgmester, Marie Stærke, sagde blandt andet:

- Logistik betyder meget for vores beskæftigelse og økonomiske udvikling. Vi sætter stor pris på virksomheder som Lidl, der medvirker til, at det sker.

- Jeg glæder mig over, at Lidl kan investere i automatisering, der reducerer det fysiske slid for medarbejderne uden, at det tilsyneladende går ud over beskæftigelsen. Det vinder vi alle ved.

- Lidls motto – vi vil være danskernes førstevalg – er dejligt og ambitiøst, og jeg ser udvidelsen og investeringen her i Køge som et bevis for, at Lidl mener det alvorligt”.

Det nye 6.400 kvadratmeter store lagertårn i 30 meters højde har en kapacitet på knap 19.000 paller.

Torsdag d. 18. november indviede dagligvarekæden Lidl officielt sit nye, højteknologiske højlager i Køge. På billedet ses borgmester, Marie Stærke (S), Mads Hansen (lagermedarbejder Lidl), Stina Andersen (lagermedarbejder Lidl) og adm. direktør i Lidl, Jens Stratmann.

Med udvidelsen til det allerede 40.000 kvadratmeter store logistikcenter fordobler dagligvarekæden sin lagerkapacitet på Sjælland, hvilket skal understøtte Lidls planer om at udvide sit butiksnetværk særligt på Sjælland.

- Lidl er i vækst i Danmark, og med vores nye højlager har vi nu fremtidssikret vores lagerkapacitet og logistik, som kan understøtte vores planer om at åbne cirka 60 nye Lidl-butikker i hovedstadsområdet over den næste årrække. Lageret skal sikre, at vi fortsat kan have en høj leveringssikkerhed og distribuere kvalitetsprodukter til lave Lidl-priser til både nuværende og kommende butikker, siger Jens Stratmann, administrerende direktør hos Lidl Danmark.

Ny robotteknologi skaber endnu bedre arbejdsmiljø

Lidl har investeret et trecifret millionbeløb i det nye højlager, som tager den nyeste teknologi i brug.

Pallerne håndteres af otte førerløse kraner og omfatter også et halvautomatisk plukkesystem og et fuldt automatiseret pallehøjlager.

Det har samtidigt været en topprioritet for Lidl at skabe et endnu bedre arbejdsmiljø for medarbejderne, der kommer til at arbejde ved seks ergonomisk optimerede arbejdsstationer, som fritager medarbejderne for næsten alle manuelle løft og forebygger nedslidning.

- Vi vil gerne skabe en attraktiv arbejdsplads og endnu bedre arbejdsforhold for vores medarbejdere på lageret. Det har fået os til at investere og udvikle nye arbejdsstationer i samarbejde med medarbejderrepræsentanter og samarbejdspartnere.

- Det er blevet til en fremragende løsning, hvor vi med anvendelse af ny teknologi eliminerer næsten alle tunge og manuelle løft i arbejdsdagen.

- Vores forhåbning er at skabe bedre trivsel og forebygge de ansatte mod nedslidning, så Lidl bliver en endnu bedre arbejdsplads, siger Anders Frydendahl, direktør for salg og logistik hos Lidl Danmark.

Lidl har også gjort brug af den nyeste teknologi i forhold til energirigtige løsninger i det nye lagertårn.

Dagslysregulering og LED-belysning reducerer energiforbruget med 53 % i forhold til traditionel belysning, og lagerets køleanlæg gør brug af ”frikøl”, som sparer 27 ton CO2 om året i forhold til almindelige køleanlæg.

Solceller dækker ca. 30 %. af energibehovet i administrationsbygningen, ligesom anvendelse af fjernvarme i stedet for naturgas reducerer CO2-udspillet med ca. 36 %.
-hawin

 

Fakta om udvidelsen

Lagerudvidelsen betyder, at

 • Lageret udvides med ca. 6.400 kvadratmeter, hvilket tilføjes til de nuværende ca. 40.000 kvadratmeter
 • Samlet bliver logistikcenteret på ca. 46.400 kvadratmeter
 • Højlageret bliver en 30 meter høj bygning
 • Med udvidelsen fordobler Lidl kapaciteten for logistikcenteret
 • Højlageret har en kapacitet på knap 19.000 paller
 • Højlageret er en såkaldt ’Clad-Rack’-udbygning hvor paller håndteres via 8 førerløse kraner
 • Logistikcenteret i Køge håndterer alle varer til Lidls butikker på Sjælland og Bornholm
 • Varer leveres på paller og sorteres til levering i de enkelte Lidl-butikker
 • Indeholder seks ergonomisk optimerede arbejdsstationer til lagermedarbejdere
 • Arbejdsstationerne er unikke og fritager personalet for næsten alle manuelle løft
 • Nuværende lagermedarbejdere opkvalificeres fagligt
 • Lagerets køleanlægget gør brug af ”frikøl”, som sparer 27 tons CO2 om året i forhold til almindelige køleanlæg.

Lidl

 • Er den største dagligvarekæde i Europa
 • Er en del af den tyske Schwarz Group
 • Har mere end 11.550 butikker i 30 lande og over 341.000 ansatte globalt
 • Udvider i Danmark årligt deres pt. 134 butikker med ca. 8-10 nye butikker
 • Har mere end 3.300 medarbejdere i Danmark og ansætter op mod 200 nye årligt

Lidl opfører i øvrigt nyt hovedkontor i Aarhus til åbning medio 2023.

Læs mere om logistikløsninger

22/11 2021