Klik selv en robotløsning

Klik selv en robotløsning

På onlineplatformen RBTX.com kan robotbrugere søge på netop den robot, de har behov for og råd til. Og de forskellige leverandører kan præsentere deres produkter, som er garanteret kompatible med hinanden

Af Lisbeth Petersen

Bag onlineportalen står en række internationale virksomheder, bl.a. producenten af energikædesystemer, igus, som sammen med 16 andre industrivirksomheder præsenterede ideen til den ‘digitale robotmarkedsplads’ på årets Hannover Messe i april.

Målet for RBTX.com er at gøre det muligt for kunderne, på en enkel og økonomisk måde at skabe deres egen robotløsning med blot et par klik med musen.
Den grundlæggende elektromekaniske struktur er udgangspunktet for en robotmodel fra portalen. Her finder man f.eks. leddelte arme, deltarobotter mv. I det næste trin kan tilføje individuelle komponenter fra forskellige producenter, eksempelvis gribere, kameraer og styresystemer. Fordelen ved at bygge sin egen computermodel fra portalen er, at de komponenterne, der ligger på siderne, er garanteret kompatible med hinanden. Og der bliver hele tiden tilføjet nye komponenter til platformen.

- RBTX.com-koncepteter beregnet til virksomheder, nye firmaer, forskningsinstitutter og maskintekniske virksomheder, og tilbyder hurtige, specialfremstillede robotløsninger med lave startomkostninger på blot et par tusind euro og med korte tilbagebetalingstider, forklarer Christian Batz, som er chef for igus digITal.

Han fortsætter:

-Det, vi taler om her, er en lavrisiko måde at træde ind i tidsalderen for automatisering og investere i morgendagens konkurrenceevne. Kunden kan se samspillet mellem den virkelige og digitale robot på en tablet. Og samtidigt kan kunden finde ud af, hvordan konfigurationen virker, og om den er egnet til brug, der hvor kunden har behov for det, siger Christian Batz.

Læs mere om robotter & automatisering

9/9 2019