ncnielsen
ncnielsen

 

AVK har overtaget hollandske Q-Pall

AVK har overtaget hollandske Q-Pall

Den danskejede AVK-koncernen har opkøbt selskabet, som med et årligt salg af mere end 20.000 tons plastpaller og en omsætning på 200 mio. kr. har markeret sig som én af de stærkeste og mest bæredygtige virksomheder på det hurtigt voksende marked for plastpaller

Opkøbet sikrer den danskejede maskin- og ventilvirksomhed AVK direkte adgang til salg og distribution og understøtter dermed vækststrategien for koncernens specialiserede forretningsområde Advanced Manufacturing, hvor produktion af plastkomponenter er en vigtig del.

-AVK har over årene opbygget en stærk position som producent af en række plastprodukter, herunder paller og gadedæksler. Med overtagelsen af salgsselskabet Q-Pall, som har kunder i en række europæiske lande og på tværs af industrielle sektorer, sikrer vi os værdifuld kontrol med salgsleddet, og det er et vigtigt skridt for at realisere vores vækstambitioner inden for produkter baseret på genbrugsplast, oplyser Niels Aage Kjær, der står i spidsen for den familieejede, internationale AVK-koncernen.

Niels Aage Kjær,

-Købet af Q-Pall styrker AVK's grønne profil. Q-Pall er et godt eksempel på en virksomhed, der baserer hele sit virke på bæredygtighed. Virksomheden sælger årligt mere end 20.000 tons paller, som produceres hos underleverandører - primært AVK's plastvirksomheder - på basis af 100 procent genbrugsplast, og de producerede paller er fuldt genanvendelige. Så her står vi med er klokkeklart eksempel på, at genbrug af plast kan antage et meget stort volumen," siger Niels Aage Kjær, der gennem årene har sat bæredygtighed og genbrug højt på dagsordenen i AVK, både i forhold til plast og andre råmaterialer.

Massivt genbrug af plast og støbegods
På tværs af koncernens produktionsselskaber udgør genbrugsplast hele 94 procent af de omkring 26.000 tons plast, som koncernen årligt anvender til fremstilling af primært forskellige former for paller og til gadedæksler, der bruges i forbindelse med installation af ventiler i vand- og gasdistributionsnettet.

Også produktionen af ventiler til vand-, spildevand- og gassektorerne, som er koncernens vigtigste forretningsområde, er præget af omfattende genbrug på materialesiden. AVK-koncernen anvender ca. 50.000 tons støbegods om året, hvoraf omkring 90 procent er genbrug primært i form af metalskrot fra bilindustrien.

Forventning om markant vækst 
AVK har i en årrække været hovedleverandør til Q-Pall.

-Q-Pall er ikke et nyt bekendtskab for AVK, for vi har gennem en årrække været hovedleverandør af plastpaller til virksomheden, fortæller finansdirektør Lars Kudsk.

Han oplyser, at AVK's plastproduktion, der primært foregår ved avanceret sprøjtestøbning, blev startet for at producere gadedæksler af plast, hvilket supplerer salget af AVK's hovedprodukt, ventiler til vand- og gassektorerne. Pallerne kom til som et produkt for at udnytte ledig kapacitet, men er siden vokset til en betydelig del af den samlede plastproduktion.

Plastproduktionen er en del af AVK's forretningsområde Advanced Manufacturing, der ud over plast omfatter koncernens selskaber inden for gummi og metalkomponenter. Forretningsområdet har under ledelse af bestyrelsesformand Knud Flemming Madsen udviklet sig meget positivt over de senere år og udgør nu omkring 15 procent af AVK's omsætning på knap seks mia. kroner.

-Plastpaller udgør kun en lille del af markedet for paller. Men da plastpaller kan produceres på basis af plastaffald fra husholdninger, forventer vi, at markedet for plastpaller vil vokse endog markant over de kommende år. Det vil ske, fordi meget store mængder plastaffald p.t. ikke genbruges, hvilket giver anledning til både politiske og markedsmæssige krav om øget genanvendelse af plastaffald. Mængden af genbrugsplast, som AVK anvender i produktionen, svarer til en fjerdedel af den mængde plast, der indsamles fra husholdninger i Danmark.-Med overtagelsen af Q-Pall vil AVK-koncernen nu have en samlet forretning inden for plastpaller, hvilket vil skabe positive synergier og være et godt fundament for at udbygge vores platform på markedet gennem yderligere geografisk ekspansion, understreger Lars Kudsk.

Fakta om AVK-koncernen:
Verdensførende producent af ventiler inden for vand- og gasforsyning, spildevandsbehandling og brandbekæmpelse.
Omsætter for knap seks mia. kr.
Har flere end 100 selskaber fordelt på mere end 35 lande.
Beskæftiger ca. 4.500 medarbejdere, heraf ca. 700 i Danmark.
Arbejder inden for tre primære forretningsområder:
AVK Water med udvikling, produktion og markedsføring af ventiler, hydranter og tilbehør til vandforsyning, gasforsyning, spildevandsbehandling og brandbekæmpelse.
AVK Industrial med produktion af ventilløsninger til industriel vandbehandling.
AVK Advanced Manufacturing med udvikling, produktion og markedsføring af gummi-, plast og metalkomponenter til eget brug og til kunder i vindmølleindustrien samt transport- og fødevaresektorerne.

-lipe

Læs mere om truck & intern transport

29/4 2020

Mest læste


Seneste nyheder

 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien