ncnielsen
ncnielsen

 

Certificerede teknikere – stadig en mærkesag for IFAG

Certificerede teknikere – stadig en mærkesag for IFAG

IFAG har i længere tid ihærdigt arbejdet på at synliggøre det arbejde, serviceteknikerne udfører i forbindelse med eftersyn og reparationer af truck og materiel til varehåndtering. Man ønsker simpelthen at hæve overliggeren for kvaliteten i det arbejde, teknikerne udfører. Det er et arbejde, brancheforeningen er fortsat med også efter Troels Christensen overtog formandsposten for et halvt års tid siden  

Af Hans Windeløv

- Vi ønsker så dygtige truckteknikere som muligt i Danmark. Derfor mener vi i IFAG, at både service og reparationer såvel som de lovpligtige eftersyn skal foretages af certificerede teknikere. Det er en garanti for, at kvaliteten af ydelserne er i orden, og det gavner relationerne til både kommende og eksisterende kunder, siger Troels Christensen, der er administrerende direktør i Toyota Material Handling Danmark.  

Certificeringsordningen betyder, at serviceteknikerne hos brancheforeningen for importører og fabrikanter af gaffeltruck i Danmark, IFAG’s medlemmer, alle har gennemgået en række relevante kurser, som styrker deres kompetencer. Det sørger for, at de maskiner de servicerer, er 100 % i orden. 

Samtidig kender serviceteknikerne reglerne på området og kan altså tage dialogen med kunderne, hvis maskinerne mangler udstyr, eksempelvis sikkerhedsbøjler eller lignende, for at blive godkendt.  

- Reglerne på området udvikler sig hele tiden. Certificeringen sikrer, at teknikerne bliver opdateret, hvis der kommer nye tiltag fra Arbejdstilsynet. Det er altså en garanti for, at kunderne ved, at de benytter udstyr, som altså er serviceret og opdateret på forsvarlig vis.  

Troels Christensen fortæller, at det er blevet mere almindeligt, at særligt store kunder tilføjer krav i udbudsmateriale på truckleverancer om, at leverandørernes teknikere er certificerede.  

- Kunderne ønsker netop at kunne dokumentere, at kvaliteten er i orden, og at service og eftersyn overholder de højeste standarder. Det er vigtigt for dem i forhold til de partnerskaber og de samarbejder, de indgår i. Certificeringsordningen er på den måde en del af branchens Code of Conduct, hvor vi garanterer, reglerne bliver efterlevet, og at der ikke bliver slækket på kvaliteten.    

 

  

Læs mere om truck & intern transport

17/5 2021