ncnielsen
ncnielsen

 

Clark leverer gaffeltrucks til katastrofehjælp

Clark leverer gaffeltrucks til katastrofehjælp

Der er sendt masser af hjælp og udstyr til hjælpearbejdet i forbindelse med oversvømmelserne i Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz. Operationscentret for indsatsen ligger på Nürburgring, hvortil Clark Eurpe har sendt en lille håndfuld truck, som blandt andet håndterer hjælpeudstyr

Siden den kraftige nedbørsmængde i Tyskland i løbet af de seneste uger har forvandlet små vandløb til rasende og raserende floder, er store dele af Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz blevet erklæret katastrofeområder.

Efterfølgende har det ikke skortet på hjælp, som er kommet til katastrofeområdet fra store dele af Tyskland.

Materiel til varehåndtering er påkrævet

Clark Europe har også hjulpet. Gaffeltruckproducenten har sendt en lille håndfuld truck til det nationale Technische Hilfswerk (THW) ved katastrofeoperationen ved Nürburgring.

Tre elektriske Clark WPio-15 palletruck og en Clark C30D diesel gaffeltruck er ankommet til stedet. De laster THW's udrykningskøretøjer, der kører til katastrofeområderne med materialer og udstyr til nødhjælpsarbejdere på stedet.

- For os hos Clark Europe var det fra begyndelsen klart, at vi ønskede at hjælpe de mennesker, som er i nød som følge af oversvømmelserne, forklarer Karl Hielscher, Director Logistics i Clark Europe.

- Jeg kontaktede THW, hvor operationschefen forklarede, at materiel til varehåndtering var påkrævet og uundværligt i forbindelse at få lastet udrykningskøretøjerne som forsyner nødhjælpsarbejderne, og få distribueret donationerne, som nu er opbevaret i tre haller. Vi fik organiseret en gratis transport af Clark-maskinerne til Nürburgring fra vores forhandler, Gabelstapler Finger i Wermelskirchen, som vi gerne vil sige stor tak til.

5000 hjælpere er samlet

På grund af infrastrukturen og den ideelle placering er Grand Prix-racerbanen ved Nürburgring blevet operationscenter for hjælpeorganisationerne.

Her ligger de midlertidige indkvarteringssteder for beredskabsstyrkerne, og det er her de spiser og også vedligeholder køretøjer og udstyr.

Med lidt under 40 kilometer til Ahrweiler er stedet den ideelle basecamp for staten Rheinland-Pfalz’ indsats med at koordinere katastrofehjælpen. Mere end 5000 hjælpere fra THW, brandvæsenet, redningstjenesten og det tyske militær er stationeret på stedet.

Samtidig er Nürburgrings eventcenter blevet et indsamlingssted for nødhjælp. Offentlighedens vilje til at donere har været så stor, at varerne nu fylder tre haller.

- Med de palletrucks til rådighed er det ikke kun hurtigere at læsse vores udrykningskøretøjer, vores hjælperes arbejde bliver også meget lettere, siger en af de tekniske chefer for THW på Nürburgring.

-hawin

 

Læs mere om truck & intern transport

16/8 2021