ncnielsen
ncnielsen

 

 Dansk palle-opfindelse minimerer arbejdsskader

Dansk palle-opfindelse minimerer arbejdsskader

I Tulips detailpakkeri i Herning er det slut med at løfte paller manuelt. En Palomat Greenline har automatiseret pallehåndteringen og skabt et bedre workflow, som har sat en stopper for arbejdsskader

Medarbejderne i Tulips afsendelse var først skeptiske, da fabrikschef Dennis Harder Sørensen introducerede et nyt Greenline-pallemagasin fra Palomat. Der gik dog ikke længe, før medarbejderne havde taget det automatiserede palleteringssystem til sig.

Afdelingen håndterer nemlig op til seks tons paller om dagen, som før skulle løftes med håndkraft – og det sled ifølge Dennis Harder Sørensen på medarbejderne:

- Tidligere skulle pallerne tippes manuelt ned fra en stak på 12-13 paller, hvilket var fysisk hårdt for vores medarbejdere. Det er heldigvis slut nu, efter vi har fået et fuldautomatisk palleteringssystem, som har fjernet de tunge løft, fortæller han og fortsætter:

- Det nye palleteringssystem har selvfølgelig ændret medarbejdernes workflow, men vi har bibeholdt den samme volumen som før. Greenline-pallemagasinet er faktisk også en billig løsning og har været en værdifuld investering i vores medarbejdere, som nu har fået et bedre arbejdsmiljø, hvor de er mindre udsatte for arbejdsskader.

Slut med arbejdsskader
Greenline er et fuldautomatisk pallemagasin, der håndterer alle paller i gulvhøjde. Medarbejderne skal blot indsætte eller fjerne de tomme paller ved hjælp af en truck eller løftevogn, så klarer palleteringssystemet selv stabling eller nedstabling af pallerne.

Medarbejderne i Tulips afsendelse har tidligere oplevet problemer med ryggen. En af dem er produktionsmedarbejder Jonas Christensen, der i starten af 2018 blev sygemeldt på grund af en rygskade. Han er allerede nu tilbage i afdelingen, hvor han nyder godt af det nye pallemagasin:

- Før i tiden kunne jeg godt være træt efter en lang arbejdsdag, men det her – det virker altså. Jeg er ikke øm i ryggen mere og har heller ikke gener efter min skade. Vi er blevet rigtig glade for det nye pallemagasin her på matriklen Det er ikke så ofte, at nye maskiner bliver modtaget godt, men det gjorde den her, udtaler han.

Ifølge Dennis Harder Sørensen har det automatiserede palleteringssystem fra Palomat gjort en ende på rygskader i Tulips afsendelse og har derudover ført til gladere medarbejdere:

- Pallemagasinet mindsker gener og forebygger potentielle skader blandt vores medarbejdere, som også fortæller os, at de ikke er så trætte i kroppen mere, når de kommer hjem fra arbejde. Så alt i alt har automatiseringen af vores pallehåndtering skabt et bedre arbejdsmiljø på vores fabrik og givet os nogle gladere medarbejdere, siger han.

Det hele startede på Facebook

Ifølge Dennis Harder Sørensen havde de i afsendelsen flere gange snakket om at anskaffe et palleteringssystem, men havde ikke fundet den rette løsning. 

Den fandt Dennis Harder Sørensen en dag på Facebook, hvor fabrikschefen så en konkurrence, som var startet af Palomat.  Det var dog ikke den kagemand, man kunne vinde, der fangede Dennis Harder Sørensens interesse, men det palleteringssystem, som stod i baggrunden på Facebook-konkurrencens billede: 

- Da jeg så Palomats konkurrence på Facebook, skyndte jeg mig at ringe til dem for at høre nærmere om det pallemagasin, som var med på billedet. Vi kendte ikke til Palomat og deres produkter, så vi fik et Greenline-pallemagasin på prøve, og det viste sig at være den perfekte løsning, siger han og fortsætter:

- Faktisk var medarbejderne så tilfredse med det nye system, at de allerede en måned efter efterspurgte endnu et pallemagasin. De havde endda selv fundet et sted i afdelingen, hvor palleteringssystemet skulle stå, og derfor har afdelingen nu to pallemagasiner, slutter Dennis Harder Sørensen og tilføjer, at ledelsen nu overvejer, om andre afdelinger på fabrikken kunne have behov for et automatiseret palleteringssystem.

Om Palomat Greenline
• Plads til 15 europaller
• Al stabling/nedstabling foregår i gulvniveau
• 100% el-drevet – 230 W plug and play-løsning

Om Palomat
Blev etableret i 1992 og er i dag verdens førende producent af pallemagasiner. Virksomheden har solgt over 10.000 palleteringssystemer, som bliver leveret verden over. Det har gjort Palomat den foretrukne leverandør af pallemagasiner hos en række nationale samt internationale virksomheder.
Palomats palleteringssystemer indgår som en naturlig del af ethvert arbejdsmiljø. Det gælder alle steder, hvor der håndteres paller i gulvhøjde som for eksempel i en produktion, lager, pakkeafdeling eller butik.

-lipe 

Læs mere om truck & intern transport

17/12 2018

4-vejs truck

AGV

Batterier

Brugte truck

Diesel-truck

El-truck

Elektriske palletruck

Elektriske Pallevogne

Gas-truck

Hjul

Lagervogne

Læsseramper

Læssesluser

Løftevogne

Messer

Palleløftere med vægt

Reolløsninger

Saxløftere

Stablere

Sækkevogne

Transportsystemer

Udstyr og aggregater

Warehouse

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder