NC Nielsen
Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg

Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg

Pauligs distributionscenter i Kungsbacka, Sverige, distribuerer Santa Marias krydderier og smagsgivere til hele Europa. Sidste år investerede man i en elektrisk Terberg YT203-EV terminaltraktor

I Kungsbacka ligger Pauligs distributionscenter, der forsyner hele Europa med Santa Marias krydderier, Tex Mex, asiatiske og indiske koncepter, BBQ-produkter og Street Food.

Med en lagerplads på 38.000 m2 og 52 medarbejdere (110 inklusive sæson-personale). Der foretages cirka 585 indleveringer og 770 udleveringer hver måned.

På centrallageret har fire porte til losning af trailere, som laster varer ind i lageret, samt ni porte til losning af varer, der sendes videre til distributører.

I 2018 så Peter Eriksson, facilitetskoordinator hos Paulig, muligheden for at tage det næste skridt i udviklingen af distributionscentret og anskaffe en terminaltraktor.

Peter Eriksson, facilitetskoordinator hos Paulig.

Beslutningen om at købe en terminaltraktor var baseret på, hvordan man definerede distributionscentret.

- Vil vi bruge det som et lager eller som en terminal? Da vi havde begrænset plads i gården, besluttede vi os for at satse på terminalen. Det var faktisk det, der oprindeligt lå til grund for terminaltraktoren, siger Peter Eriksson.

Vil selv styre flowet af trailere
I 2018 blev beslutningen truffet om at købe en dieseldrevet Terberg YT222 terminaltraktor for at effektivisere driften og få bedre kontrol over flowet og trykket ved portene.

Paulig anvender Terberg YT-terminaltraktorer at rangerere og flytte trailere til og fra porte for lastning og losning.

Peter Eriksson forklarer at en af de store fordele ved brugen af terminatraktorer, er muligheden for at styre flowet og trykket ved portene. Det gør det muligt for distributionscentret at styre, hvornår de vil tømme en trailer.

- Vi har kun fire porte, og når en lastbil ankommer, sidder chaufføren fast, indtil vi har tømt traileren. Hvis vi har travlt, når lastbilen ankommer, er der risiko for kø, når flere lastbiler ankommer med deres trailere.

- Nu, hvor vi har vores egen terminaltraktor, kan vi selv håndtere flowet af trailere og dermed arbejde mere effektivt og mindske trykket ved portene, forklarer Peter Eriksson.

Fra diesel til elektrisk YT-terminaltraktor
I 2020 lancerede Paulig en ambitiøs bæredygtighedsstrategi med målet om at reducere sine emmissioner af drivhusgaser med 80 % fra deres egen virksomhed.

Alle de truck, der opererer inde på Kungsbacka-lageret, blev opgraderet med lukkede batterier som en del af dette initiativ. Det blev også nødvendigt at udskifte den dieseldrevne terminaltraktor, og derfor købte Paulig en elektrisk Terberg YT203-EV.

Skiftet til en terminaltraktor blev primært drevet af bæredygtighedshensyn.

Fordelene ved den elektriske terminaltraktor fremhæves også af føreren, da han oplever, at maskinen er meget nem at køre.

- Lettere end diesel. Bare start og træd på gassen, lyder det kortfattet fra terminaltruckføreren Dennis Petersson.

Plads til udvikling

I øjeblikket håndteres otte trailere om dagen i gennemsnit med terminaltraktoren.

Peter Eriksson mener, at der er udviklingspotentiale i, hvor meget og hvor ofte maskinen bruges, både til at fjerne containere til råvarelageret og til at arbejde mere som en terminal og flytte og losse flere trailere ved portene selv.

- Vi undersøger flere muligheder, som jeg håber, vi snart kan implementere.

- Nu har vi de rette forudsætninger for at imødekomme øget kapacitet på driften, og ekspertisen og viden fra N.C. Nielsen lægger en solid grund for vores fremtidige samarbejde,fortæller Peter Eriksson.

-hawin

8/5 2024
 • Et godt partnerskab styrker en forretning i udvikling

  Et godt partnerskab styrker en forretning i udvikling

  truck ›Mitsubishi Forklift Trucks har leveret en nye flåde af trucks til Kruuses samlede lageroperationer. Det styrker processerne i vareflowet, minimerer omkostningerne til reparationer af materiellet og betyder, at virksomheden er godt rustet til håndtering af stigende varemængder
 • Ny Yale-plukketruck kan også læsse lastbiler

  Ny Yale-plukketruck kan også læsse lastbiler

  truck ›Yale udvider sortimentet af fleksibelt lagerudstyr med tilføjelsen af en ny plukketruck, der også kan læsse lastbiler
 • Continental leverer nok en gang robuste nøgletal i et ustabilt marked

  Continental leverer nok en gang robuste nøgletal i et ustabilt marked

  truck ›Trods et år, der var præget af højere renter, svingende energi- og materialepriser, nedskrivning på varelagre i autobranchen samt øgede klimakrav og rekrutterings­udfordringer i transportsektoren leverer det danske selskab i Continental-koncernen igen i 2023 en omsætning på tæt på en halv milliard
 • Clark vender hjem til USA

  Clark vender hjem til USA

  truck ›Clark Material Handling Company har netop annonceret etableringen af sit globale hovedkvarter i USA. Det er et skridt, som bringer skaberen af den moderne gaffeltruck tilbage fra Korea til USA og det skal lægge grunden til en global vækststrategi
 • Knapp styrker sin position trods et hårdt marked

  Knapp styrker sin position trods et hårdt marked

  truck ›Efter flere år med høj vækst fortsætter logistikvirksomheden Knapp med at skabe solide resultater i sit seneste regnskabsår. På trods af vanskelige økonomiske forhold overalt i verden har ordrebøgerne været godt fyldte, bl.a. i kraft af succesfulde samarbejder med danske kunder
 • Sealing System accelererede væksten i 2023

  Sealing System accelererede væksten i 2023

  truck ›I 2023 skabte den skandinaviske totalleverandør af automatiserede pakke- og palleteringslinjer, Sealing System, fortsat fremgang efter høj aktivitet i Danmark og en række europæiske markeder
 • Mobile robotter i overhalingsbanen

  Mobile robotter i overhalingsbanen

  truck ›Low Cost Automation-produktlinjen "ReBeLs on Wheels" fra igus reducerer omkostningerne til mobile robotter for SMV'er takket være moderne plastteknologi
 • IFOY Award 2024 er blevet uddelt

  IFOY Award 2024 er blevet uddelt

  truck ›Jungheinrich, Ravas Europe, Safelog med Mercedes, SSI Schäfer og Still var alle modtagere af de eftertragtede intralogistikpriser. Brightpick vandt IFOY Start-up of the Year Award