ncnielsen
ncnielsen

 

Fokus på stille leverancer

Fokus på stille leverancer

Stigende fokus på forstyrrende støj i vores hverdag og udvidede butiksåbningstider betyder øget behov for stille leverancer

Incentive og Teknologisk Institut afsluttede for nogle år siden et fælles projekt, kaldet DYT (Distribution i Ydertimerne), hvor hovedformålet var at finde og udvikle muligheder for at distribuere varer i flere af døgnets timer.

Dels for at sikre en stabil vareforsyning til forbrugerne, dels at udføre transporterne på tidspunkter, hvor belastningen af infrastruktur og miljø kan reduceres.

Projektet påviser mange gevinster ved distribution i ydertimerne, eksempelvis reduktion af risiko for ulykker i trafikken og besparelser på brændstof. At levere varer i ydertimerne kræver imidlertid stor fokus på at minimere støj. Denne støj kan bl.a. komme fra de pallevogne, som fragter varerne fra lastbil til lagerområde.

Den danske producent af internt transportmateriel, Logitrans, har i mange år haft fokus på lydløs transport af varer. Behovet opstod hos en norsk dagligvarekæde med butikker i byområder, fordi støjen fra pallevognene forplantede sig gennem betonkonstruktionerne til lejlighederne ovenover.

Dette gav mange klager over vareleverancerne i aften- og nattetimerne. Logitrans har derfor udviklet den lydløse pallevogn, Panther Silent.

- Panther Silent er det perfekte valg til lastbiler, som afleverer varer i butikkens åbningstid eller i de ”stille” perioder på døgnet: Den har specielle bløde gummihjul, både til styre- og gaffelhjul, friktionsdæmpede bevægelige dele og små tolerancer. Den er testet til under 60 dBA, siger Gitte Kirkegaard, CEO hos Logitrans.

Hun fortsætter:

- Vi lever i et 24/7-samfund. Dagligvarebutikkerne er åbne det meste af dagen og aftenen, så vi forbrugere har mulighed for at handle, lige når det passer os. Samtidig har vores tolerance over for støj ændret sig, og vi er mere og mere bevidste om støjgener.

Panther Silent har siden 2006 vakt begejstring - både hos kunderne, der ikke mærker, at de ansatte fragter varer rundt i butikkens åbningstid, og hos butiksejerne, der tydeligt mærker kundernes tilfredshed. Samtidig har den også løst et andet støjproblem.

Mange varer leveres i gitterbokse på hjul, og når disse fragtes rundt i butikkerne uden varer, larmer de så meget, at al samtale forstummer omkring dem. Når de tomme gitterbokse transporteres på Panther Silent, gøres det ganske lydløst.

-hawin

Læs mere om truck & intern transport

3/6 2019

4-vejs truck

AGV

Batterier

Brugte truck

Diesel-truck

El-truck

Elektriske palletruck

Elektriske Pallevogne

Gas-truck

Hjul

Lagervogne

Læsseramper

Læssesluser

Løftevogne

Messer

Palleløftere med vægt

Reolløsninger

Saxløftere

Stablere

Sækkevogne

Transportsystemer

Udstyr og aggregater

Warehouse

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed