ncnielsen
ncnielsen

 

Genbrug i den tunge ende Poul E. Brødsgaard er en af de otte partnere bag Retrade og AssetFront. Nu arbejder han på at få det danske, maritime marked med på auktionsmarkedet.

Genbrug i den tunge ende

Et ståldæk til en boreplatform eller en RoRo Rampe til havnen. Virksomheden Retrade formidler brugthandel via netauktion, og satser nu på det maritime marked i Danmark

Af Lisbeth Petersen

Brugtmarkedet bugner, også i industrien, og stadigt flere virksomheder ser både forretnings- og miljømuligheder i systematiseret formidling af enten eget eller andres genbrugsmateriel.

En af dem er Retrade, som via netauktion sælger alt fra pallegafler til hele ståldæk til en boreplatform.

- Vi er specialister i surplus management, dvs. håndtering og realisering af genbrug- og overskudsmateriel, siger en af de otte partnere i den nordiske virksomhed ICS Nordic, Poul E. Brødsgaard, som i det daglige arbejder som rådgiver og opdyrker nye markeder fra sit kontor i Gentofte.

Retrade startede oprindeligt i Norge i 2006 med salg af overskudsmateriel for bl.a. det norske forsvar og åbnede i årene efter afdelinger i Danmark, Sverige og Finland. I dag er det maskiner og udstyr fra private- og offentlige virksomheder inden for bl.a. transport-, logistik-, entreprenør- og landbrugsbrancherne, der handles på auktionerne.

Tunge salgsemner som ståldæk blander sig med industrimaskiner og pallegafler på netauktionen, som har 55.000 medlemmer i kundekartoteket.

De 55.000 registrerede B2B købere befinder sig over hele kloden, men langt størsteparten bor i Norden og de baltiske lande.

- Vi handler kun med registrerede virksomheder, aldrig med private, og vi har stort fokus på sikkerhed, gennemsigtighed og begrebet KYC – Know your customer – som sikrer, at der ikke foregår hvidvask af penge eller terrorfinansiering via vores auktioner, fortæller Poul E. Brødsgaard.

Supplement til eget brugtsalg

Det er bl.a. virksomheder som NCC, Statoil, Wacker Neuson og Stena-Cycling, der benytter Retrade og Assetfront til salg og håndtering af industriudstyr.

- Mange virksomheder har jo deres egne brugtafdelinger, men bruger os som supplement, fordi vi har det store køberkartotek og systemerne til at nå kunderne. ICS Nordic surplus management indeholder 3 hovedområder. Udover auktionsplatformen Retrade tilbyder vi AssetFront, - maskinernes FaceBook - og Logpartner, som står for al logistikken og håndteringen af objekterne, som sælges på auktionsplatformen.

Enhver virksomhed, med respekt for sig selv, taler i dag om genanvendelse og bæredygtighed, siger Brødsgaard, som i øjeblikket er i dialog med danske havne for at fortælle om mulighederne for at etablere Danske Havnes Markedsplads baseret på AssetFront platformen.

- Retrade Norge er gode til det maritime, og jeg tror også på, at der her i Danmark er et stort, uopdyrket potentiale i handel med maritimt overskudsmateriel og havnemaskiner af enhver art, siger Poul E. Brødsgaard.

 

 

 

 

 

Læs mere om truck & intern transport

29/6 2018

Mest læste


Seneste nyheder