ncnielsen
ncnielsen

 

Øget komfort styrker effektiviteten

Øget komfort styrker effektiviteten

Supergod ergonomi og muligheden for at tilpasse palletrucken til operatørens behov er blandt de mange fordele med Yales nye MPX-serie, som Tektra i Hasselager forhandler

MP20-30X palletrucks er ideelle til mellemstore og høje intensitetsopgaver og kan manøvrere komfortabelt i arbejdsmiljøer selv når pladsen er trang. En række innovative tiltag gør det endvidere muligt at skræddersy MPX seriens palletrucks til de specifikke nuancer i kundernes operationer.

Netop når det handler om høj intensitet og om at opretholde et højt produktivitetsniveau, er god ergonomi vigtig. Medarbejdernes komfort er altafgørende for en virksomheds drift. Når maskine og operatør arbejder i perfekt harmoni, kræver det kun en minimal indsats at udføre den aktuelle opgave.

Den nye MPX-serie af palletrucks fra Yale understøtter denne filosofi både med de ergonomiske tiltag og den optimale manøvredygtighed. MP20-30X er ideel til mellem- og højintensitetsoperationer, blandt andet når det drejer sig om på- og aflæsning af trailere i områderne ved ramperne, ordrepluk og cross-docking.

Individuel indstilling til operatøren

Styrehovedet i MPX-serien har et ergonomisk formet håndtag, udstyret med en integreret håndbeskyttelse, og vender automatisk tilbage til lodret position, når den frigøres af føreren. De store kontrolknapper er konstrueret til at understøtte naturlig tommelfingerbevægelse med alle instrumentpanelets komponenter inden for rækkevidde.

I stedet for at tvinge førerne til at tilpasse sig den samme kørestil, gør MPX-seriens palletrucks det muligt at vælge den førertilstand, der passer til forskellige operatørers færdigheder.

Maskinerne i MPX-serien fås i tre konfigurationer. For truckførere, der foretrækker alsidigheden ved at skifte mellem ’ride-on’ og fodgængertilstand, er MPX-serien tilgængelig med en sammenklappelig ståplade og sidearme til støtte.

Der er også to faste platformsmuligheder: en med permanent rygbeskyttelse til føreren og en med permanent sidebeskyttelse.

Vælg den strømløsning der passer

For at imødekomme behovene i specifikke applikationer kan der monteres en fodsensor på palletrucks med permanent sidebeskyttelse, hvilket kun gør det muligt for køretøjet at køre med en operatør om bord.

Operatørplatformen på de nye Yale MP20-30X-serie palletrucks er designet til at understøtte en række komfortable kørestillinger, mens gummimåtten giver ekstra greb under transport.

De nye palletrucks har endvidere en række nye funktioner, der gør det muligt for førere at transportere paller sikkert og effektivt. Det nye, robuste design af de sammenklappelige sidearme giver stabilitet og sikkerhed, når trucken er i bevægelse. Ud over evnen til at arbejde i områder hvor pladsen er trang, kan de nye palletrucks transportere paller over store afstande.

Yale tilbyder MPX-serien i et bredt kapacitetsinterval på 2 til 3 ton, og samtidig kan MPX seriens MP20-30X-maskiner leveres med den strømløsning, der bedst passer til kundens behov, med blysyre- og lithium-ion batterier.

’Smart lift’ hæver gaflerne

Det holdbare design kombineret med et lavt energiforbrug hjælper med at holde de løbende driftsomkostninger under kontrol.

MPX-serien kan som nævnt skræddersys til applikationer med en række ekstra muligheder. Eksempelvis hæver ’Smart lift’-indstillingen pallerne og begynder at transportere dem, før gaflerne er i fuld løftet.

Det eliminerer behovet for at operatøren konstant skal holde knappen nede. Den højdejusterbare styrestang er velegnet til en lang række operationer. Ved at justere styrestangens position kan førerne tilpasse trucken til en kørestilling, som de finder behagelig.

I miljøer med svagt lys oplyser arbejdslys på Yalemaskinerne lastområdet. En kølerumsløsning gør det endvidere muligt for MPX-seriens palletrucks at klare temperaturer ned til minus 30 grader uden nogen indflydelse på dens ydeevne.

Det er Tektra i Hasselager ved Aarhus, som importerer og forhandler Yales store sortiment af gaffeltruck og lagertruck.

-hawin

Læs mere om truck & intern transport

5/5 2021