ncnielsen
ncnielsen

 

Har kørt 700.000 km på samme hjulsætDækkene er sandsynligvis ikke uopslidelige, men siden 2016 har de kørt 14.000 timer eller 700.000 km på en Linde H50 dieseltruck hos Troldtekt A/S.

Har kørt 700.000 km på samme hjulsæt

Siden anskaffelsen i 2016 har en Linde H50 dieseltruck hos Troldtekt rundet 14.000 køretimer. Det svarer til 700.000 kilometer i en bil eller 17,5 gange rundt om jorden. Trucken fra N.C. Nielsen har kørt den enorme distance på de samme trækhjul foran – og hverken dæk eller fælge er slidt ned endnu

Linde H50’eren er en del af en større truckflåde hos Troldtekt A/S, der tæller flere Linde-modeller i den tunge ende. Truckens primære funktion er at fragte akustikplader fra færdigvarelageret til de ventende lastbiler fra tidlig morgen og til sen aften. Den fungerer tilmed som allround gaffeltruck, når der skal transporteres tunge maskindele, råvarer eller andet sværgods.

Samtidig opererer Linde H50 på et kæmpestort køreareal. Troldtekt har netop indviet en ny og 300 meter lang produktionslinje under tag – og virksomheden råder nu over et samlet areal på 220.000 kvadratmeter i Troldhede. Trucken kører derfor over meget store afstande, på vidt forskelligt underlag og som oftest med en stor belastning på gaflerne.

– Vi har brug for meget driftssikre truck, som er nemme at håndtere for vores truckførere. Linde-maskinerne er hurtige i pedalerne, og der er sjældent mekaniske problemer. Samtidig passer vores truckførere godt på maskinerne. Det er også hemmeligheden bag de mange kørte kilometer på samme hjulsæt, fortæller produktionschef Kim Snebang-Storgaard fra Troldtekt.

Produktionschef Kim Snebang-Storgaard og truckfører Niels Erik Tarbensen fra Troldtekt A/S er særdeles godt tilfredse med deres Linde-truckflåde, som holder den interne transport kørende med slidstærke truck og slidstærke hjulsæt.

Truckførerne hos Troldtekt er meget erfarne medarbejdere. Linde H50 dieseltrucken betjenes på skift af to truckførere med dybt kendskab til arbejdsgangen. De har begge en indgående viden om netop denne Linde-truck og har ifølge eget udsagn lært at køre den på en ganske bestemt måde:

– Vi er gode til at passe på trucken og ikke køre den for hårdt. Det handler meget om kørestilen og om at ligge på de samme omdrejninger hele tiden. Det er faktisk ikke nødvendigt at presse trucken på dens ydeevne for at være effektiv i hverdagen. Vi har desuden en løbende dialog med hinanden om maskinen, og kan kontakte servicemontøren fra N.C. Nielsen, hvis der skulle opstå mislyde, fortæller truckfører Niels Erik Tarbensen fra Troldtekt.

Kørestilen har stor betydning for truckens brændstofforbrug og bidrager dermed positivt til miljøet hos Troldtekt. De bliver kørt sikkert af dygtige truckførere, der kender kørearealerne som egen bukselomme og som yderst sjældent har påkørsler. Tilmed kører truckene i et altid passende og præcist moment, der tillige skaber mindst mulige støjgener på fabriksarealerne.

Linde H50 dieseltrucken er som de øvrige Linde-maskiner leaset med en fast serviceaftale indbygget i kontrakten. Den er forsynet med ekstraudstyr som Linde Blue Spot sikkerhedslys, vægt, aircondition og specialsæde til truckførerens komfort – mens dæk og fælge naturligvis er blandt det slidstærke standardudstyr på alle Linde-modeller fra N.C. Nielsen.

-hawin

 

 

 

Læs mere om truck & intern transport

9/10 2019

4-vejs truck

AGV

Batterier

Brugte truck

Diesel-truck

El-truck

Elektriske palletruck

Elektriske Pallevogne

Gas-truck

Hjul

Lagervogne

Læsseramper

Læssesluser

Løftevogne

Messer

Palleløftere med vægt

Reolløsninger

Saxløftere

Stablere

Sækkevogne

Transportsystemer

Udstyr og aggregater

Warehouse

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed