NC Nielsen
Køligt overblik med Linde cold store-løsning

Køligt overblik med Linde cold store-løsning

Med flere opkøb har Lineage Logistics etableret sig som distributør af temperaturkontrollerede fødevarer i Danmark. Den globale koncern har netop opført et nyt køle-fryselager på havnen i Aarhus, hvortil N.C. Nielsen har leveret en række Linde cold store-maskiner. De bidrager nu til at holde den interne logistik kørende og med kraftige kuldepåvirkninger er forholdene ekstreme

- Det er ikke for sarte sjæle at arbejde på vores køle-fryselager. Køleområderne har køleskabstemperatur på fem grader og fryseområderne minus 25 grader. Vores medarbejdere skal derfor være godt klædt på, have fysikken i orden og kunne håndtere vores Linde-maskiner under disse specielle omstændigheder, udtaler driftschef Anders Jacobsen fra Lineage Logistics i Aarhus.

Lineage-lageret er et vigtigt knudepunkt på havnen. Fra skibene kommer enorme mængder af nedfrosset fisk, rejer og andet seafood, der i køleområdet placeres på et fuldautomatisk transportanlæg.

En elevator sender pallerne op på første sal, hvor produkterne sorteres og ompakkes efter størrelse og sendes videre på anlægget ind til fryselageret, hvor Linde R20-reachtruckene tager over.

- Vi har et stort behov for at flytte produkter i en fart. Linde gaffeltruck og stablere er konstant i sving i modtage- og forsendelsesområdet, alt imens vores specialindrettede Linde cold store-reachtruck klarer det krævende arbejde på fryselageret, hvor der skal håndteres paller i op til ti meters højde. Det stiller ret store krav til maskinfører og materiel, pointerer Anders Jacobsen.

Køle- og fryselageret i Aarhus er opført på rekordtid. N.C. Nielsen blev valgt som samarbejds-partner til at kunne levere en nøje tilpasset Linde-maskinflåde, der hurtigt kunne integreres i forretningskonceptet hos Lineage Logistics.

Første leverance består af syv Linde E18 el-truck, en Linde E18 cold store el-truck, otte Linde T20 palleløftere og fire specialindrettede Linde R20 cold store-reachtruck spækket med udstyr.

 

- Vi er glade for N.C. Nielsen og deres løsningsorienterede tilgang. Vi får svar på vores spørgsmål og serviceteknikerne er gode ambassadører for virksomheden. Vi taler samme sprog og kommunikerer godt. Serviceteknikerne husker altid at melde tilbage til mig, når en opgave er udført eller når der skal gives en realistisk tidshorisont på en bestilling, udtaler Anders Jacobsen fra Lineage Logistics.

Linde inde i kulden
Linde-maskinerne til fryselageret er designet til at operere i temperaturer ned til minus 30 grader. De kan snildt veksle mellem at køre i fryselageret og kølelageret, hvor de får opladet deres Lithium-ION batterier i en dertil indrettet ladestander.

Alle Linde-modellerne til kørsel på fryselageret er kuldebestandige, robuste og forsynet med teknologi, der gør maskinførerens opgaver lettere i det frostklare arbejdsmiljø.

Kabinen på Linde R20-reachtruckene er isoleret, opbygget med et varmeapparat og designet med et ergonomisk betjeningspanel til kørsel med handsker og støvler.

N.C. Nielsen har leveret en række Linde-maskiner til Lineage Logistics i Aarhus, herunder fire Linde R20HD reachtruck. De specialopbyggede cold store-maskiner er udviklet til ekstreme temperaturer og opererer i minus 25 grader på det aarhusianske højlager.

I kabinen findes skærme, så operatøren med sindsro kan følge pallehåndteringen fra det påmonterede kamera på gaflerne. Maskinen kører med en særlig olie, smørefedt og hydraulikvæsker til maksimal effekt under ekstreme forhold.

- Vi takker Lineage Logistics for valget af N.C. Nielsen og Linde-løsningen til deres nye køle-fryselager. Vi har fokus på tæt samarbejde og teknisk service, hvor vi har fået Linde-maskinflåden indarbejdet i logistikken, så de har kunnet opretholde deres drift. Perspektiverne er mange, især når det handler om at automatisere og digitalisere endnu flere dele af deres samlede lagerlogistik, udtaler Max H. Nielsen fra N.C. Nielsen.

-hawin

14/2 2023
 • Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg

  Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg

  truck ›Pauligs distributionscenter i Kungsbacka, Sverige, distribuerer Santa Marias krydderier og smagsgivere til hele Europa. Sidste år investerede man i en elektrisk Terberg YT203-EV terminaltraktor
 • MAN automatiserer med Magazino

  MAN automatiserer med Magazino

  truck ›Automatiseringen af materialeforsyningen på motorfabrikken i Nürnberg sker med 12 Magazino SOTO-robotter
 • Stykgodscentrets medbringertrucks holder aldrig stille

  Stykgodscentrets medbringertrucks holder aldrig stille

  truck ›Gennem de seneste år har Stykgodscentret i Skive fået flere og flere opgaver for kunderne, hvor medbringertrucks spiller en afgørende rolle.
 • Mød de grønne giganter

  Mød de grønne giganter

  truck ›Mitsubishi Forklifts Trucks lancerer en ny serie af kraftfulde elektriske gaffeltrucks. Maskinerne i serien er støjsvage, er forsynet med rummelig kabine og avancerede betjeningsfunktioner, hvilket sørger for godt arbejdsmiljø og optimal brugertilpasning  
 • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

  Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

  truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
 • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

  Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

  truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
 • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

  Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

  truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
 • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

  DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

  truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen