ncnielsen
ncnielsen

 

Kraftværk med løftekapacitet i overskudDen nye Clark dieselgaffeltruck C80D900 er klar til at løse tunge opgaver i industrien.

Kraftværk med løftekapacitet i overskud

Clark udvider endnu en gang sit udvalg af kontravægt gaffeltruck med forbrændingsmotorer. Under modelnavnet C80D900 lancerer producenten en ny dieselgaffeltruck med lastkapacitet på otte ton ved 900 mm lastcenter. Den nye truck kommer i den eksisterende C60-80-serie med en lastkapacitet på seks til otte ton

Som alle Clark-maskiner er C80D900 designet i overensstemmelse med det velkendte 'Built-to-last' koncept, der står for et solidt, funktionelt design med komponenter af høj kvalitet. Det inkluderer en fuldt svejset robust ramme, en robust styreaksel og robust løfteudstyr.

Løftecylinderen og den lydløse løftehydraulik sikrer skånsom og støjsvag håndtering af gods i løftehøjder på op til 6030 millimeter. Og dieselgaffeltrucken scorer også point med en resterende løftekapacitet, der er 25 % højere.

For at opnå dette har Clark designet gaffeltrucken, så den er meget mere robust i intensive operationer med tung last. Drivakslen er redesignet, chassis og lodrette stolper er forstærket, og modvægten er gjort 500 kilo tungere.

Det betyder, at gaffeltrucken er lavet til hårde udendørs operationer eksempelvis i byggeindustrien, i byggemarkeder, på savværker, i stålindustrien, i papir- og drikkevareindustrien og hos transportører og logistikvirksomheder.

Kraften bag skubbet

Deutz TD 3,6 liter motoren, der udvikler 55,4 kW ved 2300 omdrejninger i minuttet og en maksimal kørehastighed på op til 29,4 kilometer i timen, sikrer kraftig acceleration og pålidelig drift.

Gaffeltrucken er som standard udstyret med en fuldautomatisk tretrins gearkasse ('Power Shift'). Det muliggør et nemt og hurtigt gearskift og sikker manøvrering. Fordi motor, gearkasse og drivaksel alle er adskilt, reduceres vibrationer og støj til et minimum.

Som alle gaffeltruck i denne serie er standardtrucken C80D900 udstyret med våd-multidisk-bremser, der kræver meget lidt vedligeholdelse, som driftsbremser og en uafhængig tromlebremse som låsebremse. Det gør det muligt at bremse forsigtigt og følsomt. Det lave slid på bremserne garanterer en lang levetid, hvilket har en positiv effekt på driftsomkostningerne.

Via dækslet får serviceteknikerne nem adgang til servicering af komponenterne.

Den nye gaffeltruck scorer også point, når det drejer sig om vedligeholdelse. Fejlkoder garanterer enkle diagnoser uden behov for avancerede serviceværktøjer.

Når der skal udføres vedligeholdelsesarbejde, kan dækslet åbnes meget nemt, og serviceteknikeren har hurtig og nem adgang til alle de komponenter og dele, der er udsat for slid. Det betyder, at driftstop er reduceret og en høj opetid er sikret.

Maksimal førerkomfort og godt overblik

Førerkomforten er til stede i samme øjeblik, man er kommet om bord. Føreren får faktisk nemt og sikkert adgang til sin ergonomiske arbejdsplads via to store trin på lavt niveau. Fodpladsen er endvidere meget rummelig og giver plads til førere iført sikkerhedsstøvler.

Optimal indstigning med lave trin gør sammen med den rummelige kabine og førerkomforten ergonomien rigtig god.

Den hældbare ratsøjle og sædet kan justeres individuelt. Det store farvedisplay med adgang til vedligeholdelses- og serviceindstillinger holder føreren informeret om alle de vigtige køreparametre.

For en gaffeltruck med en lastkapacitet på otte ton adskiller C80D900 sig ved sin relativt slanke løfteudstyrsprofil. Trucken har endvidere store vide vinduer på alle sider. De giver truckføreren et fremragende udsyn til alle sider.

Der er godt udsyn gennem masten takket være nyt gennemtænkt layout af slanger og kæder, mast og lastaggregat.

Samtidig er der ubegrænset syn på lasten og gaffelaggregatet. Det gør det gennemtænkte layout af kæder og slanger på løfteudstyret muligt. For at sikre et godt udsyn med triplex-stolperne har Clark udstyret trucken med to primære cylindre.

Ved arbejde i rum med begrænset plads og i kritiske områder på lageret forbedres sikkerheden ved hjælp af det valgfri bakkamera eller det nye 360-graders kamerasystem Clark SafeView@360.

I Danmark er det blandt andet Enox Gaffeltruck i Køge, som forhandler de karakteristiske grønne gaffeltruck.

-hawin

 

 

 

 

Læs mere om truck & intern transport

8/1 2020

Mest læste


Seneste nyheder

 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer