ncnielsen
ncnielsen

 

Linde  letter lagringen hos Stauning Whisky

Linde letter lagringen hos Stauning Whisky

Det vestjyske destilleri vokser, og snart skal der kunne fremstilles 900.000 liter whisky, der kræver sin lagerhåndtering. N.C. Nielsen har leveret en Linde E16 el-truck til lageret med de dyrebare dråber

Det er gået meget hurtigt for Danmarks mest kendte whisky-producent, Stauning Whisky, som begyndte sin første egentlige produktion i 2009. 

I 2012 blev de første whisky-flasker frigivet, og snart indvies spritnye produktionslokaler.

I løbet af 2018 indvier Stauning Whisky et 4.000 kvadratmeter nyt destilleri.

Målet er at kunne fremstille 900.000 liter whisky om året i de nye bygninger, og der ligger også planer for et nyt tapperi og lagerfunktioner på 5.000 kvadratmeter– alt sammen opført i sortmalede bygninger ved siden af den gamle vestjyske klitgård, som rummer smagerum, administration og lagerlokaler.

Flere logistikopgaver
Behovet for intern logistik er steget med udvidelsesplanerne. Allerede nu, hvor Stauning Whisky producerer 80.000 liter whisky årligt, skal lastbiler tømmes for råvarer, 200-liters tønder skal stables på specialbyggede paller og efter mange års lagring igen køres til tapning, pakning og forsendelse.

Til formålet har Stauning Whisky valgt en renoveret Linde E16 el-truck fra N.C. Nielsen:

– Vi fik en god anbefaling i netværket om at vælge Linde. Vi havde brug for en allround gaffeltruck til vores nuværende lager, hvor vi placerer tønderne på specialbyggede paller oven på hinanden og op i fem meters højde.

På den måde udnytter vi lageret maksimalt. Vi har valgt en renoveret Linde el-truck med forlængede gafler og sideforskydning og den støjsvage truck løser opgaven til perfektion, fortæller Henning Svoldgaard, der er medejer af Stauning Whisky.

Stor opfindsomhed
Historien om Stauning Whisky er også historien om en innovativ virksomhed, hvor man fra begyndelsen har konstrueret egne opfindelser som eksempelvis gæringstanke, etikette-maskiner og en særlig 'kornvender', der nænsomt vender og sprayer kornet i lange baner på et gulv. I takt med 2018-udvidelsen opstår der yderligere behov for at effektivisere den interne logistik:

– Vi får en forøget volumen hele vejen gennem produktionsprocessen. Det skaber et stigende behov for at flytte rundt på råvarer, delprodukter og færdigvarer til lagring på tønder. Vi er meget opmærksomme på dette og regner eksempelvis med at skulle investere i specialbygget 'korn-truck med skovle, der kan flytte korn i fire store maltgange. Det er gedigent håndværk at fremstille whisky, men der skal også maskiner til, hvor det giver mening, pointerer Henning Svoldgaard fra Stauning Whisky.
En renoveret Linde E16 el-truck med forlængede gafler tryller tønder med whisky op i fem meters højde. Den dyrebare last køres på plads til lagring gennem flere år – englene tager deres part – og tønderne kan igen nedtages til aftapning til forventningsfulde whisky-elskere.

-lipe

 

Læs mere om truck & intern transport

14/8 2018

4-vejs truck

AGV

Batterier

Brugte truck

Diesel-truck

El-truck

Elektriske palletruck

Elektriske Pallevogne

Gas-truck

Hjul

Lagervogne

Læsseramper

Læssesluser

Løftevogne

Messer

Palleløftere med vægt

Reolløsninger

Saxløftere

Stablere

Sækkevogne

Transportsystemer

Udstyr og aggregater

Warehouse

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder