ncnielsen
ncnielsen

 

Manøvredygtig og sikker at betjene

Manøvredygtig og sikker at betjene

Clark har lanceret en ny højtløftende lagertruck med lithium-ion-teknologi. SWX16 hedder stableren, som har en lastkapacitet på 1,6 ton og er velegnet til transport af varer over korte afstande i industri, handel og distribution

Del artiklen på

Takket være sin manøvredygtighed foregår håndteringen af varer hurtigt og sikkert med den kompakte og håndbetjente højtløfter. Det gælder også i områder hvor pladsen er trang - uanset om det er i lagerets forzone eller ved reolerne i højlageret.

Stableren, der er betjent af gående fører, har en maksimal løftehøjde på 5500 mm. Venderadiusen på kun 1507 mm sørger stablerens kompakt design for. SXW16 byder også på glimrende egenskaber, når det handler om evnerne til varehåndtering.

Eksempelvis er løfte- og sænkehastighederne på 0,20 m/s og 0,26 m/s (med og uden last) og 0,4 m/s og 0,3 m/s (med og uden last) betydeligt højere end hos forgængeren.

Clark SpeedControl gør stableren brugervenlig og sikker
Den standardmonterede Clark SpeedControl (CSC) øger sikkerheden under arbejdet. CSC tilpasser automatisk kørehastigheden til styrestangens position.

Jo mindre afstanden er mellem føreren og køretøjet, jo mere bliver stablerens hastighed reduceret. Når føreren slipper styrestangen, bremser køretøjet automatisk. Med styrestangen i normal kørestilling når køretøjet den maksimale kørehastighed på 5,5 km/t.

Alle parametre i CSC kan justeres individuelt efter kundens ønsker. Derudover sørger den proportionale hydrauliske styring, som er standard, for sikker og præcis ind- og udlagring af følsomme laster.

Alle maskinens betjeningselementer er placeret inden for rækkevidde på den ergonomisk designede styrestang og kan betjenes af både højre- og venstrehåndede førere. Det fører til en intuitiv og ubesværet betjening.

Styrestangens længde og lave position betyder endvidere at føreren betjener køretøjet med tilstrækkelig sikkerhedsafstand. Desuden har føreren optimalt udsyn til gaflerne og kan hurtigt og sikkert indlagre og plukke varer, selv i smalle reolgange.

Li-Ion-strøm sikrer maksimal effektivitet
SWX16 er udstyret med en vedligeholdelsesfri, indkapslet 1,6 kW trefaset traktionsmotor. Det sikrer kraftig acceleration og høje hastigheder. Den kraftige 4,5 kW løftemotor garanterer maksimal effektivitet ved løft og sænkning af last.

SWX16 fås med et 24 V, 205 Ah lithium-ion-batteri (Li-Ion). Den er derfor også velegnet til brug i flere skift, fordi Li-Ion-batteriet kan genoplades når som helst og inden for meget kort tid - f.eks. i pauser - uden at beskadige batteriet eller forkorte dets levetid.

Batteriet kan genoplades i enhver 230 volt-stikkontakt. Clark tilbyder en 24 V, 100 Ah oplader til Li-Ion-batterier som del af leveringen.

Li-Ion-teknologien sørger for høj oppetid  dels på grund af den hurtige opladningsevne, og dels fordi tidskrævende batteriudskiftning ikke længere er nødvendig.

Ud over at øge produktiviteten sparer Li-Ion-teknologien også omkostninger til vedligeholdelse, infrastruktur og udskiftning af batterier. Det gør truck med de hurtigopladelige batterier med høj sikkerhedsstandard eftertragtede.

Til applikationer hvor et Li-Ion-batteri ikke er påkrævet, fås SWX16 også med et blybatteri med en batterikapacitet på 24 V, 225 Ah.

Lave driftsomkostninger takket være nem vedligeholdelse
Brugen af gennemprøvede AC-controllere gør SWX16-højtløfteren til en yderst vedligeholdelsesvenlig lagertruck.

Skulle der alligevel opstå en fejlfunktion, giver fejlkodeindikationen i displayet serviceteknikeren information om den mulige årsag.

Motorhjelmen i ét stykke giver endvidere nem adgang til trucken ved service- og vedligeholdelsesarbejde.

Derudover kan serviceteknikeren nemt programmere køre- og løfteparametrene via køretøjets display.

-hawin

 

Læs mere om truck & intern transport

25/8 2023