ncnielsen
ncnielsen

 

Nye eltruck styrker den grønne profil

Nye eltruck styrker den grønne profil

Trioplast Gruppen har stort fokus på miljøet. I den anledning har man skiftet gastruck ud med el-truck i produktionen i Nyborg og har på den måde styrket den grønne profil

Trioplast er en af Europas største producenter af polyethylenprodukter. Virksomheden blev grundlagt i Sverige i 60’erne, og sidenhen er den vokset til at have 10 fabrikker med en stab på omkring 1000 medarbejdere.

Alene i Nyborg er der godt og vel 170 medarbejdere beskæftiget, hvoraf de 125 arbejder i produktionen, som aldrig står stille.

Det betyder blandt andet, at der bliver kørt i gaffeltruck stort set i døgndrift. Trioplast stræber imidlertid også efter at reducere påvirkningen af miljøet så meget som muligt. Og her har en omstilling af truckflåden haft betydning.

Rocla bidrager til Lean-effekten

Frank Jørgensen, Operations Manager, har været en del af Trioplast i 28 år. Han har set og bidraget til udviklingen af Trioplast i

Nyborg og arbejder hele tiden med en målsætning om at effektivisere arbejdsprocesserne yderligere og skåne miljøet mest muligt. Produktionen er tilrettelagt efter Lean-principper, som truckflåden fra Rocla Danmark bidrager til at opretholde.

- Vi er i konstant udvikling og tænker Lean og miljø ind i alt, hvad vi foretager os. Vi har været glade for vores gastruck fra Rocla Danmark, som sikrer et velfungerende produktionsflow. Men eftersom vi er en miljøcertificeret virksomhed, var det oplagt at se på, om vi kunne gøre noget i forhold til at mindske forureningen yderligere og stadig opretholde den højeffektive standard, som vi har været vant til, siger Frank Jørgensen, Operations Manager hos Trioplast.

Trioplast sadler om 

I en produktion, hvor oppetiden er essentiel, skal truckflåden også kunne leve op til de høje krav til driftssikkerhed. Cat Lift Truckene GP25N fra Rocla Danmark har med deres stabilitet og produktivitet sørget for en sikker og effektiv drift, og det var vigtigt for Trioplast at fortsætte i samme stil.

- Det var vigtigt for os med en samarbejdspartner, der med en innovativ og driftsorienteret tilgang kunne sikre en fortsat stærk produktivitet, og derfor valgte vi Rocla Danmark, siger Frank Jørgensen.

Ved at undersøge den nuværende situation hos Trioplast kunne Rocla Danmark fastlægge en konkret løsning, som handlede om at skabe samme stærke ydeevne og produktivitet som tidligere, men med en langt mere gavnlig effekt for miljøet. Løsningen var at skifte deres Cat Lift Trucks GP25N ud med nye Cat Lift Trucks EP25N.

Positiv føreroplevelse

En el-truck har mange køretimer i sig, og ud fra et forretningsmæssigt perspektiv ville en udskiftning give Trioplast store besparelser og samtidig bevare en stærk og vedvarende effektivitet. Batteriholdbarheden og -teknologien har udviklet sig meget gennem årerne og er nået et stadie, hvor el-truck sagtens kan måle sig med gastruck.

Hos Trioplast vægter man operatørernes meninger og erfaringer højt, når der er nye tiltag i sigte. Processen med udskiftningen af gastruck med el-truck var ingen undtagelse. Operatørerne testede den eldrevne Cat Lift Truck, hvor især truckens kvalitet og ergonomi imponerede.

- En god aftale er blevet sat i stand, hvor også operatørerne er tilfredse med de nye el-truck. Vores samarbejde har fungeret rigtig godt. Vi fik de rigtige løsninger præsenteret, vi har tillid til hinanden, og vi oplever, at begge parter får noget ud af vores samarbejde, siger Frank Jørgensen.

-hawin

 

Læs mere om truck & intern transport

8/10 2018