Terminalen bliver til én stor scanner

Terminalen bliver til én stor scanner

Logistikleverandøren Dachser tager et skridt ind i fremtidens logistik ved at lancere den innovative @ILO-teknologi, der øger gennemsigtigheden og automatiserer scanningsprocesserne på terminalen, hos vejtransportfilialen i Hvidovre

I de sidste måneder af 2023 er 471 optiske scanningsenheder blevet installeret i loftet på den 4.100 kvadratmeter store logistikterminal i Hvidovre.

De 471 scanningsenheder er en del af Dachsers digitaliserede logistikterminalkoncept @ILO, der står for Advanced Indoor Localization and Operations.

Systemet bliver taget i brug i løbet af januar 2024, og lanceringen giver nogle klare fordele for arbejdsgangene på terminalen, mener Operations Manager for Dachsers vejtransportfilial i Hvidovre, Nicolai Winter.

- Vi gør i princippet terminalbygningen til én stor scanner, fortæller Nicolai Winter, og fortsætter:

- Formålet er at gøre vores arbejdsgange endnu mere effektive og eliminere daglig spildtid og frustrationer for chauffører og medarbejdere på terminalen, og i sidste ende levere en bedre service til vores kunder – og vi er taknemmelige for, at alle tre parter vil være med på udviklingsrejsen.”

Sætter standarden som pilotfilial
Visionen bag @ILO-terminalen er, at paller automatisk bliver identificeret, lokaliseret, målt og registreret i transportstyringssystemet – når de ankommer, mens de er i terminalen og når de forlader den igen.

Det bliver til en real-time visualisering af terminalen og dens processer, hvor alt godset ses fra oven, med en meters nøjagtighed.

Filialen i Hvidovre er med i anden bølge af pilotfilialer, og Dachser Expert Network Operations (DENO) Maiken Kristensen har fulgt projektet nøje.

- Som pilotfilial er vi med til at sætte rammerne for den videre udrulning af @ILO, men det kræver også grundig forberedelse, konstant opfølgning og en vilje til at samle og videregive feedback, siger Maiken Kristensen.

Hun fortsætter:

- De data, som scanningsenhederne genererer, bliver et vigtigt værktøj for både speditørerne på kontoret og kollegaerne på terminalen til hurtigt at lokalisere og visualisere de enkelte sendinger i terminalen.

Data fra de første to pilotfilialer, Unterschleißheim ved München og Öhringen nær Heilbronn i Tyskland, viser, at man kan skære 15-35 procent af den tid, der bruges på manuelle processer for ind- og udgående forsendelser ved at automatisere scanning af pakker.

På den måde kan distributionsbilerne hurtigere komme ud på vejene, så chaufførerne kan undgå lidt af morgenmyldretiden.

Samtidig giver de mål på pallerne, som systemet genererer, mulighed for at optimere planlægningen og effektiv læsningen af lastbilerne og dermed køre mere gods med samme bil i fremtiden.

- Det kræver lidt flere justeringer, før vi kan realisere projektets ideal, men det her er første skridt mod en moderne digitaliseret og automatiseret logistikterminal, afslutter Nicolai Winter.

Dachser Future Terminal
@ILO hører under forsknings- og udviklingsprojektet Dachser Future Terminal, hvor den familieejede logistikvirksomhed vil implementere banebrydende teknologier og processer i sine transitterminaler og lagre i Europa.

Målet er at udvikle egne innovative løsninger, der kan imødekomme de udfordringer og udnytte de muligheder, som blandt andet digitalisering skaber.

-hawin

Læs mere om @ILO HER

 

11/1 2024
  • Oracle Cloud SCM strømliner forsyningskæderne

    Oracle Cloud SCM strømliner forsyningskæderne

    lagerstyring ›Nye logistikfunktioner i Oracle Cloud SCM hjælper kunderne med at øge synligheden, reducere omkostningerne, automatisere compliance og forbedre beslutningstagningen
  • Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

    Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

    lagerstyring ›Dansk robot-startup vil bygge et modulært og skalerbart lagerautomatiseringssystem som ikke kun er for de store virksomheder. De to jyder bag virksomheden Kasparium har nu fået en af pladserne i Teknologisk Instituts robotinkubator bevilliget af Odense Robotics StartUp Fund
  • Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

    Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

    lagerstyring ›En af Sveriges førende online-vækstvirksomheder, har indgået et samarbejde med det nordjyske softwarefirma, Peak Systems, for at øge den automatiserede lagerkapacitet med mere end 100%
  • Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

    Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

    lagerstyring ›Apport Enterprise optimerer Poul Hansens logistik og lagerstyring.
  • Tilpasningsdygtige løsninger  skaber vellykket  intralogistik

    Tilpasningsdygtige løsninger skaber vellykket  intralogistik

    logistikloesninger ›Et af hovedtemaerne på årets intralogistikmesse, LogiMAT 2024 er dygtig tilpasning. Akademikere, erhvervsfolk og fagspecialister taler om det i en række Ekspertfora. Og mange udstillere demonstrerer netop deres løsningers evner til at tilpasse sig både eksisterende og kommende logistik- og varehåndteringssystemer og -processer
  • Descartes: Fire tendenser for logistik- og transportbranchen i 2024

    Descartes: Fire tendenser for logistik- og transportbranchen i 2024

    lagerstyring ›Lars Persson, nordisk salgschef hos Descartes, fremhæver fire tendenser, der vil forme logistik- og transportbranchen i 2024, og fortæller, hvad beslutningstagere kan gøre for at drage fordel af dem
  • Værktøjslogistikken klikker hos Niebuhr Gears

    Værktøjslogistikken klikker hos Niebuhr Gears

    lagerstyring ›Seco Tools' nye værktøjslagersystem har på kort tid effektiviseret lagerlogistikken for værktøjer og givet tidsbesparelser hos tandhjulsproducenten Niebuhr Gears
  • Sports Group Denmark stiller skarpt på effektiviteten med LOGIA

    Sports Group Denmark stiller skarpt på effektiviteten med LOGIA

    lagerstyring ›Med etableringen af et nyt centrallager i Funder, har Sports Group Denmark valgt at indkalde forstærkninger til understøttelse af effektiviteten. Sports Group Denmark har valgt at implementere Roimas lagerstyringssystem, LOGIA på det 24.000 m2 store centrallager