Lager- og logistikbranchen trækker syd på  

Lager- og logistikbranchen trækker syd på  

Der er gode vækstmuligheder for lager- og logistikvirksomheder på Lolland, Falster og Sydøstsjælland. Det er Godshotellet Sjælland i Vordingborg et godt eksempel på

Med gode færgeforbindelser og den dansk-tyske Femern-forbindelse vil godsmængderne op og ned gennem Lolland, Falster og Sydøstsjælland stige støt.

Længere nordpå er E40 med Ringsted, Greve og Køge allerede blevet et stort gravitationscenter med masser af nye virksomheder og arbejdspladser indenfor lager og logistik.

Og lige netop det erhvervseventyr bliver muligt at gentage længere sydpå langs E47.

Det er Godshotellet Sjælland i Vordingborg, som er ejet af Fritz Schur Gruppen, allerede godt i gang med at realisere.

- I Vordingborg kan vi tilbyde meget skarpe priser samt fleksibilitet og skræddersyede løsninger, der måske ikke altid er mulige at opnå andre steder.

- Vi tror på, at det kan blive en superstærk kombination, når godsmængderne begynder at stige yderligere, siger Lasse Winterskov, som er salgschef i Godshotellet Sjælland.

Ny storkunde
Og forretningsmodellen virker.

Godshotellet Sjælland har netop fået Sterling Polish Company som kunde, og lagerhotellet har appetit på flere nye storkunder.

- Det har været vores ønske at finde en lager- og logistikpartner, som lytter til vores behov og udviser fleksibilitet, når det kræves.

- Det får vi med Godshotellet Sjælland, hvor det er vores oplevelse, at serviceniveauet er meget højt, siger Jacob Krefting, direktør i Sterling Polish Company.

Godshotellet Sjælland blev oprindelig opført af COOP som et distributionscenter for Sydsjælland og Lolland-Falster.

Det råder i dag over 22.000 kvadratmeter lagerplads i Vordingborg og et netværk af lagerfaciliteter rundt i Danmark.

De udnyttes til bulk lager, pallereoler, farligt gods lager, pick & pack, mv. Godshotellet Sjælland er samtidig certificeret til at opbevare fødevarer og økologi.

- Vi kan håndtere det meste og gør det på daglig basis.

- Det bidrager alt sammen til at understrege, at der er et fint markedspotentiale for meget fleksible og servicebevidste lagerhoteller - med et højere fokus på skræddersyede løsninger end pakkeløsninger, siger Lasse Winterskov.

Mere søfragt
Det er velkendt, at Vordingborg Havn er blevet udvidet. Projektet forløb i fire etaper og indebar bl.a. uddybning af sejlrenden til 10,4 meter og en bredde på 70 meter.

Derudover er havnearealet udvidet fra 45.000 kvadratmeter til 170.000 kvadratmeter. De samlede antal kajmeter er øget fra 275 meter til omkring 1,2 kilometer.

Milliardinvesteringen skal positionere Vordingborg Havn som en regional havn med fokus på udskibning af lokalt og regionalt producerede varer.

I 2022 satte havnens godsomsætning rekord med 1.238.000 tons bestående af korn, foderstoffer, gødning og import af råstoffer.

Den udvikling skeler Lasse Winterskov også til, når han skal sætte ambitionsniveauet for Godshotellet Sjælland.

- Ligesom Vordingborg Havn vokser, håber vi også på at kunne udvide Godshotellet Sjælland. Det kan bl.a. ske ved at øge vores godsmængder til og fra skibstrafikken på Vordingborg Havn, siger Lasse Winterskov.

-hawin

4/9 2024
  • Boost lageret med AI

    Boost lageret med AI

    logistikcentre ›Consafe Logistics’ ekspert, Linda Frygell vil på det kommende webinar fortælle, hvordan AI giver store muligheder for at effektivisere og optimere lageret og logistikcentret  
  • Ackro og Milcom fusionerer

    Ackro og Milcom fusionerer

    logistikcentre ›Ackro og Milcom forener deres ekspertise som én samlet lager- og logistikpartner og øger dermed kapaciteten og styrker virksomhedens erfaring og innovation
  • Tredoblet ladekapacitet i Taulov - nu med solceller

    Tredoblet ladekapacitet i Taulov - nu med solceller

    logistikcentre ›Bring har installeret 21 nye ladepunkter og et omfattende solcelleanlæg på sin terminalbygning i Taulov. Målet er, at alle Brings varebilsleverancer skal være elektriske inden udgangen af 2025
  • Leveringstiden halveret

    Leveringstiden halveret

    logistikcentre ›Varmepumpeproducenten, Daikin styrker sin position i Danmark med et nyt state-of the-art lager i Køge, som halverer leveringstiden af produkter til installatører
  • Frode Laursen bygger nyt logistikcenter i Vejle

    Frode Laursen bygger nyt logistikcenter i Vejle

    logistikcentre ›Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen er netop gået i gang med opførelsen af et nyt logistikcenter på 90.000 m2 i Vejle.
  • Nyt general cargo-kontor i Warszawa

    Nyt general cargo-kontor i Warszawa

    logistikcentre ›Blue Water fortsætter med at udvide sin globale general cargo service. Seneste skud på stammen er et nyt kontor i Warszawa, Polen
  • System Transport flytter ind i topmoderne lager- og logistikbygning i Vejle

    System Transport flytter ind i topmoderne lager- og logistikbygning i Vejle

    logistikcentre ›Tredjepart distributøren System Transport flytter ind i Verdions nye over 26.000 kvadratmeter store, state-of-the-art lager- og logistikbygning nær Vejle. Bygningen er udviklet i tæt samarbejde mellem System Transport og Verdion og bygget af KT Erhvervsbyg
  • GLS Denmark bygger i Randers

    GLS Denmark bygger i Randers

    logistikcentre ›GLS Denmark har indgået en aftale om opførelsen af et nyt distributionscenter i Randers, som skal udvide pakkedistributørens kapacitet i Midt- og Nordjylland. Valget er faldet på totalentreprenøren Gråkjær Erhverv, som i øjeblikket er i gang med opførelsen af GLS’ distributionscenter i Ringsted