R-24 sætter spot på AI, grøn omstilling og fremtidens arbejdsmarkedRobotmessen havde i 2022 besøgende fra 25 forskellige lande

R-24 sætter spot på AI, grøn omstilling og fremtidens arbejdsmarked

Flere højaktuelle emner står øverst på dagsordenen, når den europæiske robotindustri samles i Odense midt i marts. Roboteventet R-24 løber af stablen på Odense Congress Center

R-24 finder sted den 13.-15. marts, og det er tredje gang, at Odense Congress Center lægger rammer til det, der er blevet et af de største robotevents på europæisk grund. Odense Sport & Event. Således samlede forgængeren, R-22 mere end 5.000 besøgende fra hele verden.

De besøgende vil blive mødt af et konferenceprogram, der har fokus på nogle af tidens allerstørste trends. Med keynotes inden for blandt andet AI, den grønne omstilling, cybersecurity og fremtidens arbejdsmarked, står et stærk lineup af keynote-speakers og oplægsholdere fra hele verden klar til at udforske og forme fremtiden inden for robotteknologi.

Det er store spørgsmål, som det omfattende konferenceprogram forsøger at besvare i løbet af messens tre dage, lover arrangørerne.

Kombinationen af den grønne omstilling, mangel på kvalificeret arbejdskraft og fremadstormende teknologier som AI og avanceret robotteknologi er i disse år i gang med at transformere det globale arbejdsmarked.

Men hvor er arbejdsmarkedet, og ikke mindst fremstillingsindustrien, på vej hen? Og hvordan kan netop AI, robotter og andre avancerede automationsteknologier afhjælpe den globale mangel på kvalificeret arbejdskraft og samtidig bidrage til den grønne omstilling?

-Alle er enige om, at såvel vores arbejdsmarked som vores dagligdag er under forvandling. Det sker som følge af dels klimakrisen og dels nogle fuldstændig banebrydende teknologier. Men det er de færreste, der ved, hvor vi ender henne. På R-24 vil vi forsøge at give nogle svar ved at samle de skarpeste hjerner fra både industrien og forskningsverdenen, siger Michael Helm, projektleder på R-24.

AI skubber grænserne
Overskrifterne på R-24’s konferenceprogram er emner som AI, fremtidens arbejdsmarked, den grønne omstilling, cybersecurity og nye softwareplatforme.

En af konferenceprogrammets bekræftede keynote speakers er Ryan Gariepy, som er grundlægger af de canadiske virksomheder Clearpath Robotics og OTTO Motors. Derudover er Ryan Gariepy kendt som værende en af de første forskere til offentligt at italesætte farerne ved såkaldte dræberrobotter, altså AI-baserede våbensystemer.

Han vil på sit oplæg blandt andet komme ind på, hvordan AI skubber til grænserne for, hvad robotter, droner og andre avancerede automationsteknologier er i stand til, og hvilke konsekvenser det får for såvel organisationer som mennesker.

Vigtigt at vise en vej frem
Andre bekræftede keynote-speakers omfatter Jennifer M. Apicella fra Pittsburgh Robotics Network, fremtidsforsker Liselotte Lyngsø, Anders Billesø Beck fra Odense Robotics, Thomas Houden fra OnRobot, Jan Ciechanowicz fra Mobile Industrial Robots, Kent Norman fra Dubex og Peter Christensen fra den danske pumpeproducent Grundfos, der vil fortælle om koncernens arbejde med fremtidig bæredygtig produktion via robotter.

Derudover kan de besøgende se frem til en række inspirerende cases fra virksomheder, der er lykkedes med at implementere nye teknologier og vækste deres forretning. Der vil således være en række oplæg målrettet slutbrugere inden for både produktion, landbrug og gartneri, byggeri og sundhed.

-Det er vigtigt for os, at vi, som et stort europæisk robotevent, viser en vej frem og præsenterer konstruktive bud på løsninger og cases, der kan inspirere andre. Fremkomsten af AI, robotter og droner giver selvfølgelig nogle dilemmaer og problemstillinger, men disse teknologier rummer også et enormt potentiale, hvis de bliver brugt rigtigt, siger Michael Helm.

Fakta om R-24
Finder sted den 13.-15. marts i Odense Congress Center for tredje gang.

Odense har udviklet sig til at blive en af verdens førende robothubs med et økosystem bestående af mere end 160 virksomheder og organisationer inden for robotteknologi og droner - herunder robotpionerer som Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR).

Totalt beskæftiger robotindustrien i Odense i omegnen af 3.600 mennesker.

-lipe

15/2 2024
  • Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

    Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

    logistikloesninger ›Descartes Systems Group, med flere kontorer i Norden, opkøber Aerospace Software Developments (ASD). En irsk virksomhed, der leverer toldsoftware til logistikleverandører samt RFID-løsninger til luftfartslogistik.
  • Insektproduktion er et nyt forretningsområde for Sealing System A/S

    Insektproduktion er et nyt forretningsområde for Sealing System A/S

    logistikloesninger ›Leverandøreren af automatiserede end-of-line pakkelinjer i Skandinavien har sammen med den danske virksomhed ENORM Biofactory udviklet XIO - Intelligent Farming - et logistiksystem med datatracking til produktion af insektprotein
  • Nyt terminalområde i Københavns Lufthavn tager form

    Nyt terminalområde i Københavns Lufthavn tager form

    logistikloesninger ›Forleden var der rejsegilde i rå-huset med de kommende 60.000 nye kvadratmeter. Byggeriet bliver i syv etager og får i kælderetagen bl.a. etableret 2,5 km ekstra bagagebånd oven i lufthavnens eksisterende 10 km
  • Robotternes indtog på Vestkysten

    Robotternes indtog på Vestkysten

    logistikloesninger ›Til en af Danmarks største webshops - Med24.dk i Løkken - skal SystemTeknik Logistics (STL) og Geek+ levere en banebrydende automationsløsning som inkluderer 30 gulvrobotter gulvrobotter
  • Selvtænkede robotter er fremtiden

    Selvtænkede robotter er fremtiden

    logistikloesninger ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik
  • Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    logistikloesninger ›3D robot guidance platformen, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter, og er designet til at forenkle robot-automatisering
  • Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    logistikloesninger ›I Orlando i Florida blev Molslinjen i nat dansk tid udråbt som vindere af Franz Edelman Award, der betragtes som "Nobelprisen i Operations Research”. Rederiet vandt prisen foran giganter som eks. tyske ALDI, American Airlines og McDonalds i Kina
  • Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    logistikloesninger ›De tre parter er gået sammen om at skabe en innovativ løsning, der strømliner lagerautomatisering og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer