Chep introducerer displaykvartpalle af 100% genbrugsplast

Chep introducerer displaykvartpalle af 100% genbrugsplast

Q+-displaykvartpallen, som nu består af 100% genbrugsplast og er EUCertiPlast-certificeret, er Cheps bud på en palle der fremmer innovation og bæredygtighed i forsyningskæden

Chep, der er leverandør af løsninger til palle-pooling og af forsyningskædeløsninger, har annonceret relanceringen af sin kvartdisplaypalle, Q+ der er mere bæredygtig end de tidligere udgaver af pallen.  

Den nye version er, ifølge Chep, den første palle nogensinde, der udelukkende er fremstillet af genbrugsplast[1], og markerer et væsentligt skridt i retning af regenerative kampagner på salgsstederne.

Ved at udnytte cirkularitetens kraft i produktdesign har Chep skabt et produkt, der ikke kun er innovativt, men også en bæredygtig løsning på de udfordringer, plastaffald stiller.

- Kundeservice, kvalitet og ydeevne er af afgørende betydning for Chep, siger Daniel López, direktør for Product Management og Innovation hos Chep Europe, som tilføjer:

- Omfattende test udført på det anerkendte Fraunhofer Institut i Tyskland og Cheps Innovation Center i Orlando har bevist holdbarheden og konsistensen af den nye Q+ displaykvartpalle. Over to års forskning og udvikling med flere designversioner, har ført til redesignet af dette produkt. Dette er en væsentlig milepæl i vores rejse mod regenerative forsyningskæder, hvor produkter ikke kun minimerer miljøpåvirkningen, men også bidrager til klodens velbefindende.

Omfanget af plastaffaldsproblemet fik Europa-Kommissionen og lovgivningen til at tilskynde virksomheder til at reducere brugen af engangsplast.

For at løse dette problem sigter Chep mod at designe produkter, der inkorporerer bæredygtighed og affaldsreduktion allerede tidligt i processen, og i sidste ende gøre brug af forbrugeraffald, der ellers ville ende på lossepladsen.

Faktisk muliggør upcycling skabelsen af mere værdifulde produkter, der fungerer i en cirkulær økonomi, hvilket reducerer spild og CO2-fodaftryk i hele deres levetid. 

Q+-kvartpallen er designet cirkulært, og inkorporerer derfor de grundlæggende principper for deling og genbrug, som definerer Cheps forretningsmodel. Samtidig består Q+-kvartpallen nu af 100 % genbrugsplast[2], mens den er blevet EUCertiPlast-certificeret for genanvendelsesprocessen[3].

Kvartpallen blev skabt for over 30 år siden i Tyskland ud af et markedsbehov for at erstatte engangskvartpaller af træ.

Detailhandlere søgte en løsning til at reducere træaffald og kulstofemissioner og samtidig øge effektiviteten inden for pakning, transport og i butikker.

Chep, der er kendt for sin ekspertise inden for lukkede kredsløb med paller og containere, samarbejdede med detailhandlere, FMCG-varemærker og branChepartnere om at udvikle den første genanvendelige plastdisplaypalle.

Siden sin første lancering i Tyskland i 1992 har kvartpallen vundet indpas i store EU-lande, Storbritannien og af alle andre større europæiske detailhandlere.

Denne regenererende filosofi er kernen i Cheps 2025 Sustainability-program, som har til formål at opnå mere end nul (nul emissioner, nul affald, nul skovrydning) og udvide sin cirkulære model og samarbejdet til flere partnere i alle regioner.

Redesignet af Q+ displaypallen hjælper Chep med at nå sit 2025-mål om at inkorporere 30 % upcyclet indhold i nye produkter, hvilket baner vejen for endnu mere ambitiøse mål.

Ud over bæredygtigheden udmærker Q+ sig ved funktioner som Blue Click, et patenteret papforbindelsessystem, der reducerer tiden i sampakning, giver stabilitet og minimerer produktskader, der kan opstå ved transport af fyldte papudstillinger til deres plads i butikken.

Ved at følge en strengt kontrolleret forsyningskæde for indkøbt genbrugsplast, sikrer Chep bæredygtigheden af sine materialer. Og til dato har Chep produceret én million Q+ paller og dermed effektivt genvundet og genbrugt 2.250 tons plastaffald.

Relanceringen gør Q+ Wheeled (lanceret tilbage i 2020) og Q+ Static til afgørende elementer i Cheps services til FMCG-virksomheder. Og da de nu begge er sammensat af 100% genanvendt plastaffald, vil de være store bidragsydere i virksomhedens fortsatte indsats for at gøre det muligt for kunderne at føre mere bæredygtige kampagner (fx i butikker).

-hawin

[1] Anvendelse af termen ’genbrugsplast’ som defineret af ISO 15270:2008.
[2] Den nye Q+ Static er lavet af 70% materiale, der stammer fra genbrugt polypropylen, og de resterende 30% stammer fra beskadigede og genbrugte Chep-kvartpaller.
[3] ‘Post-consumer materiale’ stammer normalt fra husholdninger eller erhverv, som anvendes i et lukket kredsløb, hvor det nye produkt designes til at være af højere kvalitet eller med øget funktionalitet end dets sidste brug.

 Faktaboks

  • Q+ har eksisteret i 30 år på markedet, men er blevet relanceret som et 100% cirkulært produkt.
  • Chep har genvundet og genbrugt 1.500 tons plastaffald i forbindelse med fremstillingen af Q+ paller.
  • Q+ består af 100% genbrugsplast; heraf 70% EUCertiPlast-certificeret upcyclet polypropylen i Q+ Static.
  • Q+ designet fremmer Chep’s 2025-mål om 30% upcyclet indhold i nye produkter, generelt.
  • Q+ er blandt de mest foretrukne displaykvartpaller hos større europæiske detailhandlere.

 

31/7 2023
  • Flere ladeudtag netværket

    Flere ladeudtag netværket

    transport ›Med købet af den østjyske energikoncern Auras offentlige ladeforretning udvider Norlys sit landsdækkende ladenetværk med mere end 275 ladeudtag
  • Nye klimakrav påvirker hele værdikæden

    Nye klimakrav påvirker hele værdikæden

    transport ›Fra 1. juli træder skærpede klimakrav i kraft for byggebranchen. Iveco forventer at det sætter strøm til markedet for eldrevne varevogne og lastbiler
  • Tyveri af ladekabler eksploderer

    Tyveri af ladekabler eksploderer

    transport ›OK oplever flere og flere tyverier af ladekabler og skruer derfor op for kampen mod kobbertyvene
  • Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    transport ›En ny type kollektiv trafik har set dagens lys i Vordingborg Kommune. En flexbus på rute 668 er en del af et forsøgsprojekt igangsat af Region Sjælland
  • Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    transport ›Bring har sat sin første tunge el-lastbil i drift i Danmark. Lastbilen, der er 25 meter lang, er den første af sin slags, som MAN har leveret til Europa
  • Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    transport ›Københavns Lufthavn har fået sin sidste leverance af fossil diesel. Fra 1. juli køber lufthavnen HVO biodiesel til sine egne dieselkøretøjer og teknisk udstyr - fra plæneklippere til brandbiler og kæmpestore sneryddere. I alt overgår omkring 320 enheder til det fossilfri brændstof.
  • Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    transport ›Et nyt samarbejde mellem Port of Aalborg og Norlys betyder, at ellastbiler snart kan tanke strøm på Rørdalsvej i Aalborg. Projektet bliver en del af Norlys’ landsdækkende udbygning af ladeinfrastruktur til tung transport og skal styrke den grønne omstilling i både transportsektoren og havnens erhvervsliv
  • Fart på udbygningen af lynladernetværket

    Fart på udbygningen af lynladernetværket

    transport ›Lynladning langs motorvejsnettet er essentielt for at elbilister kan komme nemt og hurtigt videre, når de kører på tværs af landet – og det bliver kun nemmere fremover. E.ON Drive Infrastructure har nemlig vundet seks rastepladser i vejdirektoratets seneste udbud