Dansk emballage-virksomhed lander stor investering
RE-ZIPs europæiske ekspansion har fået et økonomisk boost. Investorer har kastet et større tocifret millionbeløb efter virksomheden, der tror på, at omsætningen runder et trecifret millionbeløb inden for de kommende år
RE-ZIPs cirkulære emballage og IT-system er det seneste år blevet solgt til store kunder i blandt andet Belgien, Østrig og Polen.
Nu annoncerer den unge virksomhed yderligere ekspansion i de kommende år. En Series A investering fra i alt fem fonde danner grundlaget for, at RE-ZIP kan udvide til flere markeder og dermed nå deres målsætning om at etablere en cross-border infrastruktur til cirkulær emballage i hele Europa i de kommende år.
– Det er rigtigt mange penge at rejse i et lettere frosset investormarked. Det viser, at vi skaber noget, der løser et reelt problem, og hvor der er et kæmpe behov for cirkulære bæredygtige tiltag. Men vi ved også, at hvis vi skal lukke endnu flere aftaler med store partnere og distributører, så kræver det midler til investeringer og indkøb. Derfor er denne kapitalindsprøjtning ekstrem vigtig for vores videre arbejde og ekspansion, siger Thomas Fugl, co-founder og CCO hos RE-ZIP.
Internationale investorer
To af de fem investorer er internationale venturefonde. Det drejer sig om Collateral Good Ventures fra Schweiz og polske Tangent Line Ventures. Begge virksomheder lægger vægt på bæredygtigt iværksætteri, og det har haft stor betydning, at RE-ZIP som det eneste firma inden for cirkulær emballage bruger pap.
Dette gør deres cirkulære emballage direkte konkurrencedygtig med engangsemballage, samt miljømæssig bæredygtig fra første cyklus.
– RE-ZIP er grundet deres emballage og software godt positioneret til at blive markedsleder inden for genbrugelig emballage til e-handel. Samtidig består deres team af personer med stor erfaring og kompetence, og det ser vi som en grundlæggende nødvendighed for at få succes. Deres mål om hurtig ekspansion i hele Europa er derudover i direkte linje med vores tilgang til at få en virksomhed til at vokse, siger Mariana Gonzalez, Investment Director hos Collateral Good Ventures.
De andre investorer er EIFO (tidligere Vækstfonden), Planetary Impact Ventures og GreenUp, der alle tidligere har skudt penge i virksomheden. De to førstnævnte kommer med nye midler, mens alle tre vælger at konvertere deres konvertible lån i RE-ZIP til egenkapital.
– RE-ZIP's mission er forankret i en bevidsthed om, at vores planets naturlige ressourcer er begrænsede og under enormt pres. Vi skal alle forstå, at træ er en værdifuld ressource, der ikke bare smides væk efter kort brug. Det er en afgørende grund til, vi vælger at lave denne investering.
-Samtidig har RE-ZIP siden vores seneste investering vist, at de kan skabe samarbejder med store virksomheder i Europa, så der er gode muligheder for, at forretningsmodellen kan ses i mange lande de kommende år, siger Thomas Høgenhaven, Managing Partner i Planetary Impact Ventures.
Bo Bach Boddum startede virksomheden i sin kælder for fem år siden. Medstifterne Thomas Fugl, Lars Schäfer Møller og Tonni Tølbøll Aagesen er alle siden taget med på rejsen. Foto: RE-ZIP
Fem milliarder stykker emballage
Det seneste år har RE-ZIP lukket aftaler med Inpost i Polen, Österreichische Post og RajaPack i Belgien, mens der i øjeblikket arbejdes på store aftaler i henholdsvis Tyskland, Holland og England. Ifølge RE-ZIP er det en del af den enorme udrulningsplan, der ligger for Europa dog med globalt perspektiv.
– Vores vision er, at vi i 2040 skal cirkulere mere end fem milliarder stykker emballage om året gennem vores system. Dog håber vi på endnu flere, for vi tror på, at der er potentiale til at halvere de nuværende cirka 200 milliarder stykker engangsemballage, der sendes årligt verden over, siger Bo Boddum, Founder og CEO og uddyber:
– Investeringen betyder, at vi kan accelerere opbygningen af den infrastruktur, det kræver for at udbrede den cirkulære emballage på tværs af ikke bare Europa, men også andre store Ecommerce-markeder som USA, Canada og Japan.
-lipe