GLS køber canadiske Dicom

GLS køber canadiske Dicom

GLS har meddelt, at man har købt den canadiske pakkeserviceudbyder Dicom Canada af Wind Point Partners, en private equity-virksomhed med hovedsæde i Chicago.

Dicom Canada tilbyder hovedsageligt B2B-pakkeservices, og virksomheden opererer over hele Canada, med hovedvægt på de østlige provinser Ontario og Quebec. Canada er verdens tiendestørste økonomi¹, og Ontario og Quebec udgør 57 % af landets BNP². Dicom Canada er godt positioneret til at udnytte væksttendenserne i disse markeder, og GLS får dermed en allerede etableret markedsposition i denne økonomiske vækstregion.

Dicom Canada tilbyder landevejsbaseret pakke-, fragt- og logistiktjenester. Virksomheden driver et netværk på 28 depoter og samarbejder med partnere over hele Canada på at tilbyde logistikserviceydelser på tværs af Canada. Dicom Canada har over de seneste år haft en god vækst på både omsætning og overskud. Akkvisitionen omfatter ikke den amerikanske del af Dicom Canada.

GLS overtager virksomheden uden gæld og likvider til en samlet pris af 360 millioner CAD (ca. 238 millioner EUR). Dicom Canada har i de seneste 12 måneder indtil 30. juni 2018 en omsætning på 233 millioner CAD. Overtagelsen kræver ingen godkendelse af de regulatoriske myndigheder.

Rico Back, Chief Executive Officer Royal Mail Group, forklarer:

- Denne akkvisition er helt i tråd med GLS’ strategi om at udvide sine vækstområder udenfor Europa via målrettede og fokuserede akkvisitioner. Med en stærk repræsentation i det østlige Canada og et primært fokus på B2B-segmentet ligner Dicom Canadas forretningsmodel meget GLS’, hvor man tilbyder førsteklasses levering af høj kvalitet, baseret på pålidelighed og en udtalt kundetilfredshed.

Dicom Canada vil fortsat være ledet af Rick Barnes, direktør for Dicom Canada, og det nuværende ledelsesteam. Hvad angår rapportering, vil Dicom Canada blive 100% konsolideret i GLS.

-hawin

Læs mere om transport & distribution

11/9 2018