jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

Kvantespring i innovation de kommende år

Kvantespring i innovation de kommende år

Transport og logistikbranchen har indtil nu satset mindre på innovation end andre brancher, men det ændrer sig de kommende tre år, konkluderer PwC i stor undersøgelse

Undersøgelsen, med svar fra i alt 500 erhvervsledere, viser, at 41 procent af de adspurgte har etableret en særlig innovationsenhed internt eller eksternt i virksomheden eller gør brug af eksterne samarbejdspartnere til radikal innovation. Ser man nærmere på transport- og logistikbranchen i undersøgelsen, er det blot 24 procent af respondenterne fra branchen, som har en etableret innovationsenhed eller gør brug af eksterne samarbejdspartnere i dag. Dette er det laveste niveau sammenlignet med de øvrige brancher.

Når det gælder virksomhedernes fokusområder, er der også færre fra transport- og logistikbranchen end i de øvrige brancher, som peger på innovation. Blot 25 procent af lederne fra transport- og logistikbranchen svarer, at et af deres top fokusområder det kommende år vil være på innovation, hvilket er 16 procentpoint lavere end gennemsnittet for de øvrige brancher.
- De fleste brancher har på baggrund af den hastige teknologiske udvikling allerede nu et stort fokus på innovation. Erhvervslederne mener da også, at en vindervirksomhed i fremtiden skal være mere digital og udnytte ny teknologi og samtidig være innovativ, forklarer Bo Schou-Jacobsen, partner i PwC.

Han henviser til, at 8 ud af 10 af respondenterne mener, at deres virksomhed skal blive mere digital og udnytte ny teknologi for at være en vindervirksomhed i fremtiden, mens 7 ud af 10 mener, de skal være mere innovative.

Kvantespring i innovation
Netop transport- og logistikbranchen forventes at gennemgå den største udvikling inden for radikal innovation i nærmeste fremtid. Om tre år forventer hele 68 procent af lederne i transport- og logistikbranchen, at deres virksomhed vil have etableret en særlig innovationsenhed, et innovationsmiljø eller gøre brug af eksterne samarbejdspartnere.
Det svarer til en stigning på hele 44 procentpoint.


- Undersøgelsen viser, at transport- og logistikbranchen forventes at tage et kvantespring på innovationsområdet. Det kan skyldes, at de i høj grad forventer at blive påvirket yderligere af den digitale og teknologiske udvikling i fremtiden, vurderer Bo Schou-Jacobsen og fortsætter:


- 3D-print vil skabe forandringer ift. fragt af produkter, droner og selvkørende biler vil også ændre branchen inden for få år. Disse udsigter betyder, at branchen i høj grad har en erkendelse af, at den radikale innovation, herunder at kunne udnytte teknologi og dens muligheder, får større betydning i fremtiden - ikke mindst for deres egen branche.


Om undersøgelsen
PwC's undersøgelse er den såkaldte CXO Survey 2017, som er gennemført i samarbejde med Dansk Erhverv, tager udgangspunkt i svar fra flere end 500 danske erhvervsledere fordelt på teknologi-, handel- og transport- og logistikbranchen og den finansielle sektor, industrielle virksomheder og professionelle services/rådgivning.
PwC er et af verdens største revisions-, skatte- og rådgivningshuse. I Danmark samarbejder godt 1.900 på PwC's 15 kontorer.
-lipe

 

Læs mere om transport & distribution

15/9 2017