Nyt godstog mellem Danmark og Tyskland gør en forskel for miljøet

Nyt godstog mellem Danmark og Tyskland gør en forskel for miljøet

Dedikerede DHL Freight-tog kører nu tre ugentlige rundture mellem Padborg og Duisburg i Tyskland, hvor op til 240 lastbillæs om ugen flyttes fra landevej til jernbane takket være den nye godsrute. Det resulterer i en besparelse på op til 11.500 ton CO2 om året. Den intermodale løsning er dyrere for DHL Freight, men er en investering, der skal gøre en mærkbar forskel for miljøet

- Jeg oplever, at danske virksomheder er blevet enormt fokuseret på bæredygtighed og på at nedbringe deres eget CO2-aftryk. Derfor vil denne nye udvidede jernbaneløsning være en game-changer for dem, der kan flytte deres gods over på toget på en stor del af ruten gennem Tyskland. Duisberg ligger meget centralt for den videre vej ud i Europa, siger Ole Mørk, der er adm. direktør for DHL Freight i Danmark.

DHL har som en del af deres ambitiøse klimamål besluttet at investere syv mia. euro i renere transporter frem mod 2030. Den nye jernbaneløsning er en del af denne investering, hvor DHL Freight tilbyder sine kunder en grønnere løsning end traditionel transport med lastbil.

Godstogene afgår fra Ziel-terminalen i Duisburg hver mandag, onsdag og fredag, og i Danmark vil der være afgang fra den intermodale terminal i Padborg hver tirsdag, torsdag og søndag.

Selve jernbanetransporten tager omkring 12 timer og er speciel interessant for kunder med part- og full load-forsendelser, som hidtil har gjort brug af landevejstransport.

DHL Freight tilbyder også en dør-til-dør-løsning med afhentning og levering inkluderet.

Operatøren af jernbaneforbindelsen er virksomheden TX Logistik, der driver et effektivt europæisk netværk af jernbanestrækninger i 11 lande.

Som del af Mercitalia Logistics er TX Logistik ansvarlig for udviklingen af koncernens internationale aktiviteter. Og det at kunne styrke netværket med en så anerkendt kunde som DHL, er derfor et vigtigt skridt for virksomheden i den retning.

- Vi introducerer denne nye togforbindelse eksklusivt for vores kunder. I tråd med vores strategi om bæredygtig logistik med nul-udledning i 2050, og den voksende efterspørgsel fra vores kunder efter grønne transportløsninger, er et skifte fra landevej til jernbane på visse områder en afgørende faktor i forhold til at reducere CO2-udledningen.

- Vi forventer at den nye jernbaneløsning alene vil spare op til 11.500 ton CO2-udledning om året. Det er et perfekt supplement til vores nyligt lancerede service, GoGreen Plus, siger Uwe Brinks, CEO for DHL Freight.

Jernbaneløsningen er endnu en milepæl i at flytte en del af DHL Freights landevejsbaserede forretning over på jernbane, hvilket gavner ruten fra Danmark til Benelux, Frankrig og den vestlige del af Tyskland.

Løsningen byder både på en mere smidig logistik, mindre udledning og en øget pålidelighed i forhold til fremkommelighed.

Som en del af DHL’s Sustainability Roadmap – og i overensstemmelse med Deutsche Post DHL Groups mål for bæredygtighed – planlægger DHL Freight at øge brugen af jernbane og intermodale løsninger yderligere.

I samarbejde med forskellige jernbaneselskaber transporterer DHL Freight i forvejen gods via jernbane på mere end 3.900 tog på forskellige strækninger inden for Europa.

Alene i Tyskland transporterer fragtvirksomheden ugentligt mere end 970 lastvognstrailere via jernbane og DHL Freight er da også en af Europas førende udbydere af landevejstransport.

Mindre udledning via jernbane
Den nye togforbindelse vil aflaste trafikken på vejene betydeligt takket være den øgede brug af jernbanenettet.

Op til 240 lastvognslæs om ugen kan helt eller delvist erstattes af jernbanetransport, og da transport via jernbane medfører en væsentlig mindre CO2-belastning, fører dette til markante CO2-besparelser.

For hver lastvogn der overgår til tog, spares der omkring 250 ton om ugen og hele 11.500 ton om året. I kombination med GoGreen Plus på afhentnings- og leveringdelen får kunderne dermed mulighed for at opnå en markant reduktion af deres udledning i forbindelse med landevejstransport.

Den intermodale løsning er umiddelbart mere omkostningstung for DHL Freight, men en investering, som netop bidrager til, at såvel DHL Freight som deres kunder i fællesskab kan gøre en mærkbar forskel for miljøet og dermed bidrage til det overordnede mål om på kort sigt at flytte mindst 10 % af ny volumen fra vej til jernbane.

- Jernbanetrafik rummer en lang række fordele ved, at man meget præcist kan angive ankomsten for, hvornår et lastvognslæs er fremme. Det er unægteligt noget sværere, når noget i modsat fald fragtes på vejene, hvor uheld, vejarbejde og alle mulige andre faktorer også spiller ind. Så der er meget, der taler for, at vores nye tiltag kan blive en kæmpe succes, siger Ole Mørk.

Deutsche Post DHL Group bestræber sig hele tiden på at nå deres mål om at reducere den logistikrelaterede CO2-udledning til nul inden 2050.

Den nye togforbindelse forventes at være endnu et effektivt redskab til at nå den vigtige målsætning, og den repræsenterer dermed et stort fremskridt i forhold til deres strategi om bæredygtighed.

-hawin

 

 

12/6 2023
  • Flere ladeudtag netværket

    Flere ladeudtag netværket

    transport ›Med købet af den østjyske energikoncern Auras offentlige ladeforretning udvider Norlys sit landsdækkende ladenetværk med mere end 275 ladeudtag
  • Nye klimakrav påvirker hele værdikæden

    Nye klimakrav påvirker hele værdikæden

    transport ›Fra 1. juli træder skærpede klimakrav i kraft for byggebranchen. Iveco forventer at det sætter strøm til markedet for eldrevne varevogne og lastbiler
  • Tyveri af ladekabler eksploderer

    Tyveri af ladekabler eksploderer

    transport ›OK oplever flere og flere tyverier af ladekabler og skruer derfor op for kampen mod kobbertyvene
  • Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    transport ›En ny type kollektiv trafik har set dagens lys i Vordingborg Kommune. En flexbus på rute 668 er en del af et forsøgsprojekt igangsat af Region Sjælland
  • Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    transport ›Bring har sat sin første tunge el-lastbil i drift i Danmark. Lastbilen, der er 25 meter lang, er den første af sin slags, som MAN har leveret til Europa
  • Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    transport ›Københavns Lufthavn har fået sin sidste leverance af fossil diesel. Fra 1. juli køber lufthavnen HVO biodiesel til sine egne dieselkøretøjer og teknisk udstyr - fra plæneklippere til brandbiler og kæmpestore sneryddere. I alt overgår omkring 320 enheder til det fossilfri brændstof.
  • Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    transport ›Et nyt samarbejde mellem Port of Aalborg og Norlys betyder, at ellastbiler snart kan tanke strøm på Rørdalsvej i Aalborg. Projektet bliver en del af Norlys’ landsdækkende udbygning af ladeinfrastruktur til tung transport og skal styrke den grønne omstilling i både transportsektoren og havnens erhvervsliv
  • Fart på udbygningen af lynladernetværket

    Fart på udbygningen af lynladernetværket

    transport ›Lynladning langs motorvejsnettet er essentielt for at elbilister kan komme nemt og hurtigt videre, når de kører på tværs af landet – og det bliver kun nemmere fremover. E.ON Drive Infrastructure har nemlig vundet seks rastepladser i vejdirektoratets seneste udbud