Uddannelse skal styrke branchens rådgivning om dæk

Uddannelse skal styrke branchens rådgivning om dæk

Autobranchens udvikling og el-bilernes indtog har gjort rådgivningen om dækkøb mere kompliceret. To toneangivende aktører vil med oprettelsen af en dækskole derfor øge branchens viden og faglighed om dæk for at styrke rådgivningen ude på værkstederne

At sikre kunderne de korrekte dæk til deres biler har altid været rådgivningstung opgave i autobranchen. Branchens udvikling og el-bilernes indtog på de danske veje har gjort det endnu mere afgørende, at forhandlerne har et højt kendskab til dæk, når de skal rådgive kunderne bedst muligt. 

Sådan lyder det fra to af de toneangivende og største aktører i autobranchen. Continental Dæk Danmark A/S og autogrossistkæden au2parts er derfor gået sammen om at oprette en dækskole, der skal klæde landets værksteder bedre på til at rådgive de danske bilister om dæk.

- Autobranchen er i konstant udvikling, og forbrugernes ønske om kvalificeret rådgivning bliver stadig højere. Særligt nu, hvor de mange nye el-bilejere kræver mere rådgivning. Derfor er tiden moden til en særligt tilrettelagt uddannelse med fokus på dæk, siger Key Account Manager, Michael Rask fra au2parts, der er blandt landets største autogrossistkæder.

Hos Continental Dæk Danmark er adm. direktør, Georg Nielsen, helt på linje med behovet:

- De rigtige dæk og faktorer som fysisk vejgreb spiller en afgørende teknisk rolle, men det bliver ofte overset i argumenterne til fordel for en bils features og egenskaber. Med au2parts dækskole ønsker vi som producent at yde vores bidrag til at højne viden og indsigt, understreger han.

Behov for viden om dækkets betydning
Begge parter er enige om, at øget viden om dæk i branchen kan styrke sikkerheden på vejene, og netop derfor sættes dette initiativ i søen.

Når forbrugerne træder ind ad døren, skal de tilbydes en bred palette af viden, så dækkøbet kan foretages med bedst muligt udgangspunkt – og her er uddannelse afgørende.

- Det handler ikke om, hvorvidt kunderne skal vælge det dyre eller billige dæk. Det handler om, at man får rådgivet kunderne til det rigtige dæk til deres situation. Og det er meget forskelligt, hvad der er den rigtige løsning alt efter kørselsbehov og bil. Derfor skal vi have gjort branchen mere opmærksom på at få spurgt ind, når kunderne står over for et dækkøb. Det gør vi bedst ved at klæde fagfolkene godt på til rådgivningen, tilføjer Michael Rask.

Modulopbygget uddannelse
Dækskolen er delt op i tre moduler med hver sit fokus. Første modul handler om dækkets opbygning og lovkrav om dæk, mens andet modul handler om de forskellige typer af dæk og rådgivningen af forbrugerne.

I sidste modul kommer deltagerne på en mere praktisk læringstur til Tyskland for blandt andet at lære om produktionen af dæk ved at besøge Continentals fabrik og testcenter.  

-Vi har allieret os med forskellige samarbejdspartnere, der er eksperter på de forskellige områder inden for branchen. Dermed kan vi tilbyde uddannelse, der giver værkstederne den fornødne teori og praksisviden, der gør en reel forskel i rådgivningsfasen af kunderne, understreger Georg Nielsen. 

Det første hold deltagere i dækskolen forventes færdige med forløbet i starten af 2023. Næste omgang af dækskolen starter i løbet af efteråret. au2parts åbner for tilmelding til uddannelsen inden længe. 

-hawin

29/9 2022
  • Flere ladeudtag netværket

    Flere ladeudtag netværket

    transport ›Med købet af den østjyske energikoncern Auras offentlige ladeforretning udvider Norlys sit landsdækkende ladenetværk med mere end 275 ladeudtag
  • Nye klimakrav påvirker hele værdikæden

    Nye klimakrav påvirker hele værdikæden

    transport ›Fra 1. juli træder skærpede klimakrav i kraft for byggebranchen. Iveco forventer at det sætter strøm til markedet for eldrevne varevogne og lastbiler
  • Tyveri af ladekabler eksploderer

    Tyveri af ladekabler eksploderer

    transport ›OK oplever flere og flere tyverier af ladekabler og skruer derfor op for kampen mod kobbertyvene
  • Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    transport ›En ny type kollektiv trafik har set dagens lys i Vordingborg Kommune. En flexbus på rute 668 er en del af et forsøgsprojekt igangsat af Region Sjælland
  • Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    transport ›Bring har sat sin første tunge el-lastbil i drift i Danmark. Lastbilen, der er 25 meter lang, er den første af sin slags, som MAN har leveret til Europa
  • Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    transport ›Københavns Lufthavn har fået sin sidste leverance af fossil diesel. Fra 1. juli køber lufthavnen HVO biodiesel til sine egne dieselkøretøjer og teknisk udstyr - fra plæneklippere til brandbiler og kæmpestore sneryddere. I alt overgår omkring 320 enheder til det fossilfri brændstof.
  • Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    transport ›Et nyt samarbejde mellem Port of Aalborg og Norlys betyder, at ellastbiler snart kan tanke strøm på Rørdalsvej i Aalborg. Projektet bliver en del af Norlys’ landsdækkende udbygning af ladeinfrastruktur til tung transport og skal styrke den grønne omstilling i både transportsektoren og havnens erhvervsliv
  • Fart på udbygningen af lynladernetværket

    Fart på udbygningen af lynladernetværket

    transport ›Lynladning langs motorvejsnettet er essentielt for at elbilister kan komme nemt og hurtigt videre, når de kører på tværs af landet – og det bliver kun nemmere fremover. E.ON Drive Infrastructure har nemlig vundet seks rastepladser i vejdirektoratets seneste udbud