NC Nielsen
Q-System og Industri 4.0 går hånd i hånd

Q-System og Industri 4.0 går hånd i hånd

I flere år har Q-System tilbudt AGV’er, som er selvkørende robotter, til automatisering af produktioner til flere forskellige brancher. Dermed er virksomheden klar med løsninger der kan gøre sig gældende i industri 4.0.

Industri 4.0 er integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Det er ideen om, at intelligente, sammentænkende produktions- og servicenetværk kan selvstyre elementer på kryds og tværs af industrielle værdikæder.

Industri 4.0 er den realistiske idé om realtidsproduktion og produktudvikling ved hjælp af fænomener som Big Data, Internet of Things, avanceret og automatiseret produktion samt levering af ydelser fra et cloud-baseret serviceinternet.

Det betyder, at industriel styrke – konkurrenceevne – flytter sit fokus fra evnen til udelukkende at fremstille hurtigere, bedre eller billigere til evnen til at omsætte produkter og processer til digitale formler og distribuere disse formler som service ydelser.

Effektiv produktion – AGV’er kører 24 timer i døgnet

Q-System har i over 60 år fremstillet transportanlæg og logistiksystemer. Det betyder at man i 60 år har kunnet spotte trends og tendenser i udviklingen at nye produkter, der følger med den industrielle udvikling. Det samme gælder med industri 4.0. I flere år har Q-System tilbudt AGV’er, som er selvkørende robotter, til automatisering af produktioner til flere forskellige brancher.

Den nyeste model, Lean Connect, kan programmeres til at køre specifikke ruter efter streg i gulvet eller via laser eller GPS. Som en del af deres modulprogram, kan en Lean Connect nemt integreres i et eksisterende anlæg. Den kan udstyres efter behov med rullebaner, kædebaner, lamelbaner, gafler osv.. Som standard kan en LeanConnect fra Q-System transportere paller med vægt op til 1000kg og naturligvis alle andre typer gods med en plan bæreflade.

Med en Lean Connect kan du halvere afhentnings- og afleveringstiden og hermed effektivisere din produktion. Den er batteridrevet og kan køre mellem 10 og 12timer på en opladning – med to batterier kan den køre 24 timer i døgnet.

Tager selv elevatoren

AVK International i Galten har flere AGV’er med rullebaner kørende i deres produktion, hvilket gør at pallerene automatisk bliver leveret til deres destination. AGV’erne følger en streg i gulvet og er udstyret med sikkerhedssensorer hele vejen rundt, så de stopper automatisk, hvis der kommer noget i vejen.

Senest har Q-System i samarbejde med EK Automation leveret AGV’er, som er udstyret med gafler, til Herlev Hospitals fuldautomatiske vareindlevering. Her skal AGV’erne hente og bringe varer rundt til hele hospitalet.

Hver vogn der kommer ind, bliver scannet og sender signalet til AGV’en, der registrerer vognens endestop. De kan selv tage elevatoren og når deres batteri er ved at løbe ud, kan de selv finde vej til deres ladestation.   

Som en af de førende på markedet, har Q-System også afholdt forskellige workshops om netop AGV’er og hvordan de kan effektivisere enhver produktion.

Dataindsamling og datalogning nyeste skud på modulstammen

Udover AGV’erne har Q-System introduceret Q-Log og Q-Data, der er et dataindsamlings- og dataanalyseværktøj – der gør at du kan holde øje med hvert aspekt i produktionen, lige meget hvor du befinder dig i verden via en app. Du kan også dermed analysere din produktion og se hvor der er plads til optimering. Q-Data modulet er til dataindsamling. Det er en database for kommunikation mellem PLC-styringer og for eksempel eksisterende WMS-systemer.

-hawin

13/3 2018
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene
  • Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    truck ›1. april 2024 overtager virksomheden Stenderup alt salg, service og reservedelssalg af Bobcat Material Handling i Danmark. I den forbindelse har man i Stenderup også besluttet at etablere en ny division under navnet Stenderup MH
  • Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    truck ›Ligesom deres modstykker med forbrændingsmotor kendetegner Clark Europe den første generation af de elektriske gaffeltrucks som ’Smart, Strong and Safe’
  • Ny salgsansvarlig for Swisslog i Danmark

    Ny salgsansvarlig for Swisslog i Danmark

    truck ›Swisslog styrker sin tilstedeværelse på det danske marked med ansættelsen af Thorben Larsen som ansvarlig for Swisslogs salg i Danmark
  •  Pallehåndtering med hjælp fra kunstig intelligens

    Pallehåndtering med hjælp fra kunstig intelligens

    truck ›MiRs nye pallerobot, Pallet Jack kan med et AI-baseret system til at genkende paller og undgå forhindringer løse mange af de udfordringer, virksomheder står over for, når de forsøger at automatisere materialehåndtering i dynamiske og komplekse miljøer
  • TM Entreprenør: “De store maskiner holder hjulene i gang i min virksomhed”

    TM Entreprenør: “De store maskiner holder hjulene i gang i min virksomhed”

    truck ›Thomas Mejlkjær, indehaver af TM Entreprenør, er dybt afhængig af, at hans maskiner, heriblandt to Komatsu PC240LC-11 gravemaskiner, kører stabilt, så han kan udføre sine mange opgaver
  • NCN JX0 til hyppige plukkeopgaver uden paller

    NCN JX0 til hyppige plukkeopgaver uden paller

    truck ›Den nye plukketruck fra N.C. Nielsen er udviklet specifikt til de smalle reolgange og snævre passager, hvor der er brug for en alsidig, manøvredygtig og sikker maskine til opgaver på første og andet hyldeniveau. Trucken er en af mange kommende forårsnyheder fra leverandøren