Forsyningskrise skaber øget behov for SCM-specialister Peder Veng Søberg er nytiltrådt studieleder på uddannelsen og Associate Professor ved DTU.

Forsyningskrise skaber øget behov for SCM-specialister

Presset på forsyningskæder verden over har øget behovet for specialister, der kan planlægge og styre virksomheders driftsprocesser. Sådan lyder meldingen fra DTU Engineering Technology, der oplever stor interesse for diplomefteruddannelsen Operations and Supply Chain Management

Den globale forsyningskrise skaber stor efterspørgsel på specialister, der kan lede og designe effektive produktions- og forsyningskæder.

Det mærker man ved DTU Engineering Technology, hvor der er en voksende interesse for diplomefteruddannelsen Operations and Supply Chain Management.

Efteruddannelsen giver studerende kompetencer til at lede og koordinere udvikling og drift af produktions- og logistiksystemer, der baserer sig på den nyeste viden inden for Operations og Supply Chain Management.

Uddannelsen henvender sig bredt til medarbejdere og ledere, som arbejder i virksomheders driftsfunktioner. Undervisningen er praksisnær og kobler den teoretiske viden tæt til de studerendes erfaringer fra deres egen hverdag.

God idé at investere i opkvalificering
Ifølge Peder Veng Søberg, der er nytiltrådt studieleder på uddannelsen og Associate Professor ved DTU, er forklaringen på den øgede interesse, at effektive drifts- og forsyningsprocesser bliver et stadigt vigtigere konkurrenceparameter for industrivirksomheder verden over.

- De senere år er effektive supply chains blevet endnu mere afgørende for virksomheders konkurrenceevne. Derfor er der nu opstået et betydeligt behov i markedet for at uddanne nøglemedarbejdere, der planlægger og styrer virksomhedens driftsprocesser.

- Selvom der er travlt som aldrig før, står det klart for virksomhederne, at det er en god idé at investere i opkvalificering af medarbejdere, så ny markeds- og konkurrencevilkår imødekommes, siger Peder Veng Søborg og tilføjer:

- I dag har de fleste, der arbejder med supply chains en helt anden faglig baggrund end det, deres arbejde omhandler, og derfor er der behov for en formaliseret uddannelse, der klæder disse medarbejdere på til den vigtige opgave.

Et helhedsperspektiv på opgaven
Blandt virksomhedens processer for operations og supply chain er logistik, forecasting, produktionsplanlægning, kvalitetsstyring og distribution.

Det er fagområder, der også indgår i undervisningen på diplomefteruddannelsen, som foregår om aftenen på DTU’s campus i Ballerup, så det kan kombineres med et fuldtidsjob. Uddannelsen henvender sig bredt til medarbejdere og ledere, som arbejder med driftsfunktioner i industrivirksomheder - det kunne fx være en bygningsingeniør, der styrer logistik eller en farmaceut, der står for kvalitetsstyring.

Uddannelsen har fokus på hele virksomhedens supply chains – lige fra sourcing og leverandørsamarbejde til salg og aftermarket service.

- På uddannelsen arbejder man med virksomhedens produktions- og forsyningskæder i et helhedsperspektiv dvs. fra leverandørens leverandør til kundens kunde. Så, arbejder man allerede i dag med Supply Chain Management, kan uddannelsen give en faglig ballast og vigtige kompetencer til at kortlægge, analysere og optimere virksomhedens supply chains, siger Peder Veng Søberg.

Ny studieleder sætter fokus på digitalisering og bæredygtighed
Studieleder Peder Veng Søberg tiltrådte i august og har arbejdet med at fokusere uddannelsen, så den bliver mest mulig markedsrelevant. Og her er digitalisering og bæredygtighed centrale fokusområder.

- På DTU har vi gennem lang tid arbejdet med bæredygtige forretningsmodeller og digitalisering gennem vores forskning, og det er to nøgleområder, vi vil inkorporere i uddannelsen, siger Peder Veng Søberg.

Underviserne på modulerne er interne- og eksterne lektorer på DTU og erfarne ledere og specialister fra erhvervslivet.

Ud over de konkrete færdigheder og et diplom fra DTU giver uddannelsen mulighed for at fortsætte sin videreuddannelse, fx med en MBA eller en Master i Sustainable Leadership.

-hawin

 

Fakta: Om uddannelsen

Uddannelsen består af en række moduler på samlet 60 ECTS, som man kan tage på to år eller senest seks år efter opstart.

For at blive optaget skal man have minimum to års erhvervserfaring eller have gennemført en adgangsgivende uddannelse. Det vil sige en uddannelse, der minimum er på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller tilsvarende.

Deltagelse på uddannelsen giver gode muligheder for at netværke med de øvrige deltagere. På de aftener, hvor man er til undervisning, spiser man aftensmad sammen og har derfor rig mulighed for at diskutere egne arbejdsopgaver og udfordringer med sine klassekammerater.

Uddannelsen er fleksibel, da den er delt op i moduler, som kan tages i det tempo, der passer den studerende. Den studerende kan udvælge præcis de moduler, der har mest interesse og evt. samle sammen til en hel diplomuddannelse.

21/11 2022
  • Fokus på ergonomi øger trivslen hos DSV

    Fokus på ergonomi øger trivslen hos DSV

    uddannelse ›På lageret hos transportvirksomheden DSV har fysisk træning og ergonomisk oplæring skabt markante resultater for medarbejdernes sundhed og trivsel. Det giver nu en nominering til Arbejdsmiljøprisen 2024 i kategorien Ergonomi
  • Lærlingeoprøret modtager årets SMV-pris 2024

    Lærlingeoprøret modtager årets SMV-pris 2024

    uddannelse ›SMVdanmark præmierer Lærlingeoprøret for den bemærkelsesværdige indsats, gruppen har ydet for at få bedre forhold og stoltheden tilbage på erhvervsuddannelserne i Danmark
  • SMVdanmark jubler over plan om ny ungdomsuddannelse

    SMVdanmark jubler over plan om ny ungdomsuddannelse

    uddannelse ›-Det erhvervsrettede gymnasium EPX er en gave til både de unge og til erhvervslivet, lyder det fra SMVdanmark, der tager meget positivt imod de planer, som regeringen netop har lagt frem på uddannelsesområdet. Den vil blive mange unges naturlige førstevalg, mener direktøren
  • Robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    Robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    uddannelse ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Erhvervsskole skal arbejde målrettet med grøn transport

    Erhvervsskole skal arbejde målrettet med grøn transport

    uddannelse ›Technical Education Copenhagen er en af tre 'klimaerhvervsskoler', regeringen har udnævnt til at sikre miljøvenlige kompetencer og færdigheder på uddannelserne. TEC-skolen på Frederiksberg, som bl.a. uddanner mekanikere, chauffører og lager- og logistikoperatører får transporten som ansvarsområde
  • Inspiration, salg og rekrutteringsmuligheder på Automatik 2024

    Inspiration, salg og rekrutteringsmuligheder på Automatik 2024

    uddannelse ›Den 11. udgave af messen i Brøndby i sidste uge tiltrak 2042 gæster og 133 udstillere. De roser bl.a. arrangementet for placeringen på Sjælland og for at invitere en masse skolelever på messens tredje dag
  • SMVdanmark: Uddannelsesoptag er godt men ikke godt nok

    SMVdanmark: Uddannelsesoptag er godt men ikke godt nok

    uddannelse ›Stigningen i optaget på de såkaldte STEM-fag er gode nyheder. Men der er brug for mange flere STEM-talenter, end dem, der blive uddannet lige nu, siger direktør i SMVdanmark, Jesper Beinov
  • Ny aftale ruster erhvervsuddannelserne til den grønne omstilling

    Ny aftale ruster erhvervsuddannelserne til den grønne omstilling

    uddannelse ›Erhvervsuddannelserne skal styrkes til at uddanne faglærte med de rette kompetencer til den grønne omstilling. Det mener regeringen og Folketingets partier, der har indgået en aftale, der blandt andet afsætter midler til tidssvarende udstyr og grønne lærerkompetencer på erhvervsuddannelserne