jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

Gratis uddannelse og jobgaranti hos DEKRA

Gratis uddannelse og jobgaranti hos DEKRA

Uddannelsesvirksomheden mangler 40 nye medarbejdere til at undervise fremtidens chauffører

Den danske transportbranche mangler både chauffører og undervisere til at uddanne dem. Derfor har uddannelsesvirksomheden DEKRA nu sat jagten ind på 40 nye medarbejdere, som skal være faglærere inden for transport, storvognskørelærere og B-kørelærere. Og de nye medarbejdere tilbydes både gratis uddannelse til storvognskørelærer og garanti for efterfølgende job hos Dekra.

 - Vi vokser, og vi har en stor opgave med at få undervisere og kørelærere nok til vores uddannelser. Der er simpelthen ikke nok undervisningsressourcer i markedet lige nu, og det er en nødvendighed for transportbranchen, at vi får uddannet flere chauffører, så vi kan opfylde efterspørgslen i de kommende år, siger koncerndirektør i Dekra, Peter Laursen.

Brug for 2.500 nye chauffører

Ifølge transportsektorens uddannelseskampagne \'Job i Transport\', som brancheforeningen ATL og 3F står bag, vil Danmark i de kommende år få brug for 2.500 nye chauffører.

- Men hvis ikke vi har nok faglærere og kørelærere til at uddanne fremtidens chauffører, kan vi ikke tilfredsstille markedsbehovet, og uden chauffører kan vi som samfund ikke få vores varer, mad, byggematerialer, medicin og andre nødvendigheder transporteret rundt i Danmark, siger Peter Laursen.

Dekra’s 40 nye medarbejdere vil få job i eksisterende og nye afdelinger af Dekra i hele landet, blandt andet i områder, hvor danske chauffører har manglet gode, lokale uddannelsesmuligheder.

Uddanner 40.000 om året

Dekra har i dag cirka 200 faglærere og forventer med rekrutteringen af 40 nye undervisere at kunne øge antallet af uddannede chauffører med omkring 15 procent.

- I dag uddanner og efteruddanner vi 40.000 chauffører om året. En realistisk målsætning er, at vi med tilgangen af 40 nye undervisere kan uddanne yderligere 5-7.000 chauffører hvert år. Vi håber, det vil matche det antal chauffører, Danmark mangler, idet det også må forventes, at en del nuværende chauffører vil gå på pension i de kommende år, siger Peter Laursen.

 -lipe

Læs mere om uddannelse

22/5 2017