Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for mindre virksomheder
H.K.H. Prins Joachim overrækker CSR People Prize til direktør i Logistikkompagniet, Carsten Moberg.

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for mindre virksomheder

Greve-virksomheden Logistikkompagniet har netop vundet CSR People Prize 2016 for en forbilledlig indsats med at skabe job til flygtninge og andre mennesker på kanten af arbejdsmarkedet

Lager- og logistikvirksomheden Logistikkompagniet ApS med hovedsæde i Greve løb sammen med ISS Facility Services A/S med hæder og ære, da de to virksomheder mandag den 7. november blev tildelt CSR People Prize 2016.

Prisen blev uddelt ved konferencen Danske Pionerer for Bæredygtighed, der netop er afholdt i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar står bag CSR People Prize, som er blevet uddelt siden 1998. En pris, der går til virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar ved for eksempel at forebygge sygefravær og sikre god trivsel på arbejdspladsen, eller ved at give en chance til flygtninge og andre mennesker på kanten af arbejdsmarkedet

Flygtninge og udsatte unge bliver værdifulde medarbejdere

Hos Logistikkompagniet er det en fast del af virksomhedens profil at arbejde målrettet med at inkludere mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i virksomheden.

Logistikkompagniet samarbejder bl.a. med kommuner om integrationsforløb for flygtninge, og virksomheden har også fokus på udsatte unge, hvor det med stor succes er lykkedes at tage imod unge, der har svært ved det boglige, og som ofte mangler sociale kompetencer, bemærker juryen bag CSR People Prize.

- Logistikkompagniet er et glimrende eksempel på, at det godt kan lade sig gøre at drive en forretning i vækst samtidig med, at man inkluderer mennesker med fysiske, psykiske og sociale problemer på arbejdspladsen. Det er et eksempel til efterfølgelse, siger Mette Rønnau, formand for juryen og direktør for videns- og netværkshuset Cabi.

Rekruttering fra kanten er en del af strategien

Ifølge Carsten Moberg, administrerende direktør for Logistikkompagniet, var det lidt tilfældigt og på baggrund af en henvendelse fra et jobcenter, at virksomheden begyndte at tage et socialt ansvar. Men i dag er der en klar strategi bag beslutningen om at rekruttere en stor del af medarbejderne blandt mennesker, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

- Vores branche er ikke blandt de mest attraktive, og inden for en overskuelig årrække kommer vi til at mangle arbejdskraft. Derfor er det en klar strategi for os at rekruttere på kanten af arbejdsmarkedet, blandt andet fordi vi her får nogle meget loyale medarbejdere, siger Carsten Moberg.

CSR People Prize blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim ved konferencen Danske Pionerer for Bæredygtighed, som VFSA arrangerede i samarbejde med Dansk Industri.

CSR People Prize uddeles i to kategorier: En til mindre virksomheder med under 100 ansatte, hvor Logistikkompagniet vandt, og en til store virksomheder med over 100 ansatte, hvor ISS løb med sejren.

-hawin

 

FAKTA OM VFSA og CSR PEOPLE PRIZE:

  • VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar - står bag prisen, der er en del af VFSA’s samlede strategi for at sætte socialt ansvar på dagsordenen hos danske virksomheder.
  • VFSA blev oprettet i 1996 og består af en række danske erhvervsledere fra de største danske virksomheder. Medlemmerne er alle personligt udpeget af beskæftigelsesministeren og fungerer som rådgivende organ for denne.
  • Med uddelingen af CSR People Prize hylder VFSA de virksomheder, der gør en særlig indsats for ledige på kanten af arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer har vist, at deres sociale engagement er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.
  • Med deres historier ønsker VFSA at inspirere flere virksomheder til at tage et socialt ansvar – særligt for at skabe plads til marginaliserede grupper på arbejdsmarkedet – til gavn for virksomheden, samfundet og den enkelte.
  • CSR People Prize er blevet uddelt hvert år siden 1998. I år uddeltes prisen til CSR-konferencen ”Danske Pionerer for Bæredygtighed” arrangeret af VFSA og DI.
  • Konference og prisuddeling finder sted den 7. november i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København, hvor H.K.H. Prins Joachim uddeler prisen.
8/11 2016
  • 500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    uddannelse ›Hvert år bliver der smidt en million tons overskudsmaterialer ud årligt fra industri- og produktionsvirksomheder. Det tal skal nedbringes gennem projekt ZeroWaste, som har fået 24 millioner kroner af Industriens Fond
  • Millionprojekt skal booste virksomheders viden om materialer

    Millionprojekt skal booste virksomheders viden om materialer

    uddannelse ›Industriens Fond skyder nu 21 mio. kr. i projektet 'Motorvej for materialeviden'. Det skal gøre hundredvis af danske virksomheder bedre i stand til at udnytte forskellige materialers egenskaber, og i et bredere perspektiv styrke konkurrenceevnen i den grønne omstilling
  • -Bekymrende lave søgetal til erhvervsuddannelser kalder på handling

    -Bekymrende lave søgetal til erhvervsuddannelser kalder på handling

    uddannelse ›SMVdanmark foreslår blandt andet skattefradrag til unge for at vende den negative udvikling, hvor kun hver femte ung vælger en erhvervsuddannelse. Det sker efter at Børne- og Undervisningsministeriet har offentliggjort søgetallene fra elever i 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelserne
  • Uddannelse i value chain management på Sjælland

    Uddannelse i value chain management på Sjælland

    uddannelse ›Erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy vil med oprettelsen af uddannelse som professionsbachelor sætte fokus på bæredygtighed i hele værdikæden. Det første hold studerende starter i Lyngby til sommer
  • Professionshøjskole vil åbne ny robotuddannelse

    Professionshøjskole vil åbne ny robotuddannelse

    uddannelse ›Absalon i Kalundborg har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation. Uddannelsen skal være med til at imødekomme industriens behov både i Kalundborg og i resten af landet
  • Ny Erhvervsskole for lastbil- og buschauffører

    Ny Erhvervsskole for lastbil- og buschauffører

    uddannelse ›JUUL er blevet godkendt Erhvervsskole, og vil med udgangspunkt i hovedafdelingen i Roskilde uddanne faglærte chauffører til både lastbil og bus. JUUL har tidligere uddannet faglærte lastbilchauffører i samarbejde med Roskilde Tekniske Skole, og får nu sin egen selvstændige godkendelse
  • Nyt samarbejde styrker transportuddannelser i Horsens

    Nyt samarbejde styrker transportuddannelser i Horsens

    uddannelse ›Den 15. januar 2024 slår DEKRA dørene op til sin splinternye skole i Horsens. Skolen markerer en betydningsfuld udvidelse af uddannelsesmuligheder inden for transportbranchen - og placeringen er strategisk valgt
  • Velbesøgt HI-messe får ros for hele arrangementet

    Velbesøgt HI-messe får ros for hele arrangementet

    uddannelse ›Efter tre dage med 60 års jubilæum for HI Tech & Industry Scandinavia i Herning, glæder arrangererne sig over mange positive tilbagemeldinger. - De bekræfter, at HI-messen er både relevant og vigtig som platformen for de nyeste løsninger og produkter - tidseffektivt samlet på ét sted, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen