Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for mindre virksomheder
H.K.H. Prins Joachim overrækker CSR People Prize til direktør i Logistikkompagniet, Carsten Moberg.

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for mindre virksomheder

Greve-virksomheden Logistikkompagniet har netop vundet CSR People Prize 2016 for en forbilledlig indsats med at skabe job til flygtninge og andre mennesker på kanten af arbejdsmarkedet

Lager- og logistikvirksomheden Logistikkompagniet ApS med hovedsæde i Greve løb sammen med ISS Facility Services A/S med hæder og ære, da de to virksomheder mandag den 7. november blev tildelt CSR People Prize 2016.

Prisen blev uddelt ved konferencen Danske Pionerer for Bæredygtighed, der netop er afholdt i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar står bag CSR People Prize, som er blevet uddelt siden 1998. En pris, der går til virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar ved for eksempel at forebygge sygefravær og sikre god trivsel på arbejdspladsen, eller ved at give en chance til flygtninge og andre mennesker på kanten af arbejdsmarkedet

Flygtninge og udsatte unge bliver værdifulde medarbejdere

Hos Logistikkompagniet er det en fast del af virksomhedens profil at arbejde målrettet med at inkludere mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i virksomheden.

Logistikkompagniet samarbejder bl.a. med kommuner om integrationsforløb for flygtninge, og virksomheden har også fokus på udsatte unge, hvor det med stor succes er lykkedes at tage imod unge, der har svært ved det boglige, og som ofte mangler sociale kompetencer, bemærker juryen bag CSR People Prize.

- Logistikkompagniet er et glimrende eksempel på, at det godt kan lade sig gøre at drive en forretning i vækst samtidig med, at man inkluderer mennesker med fysiske, psykiske og sociale problemer på arbejdspladsen. Det er et eksempel til efterfølgelse, siger Mette Rønnau, formand for juryen og direktør for videns- og netværkshuset Cabi.

Rekruttering fra kanten er en del af strategien

Ifølge Carsten Moberg, administrerende direktør for Logistikkompagniet, var det lidt tilfældigt og på baggrund af en henvendelse fra et jobcenter, at virksomheden begyndte at tage et socialt ansvar. Men i dag er der en klar strategi bag beslutningen om at rekruttere en stor del af medarbejderne blandt mennesker, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

- Vores branche er ikke blandt de mest attraktive, og inden for en overskuelig årrække kommer vi til at mangle arbejdskraft. Derfor er det en klar strategi for os at rekruttere på kanten af arbejdsmarkedet, blandt andet fordi vi her får nogle meget loyale medarbejdere, siger Carsten Moberg.

CSR People Prize blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim ved konferencen Danske Pionerer for Bæredygtighed, som VFSA arrangerede i samarbejde med Dansk Industri.

CSR People Prize uddeles i to kategorier: En til mindre virksomheder med under 100 ansatte, hvor Logistikkompagniet vandt, og en til store virksomheder med over 100 ansatte, hvor ISS løb med sejren.

-hawin

 

FAKTA OM VFSA og CSR PEOPLE PRIZE:

  • VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar - står bag prisen, der er en del af VFSA’s samlede strategi for at sætte socialt ansvar på dagsordenen hos danske virksomheder.
  • VFSA blev oprettet i 1996 og består af en række danske erhvervsledere fra de største danske virksomheder. Medlemmerne er alle personligt udpeget af beskæftigelsesministeren og fungerer som rådgivende organ for denne.
  • Med uddelingen af CSR People Prize hylder VFSA de virksomheder, der gør en særlig indsats for ledige på kanten af arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer har vist, at deres sociale engagement er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.
  • Med deres historier ønsker VFSA at inspirere flere virksomheder til at tage et socialt ansvar – særligt for at skabe plads til marginaliserede grupper på arbejdsmarkedet – til gavn for virksomheden, samfundet og den enkelte.
  • CSR People Prize er blevet uddelt hvert år siden 1998. I år uddeltes prisen til CSR-konferencen ”Danske Pionerer for Bæredygtighed” arrangeret af VFSA og DI.
  • Konference og prisuddeling finder sted den 7. november i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København, hvor H.K.H. Prins Joachim uddeler prisen.
8/11 2016
  • Det begyndte med en uge på prøve – det blev en kæmpe succes

    Det begyndte med en uge på prøve – det blev en kæmpe succes

    uddannelse ›Trods intensiv markedsføring er det svært at skaffe lærlinge nok i nogle brancher. Nu har en erhvervsskole opnået opsigtsvækkende succes ved at hjælpe eleverne over i ”ny mesterlære”-ordningen
  • DEKRA udvider endnu en gang kursustilbud i Esbjerg

    DEKRA udvider endnu en gang kursustilbud i Esbjerg

    uddannelse ›Krancertifikat bliver også snart at finde på listen over kurser til transportbranchen på det nye center. Siden det åbnede i Esbjerg i januar, er antallet af videreførte AMU-kurser allerede udvidet markant
  • Erhvervsuddannelserne kommer i fokus

    Erhvervsuddannelserne kommer i fokus

    uddannelse ›2025 skal være Erhvervsuddannelsernes år. Det mener regeringen og en lang række organisationer, der hele året vil fejre erhvervsuddannelserne med en lang række initiativer. Regeringen og Folketingets øvrige partier har afsat fem millioner kroner til projektet
  • Udsigtspunkt ved Femern Bælt-tunnelen skal bl.a. inspirere til uddannelser

    Udsigtspunkt ved Femern Bælt-tunnelen skal bl.a. inspirere til uddannelser

    uddannelse ›Femern Bælt-projektet åbner nu for det nye udsigtspunkt Pilen, der skal give besøgende mulighed for at komme tættere på det store tunnelbyggeri ved Rødbyhavn og bidrage til at inspirere unge til at vælge uddannelse inden for bygge og anlæg. Åbningen sker torsdag den 6. marts
  • Rekordstor interesse for Logistikkens Dag 2025

    Rekordstor interesse for Logistikkens Dag 2025

    uddannelse ›- Det lover godt for fremtiden inden for transport og logistik, konkluderer arrangørerne, som i mandags for tredje år i træk samlede virksomheder og unge, potentielle kommende medarbejdere i Odense
  • Trecifret millionbeløb skal gøre Danmark til epicenter for cirkulær produktion

    Trecifret millionbeløb skal gøre Danmark til epicenter for cirkulær produktion

    uddannelse ›Industriens Fond bevilger over 125 mio. kr. til at støtte danske virksomheder i at nedsætte ressourceforbruger og blive mindre afhængige af knappe råstoffer og usikre forsyningskæder. 4-500 virksomheder kan få støtte, og indsatsen går på alt fra materialer til ledelse
  • Ny, europæisk standard kan reducere virksomheders metalforbrug

    Ny, europæisk standard kan reducere virksomheders metalforbrug

    uddannelse ›Dansk Standard og Teknologisk Institut har udviklet retningslinjer for at måle såkaldte restspændinger i metalstrukturer. De kan hjælpe virksomheder med at mindske metalforbruget med op til 15 procent
  • Varmepumper skal lette klimabelastningen i den energitunge industri

    Varmepumper skal lette klimabelastningen i den energitunge industri

    uddannelse ›Europæiske virksomheder, der producerer f.eks. asfalt og papir skal kunne skifte til varmepumper. Det mener EU, som bevilger 137 millioner kroner til et projekt, der skal lette overgangen fra fossil energi til grøn strøm