Færgeleje 4 på vej på Hirtshals Havn

Færgeleje 4 på vej på Hirtshals Havn

Hirtshals Havn har netop sat ombygningen af Trailerkajen til Færgeleje 4 i gang. I dag er der en fast rampe, men med Fjord Lines investering i en ny og større katamaran, som skal erstatte HSC 'Fjord Cat', er det nødvendigt med en udvidelse og et mere fleksibelt færgeleje

I marts 2020 indsætter Fjord Line den nye katamaran mellem Hirtshals og Kristiansand. Den nye katamaran er både længere, bredere og har større maskinkraft end HSC 'Fjord Cat' der siden 2010 har besejlet ruten i sommersæsonen. Med den nye katamaran kan Fjord Line udvide sæsonen, samtidig med, at der også vil være kapacitet til lastbiler.

Ombygningen af Færgeleje 4 vil blive delt op i to etaper. Første etape er i øjeblikket i sin indledende fase, og vil være afsluttet i starten af april for at give plads til HSC 'Fjord Cat' og sommersejladsen. I forbindelse med første etape vil betonkonstruktionerne blive udført. Etape 2 vil blive påbegyndt til næste vinter, hvor der hovedsageligt vil være fokus på stålarbejdet, der omfatter broklap, ramper og passagerfaciliteter.

Der er en stram tidsplan for ombygningen af Færgeleje 4.

Teknisk chef ved Hirtshals Havn, Peter Ydesen, siger:
- Idet HSC 'Fjord Cat' kun sejler i sommersæsonen har vi mulighed for at udføre første del af anlægsarbejdet i vinterperioden, og dermed ikke påvirke driften. Dog betyder det samtidig, at vi arbejder indenfor en meget stram tidsplan for netop at sikre, at vi ikke påvirker opstarten af den normale drift. 

Det nye færgeleje gøres bredere og der monteres en broklap, og dermed vil det nye Færgeleje 4 være et mere fleksibelt færgeleje, hvilket gør det muligt for andre skibe også at anløbe.

-lipe

Læs mere om havne

6/2 2019
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions