Hjem til Aarhus

Hjem til Aarhus

Molslinjens nyeste kæmpefærge, Express 4, er nu blevet overdraget til Molslinjen i Australien, og har nu påbegyndt den 20.000 kilometer lange sejltur hjem til Aarhus Havn, hvorfra den skal sejle på ruten til Odden fra marts

Skibsbyggerne på Austal-værftet i Perth kan efter næsten ét års arbejde nu levere Express 4 til Molslinjens folk i Australien. Efter ugers test i vandet ud for Perth har Molslinjens besætning nu sat kursen hjemover mod Aarhus.

Forude venter en 20.000 kilometer lang rejse. Fra vestkysten af Australien over det indiske Ocean, gennem Suez kanalen og videre gennem Middelhavet og den engelske kanal, og efter at rundet Skagen hjem over Kattegat til Aarhus.

- Express 4 skal sikre, at vi har den fornødne kapacitet på Kattegat, når vi har afgivet Express 1 og Max Mols til operationen på Bornholm, forklarer Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Det tager en lille måned til søs, før Express 4 kan lægge til kaj i sin hjemhavn i Aarhus. Selv om der er foretaget intensive testsejladser i ugerne op til hjemturen, er det altid spændende at tage et helt nyt skib ud på så lang en tur.

- Vi har taget færger hjem fra Australien før, så vi ved, at det er en hård test af maskineriet, og vi ved også, at det er en hård tur for mandskabet, som ikke har meget komfort på en tom passagerfærge, siger Carsten Jensen.

Express 4 forventes sat i drift på ruten mellem Aarhus og Odden medio marts. Molslinjen vil således have tre af verdens største katamaran-færger i drift på Kattegat.

-lipe

Læs mere om havne

30/1 2019
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.