Jens Kirketerp Jensen bliver Head of Strategic Projects i ADP A/S

Jens Kirketerp Jensen bliver Head of Strategic Projects i ADP A/S

Med ansættelsen opruster havneselskabet med en strategisk og kommerciel kapacitet, der skal understøtte ADP’s strategi om at blive Danmarks grønne logistikknudepunkt

Jens Kirketerp Jensen kommer fra stillingen som administrerende direktør for Hirtshals Havn og tager sin store viden og erfaring fra investeringer i vedvarende energiløsninger og kommerciel udvikling af blandt andet RO/RO-trafik og jernbaneløsninger med til ADP og Fredericia Havn.

ADP har det seneste år tiltrukket en række energiklynger til Fredericia og er samtidig i gang med at etablere et stærkt klimapartnerskab i Trekantområdet. Jens Kirketerp Jensen får som Head of Strategic Projects en nøglefunktion i udviklingen af Fredericia som et energiknudepunkt til skalering af fremtidens PtX løsninger.

Samtidig skal Jens Kirketerp Jensen videreudvikle ADP’s multimodale satsning om at få langt mere gods på jernbane, blandt andet ved at binde Fredericia Havn sammen med Taulov Dry Port. Jens’ strategiske blik og mangeårige erfaring fra transport- og havnesektoren vil komme fuldt ud i spil i forbindelse med ADP’s transformation mod at blive Danmarks grønne logistikknudepunkt.

ADP som Danmarks grønne logistikknudepunkt
Jens Kirketerp Jensen ser frem til at begynde sit nye job i Fredericia:

-Jeg glæder mig rigtigt meget til at tiltræde i ADP som Head of Strategic Projects. Fredericia Havns centrale placering og forretningsmæssige udvikling gør det muligt for ADP at blive Danmarks grønne logistikknudepunkt. Det er en udvikling, jeg helt sikkert vil kunne bruge mine energimæssige og kommercielle kompetencer til at accelerere, siger Jens Kirketerp Jensen.

Også ADP’s CEO, Rune D. Rasmussen glæder sig til samarbejdet med Jens Kirketerp Jensen.

-Jeg er glad for og stolt over at kunne tiltrække en så stor kapacitet som Jens Kirketerp Jensen til ADP. Der er ingen tvivl om, at det er et scoop for ADP at kunne tiltrække Jens, som jeg kender som en dygtig og strategisk tænkende chef, der kan se nye muligheder. Derfor passer Jens perfekt ind i ADPs strategiske udvikling, hvor multimodale løsninger og grøn omstilling sætter retningen, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

Jens Kirketerp Jensen har en baggrund som ingeniør og økonom og har i 20 år været ansat i Hirtshals Havn, heraf de seneste 17 år som administrerende direktør. Jens tiltræder i ADP den 9. august 2021 og forventer at flytte til Fredericia i løbet af det kommende år.

-lipe

Læs mere om havne

28/5 2021