Molslinjens elfærger skal bygges i Tyrkiet

Molslinjens elfærger skal bygges i Tyrkiet

Dagen efter at Transportministeriet i torsdags meddelte, at Molslinjen havde vundet de to udbud på besejling af Alslinjen og Samsølinjen,blev der indgået kontrakter på byggeriet af to nye elfærger med Cemre Shipyard i Tyrkiet. Færgerne skal efter planen være i drift i 2024 og 2025

To års forberedelser hos Molslinjens teknikere nåede sent fredag eftermiddag i København en foreløbig kulmination, da bestyrelsesformænd fra Molslinjen og Cemre Shipyard i Tyrkiet satte deres underskrifter på kontrakter om byggeriet af to elfærger til Alslinjen og Samsølinjen.

Begge kontrakter er betingede af en endelig kontrakt mellem Molslinjen og Transportministeriet dette efterår.

Underskrifterne blev sat dagen efter, at Transportministeriet efter to udbud havde tildelt Molslinjen de to færgeruter. Molslinjen har i forvejen drevet begge ruter siden efteråret 2018.

De to nye elfærger skal sættes i produktion så hurtigt som muligt. Alslinjens færge skal sættes i drift til september 2024, mens Samsølinjens færge skal have første tur i januar 2025.

Kæmpe opgave i en urolig verden
Molslinjen ønsker ikke at offentliggøre økonomien i de to kontrakter, men meddeler, at Cemre Shipyard er valgt på grund af værftets høje kvalitetsniveau og omfattende erfaring med at bygge elektriske dobbeltende-færger.

-Det har været en kæmpe opgave for os at forberede dette byggeri og være klar i en meget urolig og usikker verden, men det bliver samtidig en meget spændende proces, hvor vi kommer til at tage et meget stort skridt frem mod en grøn omstilling af dansk indenrigsfærgefart, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

På nær få tekniske detaljer bliver de to færger ens. 

-lipe

Læs mere om havne

29/8 2022