Ny direktør i Thyborøn Havn

Ny direktør i Thyborøn Havn

Erfaren havnemand overtager stafetten på Thyborøn Havn, når Kjartan Ross den 15. maj træder ind ad døren på Tankskibsvej 4 i Thyborøn

Siden februar i år har det stået klart, at Thyborøn Havn skal have ny direktør, når den nuværende direktør fratræder senest den 30. juni i år.

Gennem de sidste to måneder har rekrutteringsprocessen været i gang, og havnens bestyrelse har besluttet at ansætte Kjartan Ross som ny direktør for Thyborøn Havn.

Dette er formelt godkendt af kommunalbestyrelsen den 24. april. Kjartan Ross tiltræder stillingen den 15. maj.

Kjartan Ross er ikke et ubeskrevet blad i havnebranchen i Danmark. Han er oprindeligt uddannet skibsofficer fra Simac i Svendborg.

Gennem sin karriere på land har Kjartan Ross haft forskellige poster i erhvervslivet i Nordjylland og har senest gennem fem år været Chef Commercial Officer på Aalborg Havn.

Thyborøn Havn har gennem de sidste 10 år været en havn i rivende udvikling. For 10 år siden havde havnen en omsætning på 36 mio. kr., var Danmarks 3. største fiskerihavn og havde en godsomsætning på 0.8 mio. ton om året.

I 2023 var havnens omsætning nået op på 53 mio. kr., havnen var Danmarks 2. største fiskerihavn, og godssiden var vokset til 1,9 mio. ton om året.

Det er dermed en havn i god form, som Kjartan Ross overtager efter den afgående direktør Jesper Holt Jensen.

Det er også en havn, hvor udviklingen ikke skal stå stille i de kommende år. Der er fortsat ambitioner, vilje og økonomi til yderligere udvikling.

Med Kjartan Ross' kommercielle baggrund i forretningsudvikling, med sit store netværk inden for det maritime og det grønne område samt erfaringer som CCO for Aalborg Havn, er han godt rustet til opgaven med at bringe Thyborøn Havn videre.

Kjartan Ross siger selv om sin kommende rolle som direktør i Thyborøn:

- Som menneske og leder er jeg, hvad jeg vil betegne som en handlekraftig team-player. Derfor ser jeg meget frem til samarbejdet med de engagerede medarbejdere, jeg ved er ansat på havnen.

Kjartan Ross er også helt bevidst om, at en havn ikke er en ø i havet men tværtimod rammen om og i en symbiose med de virksomheder, der er på og rundt om havnen.

- Thyborøn Havn har været igennem en imponerende udvikling og er i dag en utrolig stærk havn med store udviklingsmuligheder.

- Som direktør for Thyborøn Havn glæder jeg mig til at sætte min viden, erfaring, mit netværk samt menneskelig og ledelsesmæssige egenskaber i spil til gavn for både Thyborøn Havn og det økosystem havnen fostrer i samfundet omkring, siger Kjartan Ross. 

Også den afgående direktør er yderst tilfreds med valget af Kjartan Ross som sin afløser. Jesper Holt Jensen udtrykker det på denne måde:

- I de næsten 10 år, jeg har været ved roret i Thyborøn, har havnen udviklet sig rigtigt meget, og altid i et godt samarbejde og god dialog med alle interesserne omkring havnen.

- Det er jeg stolt af. Men havnen har også brug for endnu mere kommercielt fokus, hvis havnens nye strategi skal op at flyve og skabe endnu mere udvikling.

- Det er jeg overbevist om, at Kjartan vil være den helt rigtige person til både med sin ledelseserfaring og med sin indstilling til, at ledelse også er en teamplayer-rolle – især i Thyborøn.

- Jeg ser frem til et godt samarbejde med at overdrage alle opgaverne til Kjartan.

Det er også en tilfreds bestyrelsesformand, Karl Kristian Bro, der kan sætte kryds ved endnu en vigtig opgave for Thyborøn Havn.

- Både jeg og resten af bestyrelsen har været rigtig glade for samarbejdet med vores nuværende direktør, Jesper Holt Jensen. Derfor har vi også lagt rigtig meget energi og engagement i at finde Jespers afløser.

- Med Kjartan som ny direktør for havnen den 15. maj, så er jeg og resten af bestyrelsen overbevist om, at vi får en direktør, der kan og vil bygge videre på de sidste mange års udvikling af havnen.

- Det er vi yderst tilfredse med, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med Kjartan Ross i de kommende år, siger Karl Kristian Bro.

-hawin

1/5 2024
 • For en ny generation af rejsende går turen over vandet via TikTok

  For en ny generation af rejsende går turen over vandet via TikTok

  havne ›Rederiet Stena Line skaber bølger på TikTok med ny kampagne rettet mod Generation Z, der gennem kreativt og engagerende indhold forsøger skabe forbindelse mellem den yngre svenske og danske generation af potentielle rejsende
 • CO2-lagring på land rykker nærmere

  CO2-lagring på land rykker nærmere

  havne ›Etableringen af Greenport Scandinavia – CCUS hub’en i Hirtshals Havn – rykker endnu et skridt nærmere, efter at Energistyrelsen netop har tildelt tilladelser til at efterforske CO2-lagring på land
 • Gevinster risikerer at ryge til udlandet

  Gevinster risikerer at ryge til udlandet

  havne ›Arbejdspladser, fremgang og afgørende skridt i den grønne omstilling. Det er gevinster, som nu risikerer at ryge til udlandet, mens havneudvidelsen er sat på pause. Det mener direktør i Aarhus Havn, Thomas Haber Borch
 • DI: Pause af havneudvidelse rammer dansk konkurrenceevne

  DI: Pause af havneudvidelse rammer dansk konkurrenceevne

  havne ›Forligskredsen bag udvidelsen af Aarhus Havn har besluttet at sætte planerne på pause. Den beslutning møder hård kritik fra Dansk Industri, der slår fast, at det vil have store konsekvenser for danske virksomheders konkurrenceevne
 • Havneudvidelsen i Aarhus er sat på pause

  Havneudvidelsen i Aarhus er sat på pause

  havne ›Partierne bag den politiske aftale om udvidelse af Aarhus Havn i Aarhus Byråd, Socialdemokratiet, SF, Konservative og Venstre, har besluttet at sætte planerne om havneudvidelsen på pause i en årrække
 • Molslinjen gør rent bord ved DDA

  Molslinjen gør rent bord ved DDA

  havne ›Bordet ved Molslinjens delegation ved Danish Digital Awards, DDA, blev fyldt med hæder, da priserne for årets bedste digitale kampagner for nyligt skulle uddeles. Molslinjen var nomineret i ni kategorier – og vandt i alt syv priser
 • Hirtshals Havn lander millionoverskud   

  Hirtshals Havn lander millionoverskud   

  havne ›Hirtshals Havn kommer bedre ud af 2023 end forventet og præsterer et resultat på 9,3 mio. kr. Dermed understreger Hirtshals Havn endnu en gang, at virksomheden er inde i en positiv udvikling og har en bundsolid økonomi
 • DFDS sælger mini-cruise-ruten mellem Norge og Danmark

  DFDS sælger mini-cruise-ruten mellem Norge og Danmark

  havne ›Ruten Oslo-Frederikshavn-København er solgt til det svenske rederi Gotlandsbolaget, dermed får ruten det fremtidige fokus og de investeringer, der er nødvendige for at udvikle den, mens DFDS styrker fokus på sin kerneforretning inden for fragt, passagertransport og logistik