Ny lodsstation skal give bedre rammer for kundeservicePressefoto ADP A/S.

Ny lodsstation skal give bedre rammer for kundeservice

DanPilot flytter den 1. september til en ny, moderne lodsstation i Fredericia. Her får de ansatte direkte udsigt og adgang til lodsbåden i bedre hvilemuligheder og mere fleksibilitet på deres nye lodsstation i ADP’s Port House, og optimale rammer skal skabe forudsætningen for at levere den bedste kundeservice

Del artiklen på

Arbejdet med at assistere fartøjer i dansk farvand foregår i sagens natur både dag og nat, hvorfor DanPilots medarbejdere har brug for optimale rammer, der giver mulighed for hvile mellem lodsninger døgnet rundt.

Af samme årsag er den nye lokation i Fredericia udstyret med 4 kamre med udluftning, mørklægning og temperaturstyring. Det giver et bedre arbejdsmiljø, mere fleksibilitet og dermed bedre vilkår for at kunne levere lodsservice.

Lokationen giver med en afstand til havnen på blot 25 meter de ansatte i DanPilot direkte adgang til lodsbåden, hvilket tilgodeser både kunder og de ansatte selv. Derudover rummer den nye lodsstation gode mødefaciliteter, der med sin centrale placering giver mulighed for vidensdeling mellem DanPilots ansatte på tværs af landet.

 DanPilot har underskrevet kontrakt med ADP om at flytte lodsstationen til ADP’s Port House, der ligger i overgangen mellem erhvervshavnen og Fredericias nye klimasikre Kanalby. Pressefoto ADP A/S.

Opgradering giver mindre, årlig besparelse
-Den nye lodsstation bliver udstyret med moderne og fremtidssikrede forhold, og så er den placeret direkte på havnen, hvilket giver lodserne kortest mulig vej til at kunne betjene kunderne. Derudover kommer opgraderingen af lodsstationen ikke til at påvirke vores kunder økonomisk, hvilket er meget vigtigt for os – vi forventer tværtimod at opnå en mindre årlig besparelse på driften af lodsstationen, siger Erik Merkes Nielsen, adm. direktør i DanPilot.

-DanPilot har igennem mange år været en meget vigtig lokal servicevirksomhed for Fredericia Havns maritime kerneforretning. Vi ser derfor frem til at byde DanPilot velkommen i nye og moderne faciliteter i Port House med placering direkte ud til lodsbåden. Jeg er helt overbevist om, at DanPilot vil opnå gode synergieffekter til de moderne fællesfaciliteter og til den centrale beliggenhed midt i landet. En effektiv og lokal lodstjeneste er vigtig for sikkerheden i forbindelse med havnens årlige ca. 1.100 skibsanløb inden for bl.a. containerskibe, tankskibe, RO/RO færger, bulkskibe og
krydstogtskibe, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

-lipe

 

 

Læs mere om havne

25/5 2023