Nye rekorder i Ystad Havn Ystad Havns administrerende direktør, Björn Boström.

Nye rekorder i Ystad Havn

Statistik fra 2018 viser, at Ystad Havn sidste år nåede nye rekordniveauer. Godstrafikken såvel som antallet af last- og personbiler samt passagerer steg – igen

Når statistikken for året 2018 opgøres, kan Ystad Havn fortsat se tilbage på en rekordperiode. Både i 2015, 2016 og 2017 slog havnen nye rekorder, og denne trend fortsatte også i 2018.

Både godstrafikken og antallet af lastbiler, passagerer og personbiler fortsatte med at vækste, og Ystad Havns administrerende direktør, Björn Boström, kan atter konstatere, at forretningerne i havnen går rigtigt godt.

- Det er virkeligt glædeligt, at Havnens og vores kunders anstrengelser sammen med en fortsat vækst i markedet giver udbytte. Ystad Havn er en af Sveriges førende havne, siger han.
 
Ystad Havn er den største havn i Sverige med daglig færgetrafik til Polen og Bornholm, den tredjestørste færgepassagerhavn, den femtestørste i forhold til det samlede antal fartøjsbesøg og den ellevtestørste, når det gælder den totale godsgennemstrømning via havnen.
 
Stigningen i antallet af passagerer skyldes først og fremmest trafikken til Bornholm, mens stigningen i gods kan tilskrives den polske trafik.

Antallet af togvogne falder fortsat og vil med afsæt i øjebliksbilledet i begyndelsen af januar 2019 forsvinde helt. Antallet af busser er steget pænt, hvilket i første omgang beror på, at Bornholmslinjen – siden rederiet overtog trafikken mellem Ystad-Rønne – driver egen buslinje fra København. Men også antallet af busser i Polentrafiken er steget i løbet af året.
 
Polferries såvel som Bornholmslinjen har udvidet trafikken med flere ture sammenlignet med foregående år.

-hawin


 

Læs mere om havne

11/2 2019
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions