Populær multiterminal på Aalborg havn fordobles

Populær multiterminal på Aalborg havn fordobles

Siden etableringen i marts 2017 har multiterminalen på Aalborg havn været en kæmpe succes. Efterspørgslen på kajnære arealer er i top, og det får nu Aalborg Havn til at fordoble terminalen og dermed øge de befæstede arealer med yderligere 17.000 kvadratmeter

Både de korte og mellemlange aftaler om kajnær, befæstet opbevaringskapacitet hitter hos Aalborg Havn, der tilbage i 2017 reagerede på netop den efterspørgsel med etableringen af en 16.000 kvadratmeter stor multiterminal ved siden af containerterminalen.

Efterspørgslen på de befæstede arealer har dog siden sprængt alle rammer, og det får nu Aalborg Havn til at udvide. Det står klart efter, at Aalborg Havns bestyrelse har godkendt planerne om en udvidelse af multiterminalen på yderligere 17.000 kvadratmeter.

- Multiterminalen har været en rigtig stor succes fra dag ét, og siden er efterspørgslen på kajnære, befæstede arealer kun gået én vej. Det er rigtig positivt, og hos Aalborg Havn vil vi gerne imødekomme den efterspørgsel for at sikre endnu bedre rammer om vores kunders drift. Derfor udvider vi nu multiterminalen betragteligt, mens vi sideløbende arbejder på klargøringen af et nærliggende areal, der giver os mulighed for at udvide terminalen yderligere, hvis efterspørgslen fortsætter med at stige, forklarer commercial manager hos Aalborg Havn Logistik, Michael Rosenkilde Lind, og fortsætter:

- Multiterminalen er særligt attraktiv i kraft af placeringen tæt på både kajen og godsbaneterminalen, og den har åbnet op for, at vores kunder kan benytte området til både eksisterende og nye godstyper samt mellemlagring af disse på havnens arealer.

Bedre sammenspil med godsbanen

Med udvidelsen får jernbanesporet en central placering på multiterminalen, og som led i udvidelsen har Aalborg Havn desuden besluttet at investere i netop jernbanesporet, der opgraderes med rillespor.

- Rillespor gør det lettere at håndtere løst gods, og det kommer helt konkret til at udmønte sig i en øget fleksibilitet i forhold til godsbanen. Generelt kommer udvidelsen til at give os flere muligheder i forhold til godsbanen, da der for det første bliver meget mere plads til at håndtere jernbanegodset og for det andet mulighed for at tilgå vognene fra begge sider, siger Rasmus Munk Kolind, der er commercial manager med ansvar for blandt andet godsbanen i Aalborg Havn Logistik, og fortsætter:

- Udviklingen hænger rigtig fint sammen med den øgede efterspørgsel, vi mærker på godsbanen. Godsmængderne er i vækst, og interessen for godsbanen er generelt stigende, så jeg tror på, at vi har et rigtig spændende 2020 i vente.

-hawin

Læs mere om havne

26/11 2019
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.