Rønne havn bliver udskibningshavn for tysk vindmøllepark

Rønne havn bliver udskibningshavn for tysk vindmøllepark

Selskabet MHI Vestas har valgt Rønne som udgangspunkt når havvindmølleparken Arcadis Ost 1 i Østersøen skal opføres i løbet af 2022 og 2023

Af Lisbeth Petersen

Rønne Havn er valgt både på grund af sin placering og havnens infrastruktur med gode og fleksible forhold til lastning og losning af materialer, siger Peter Toft Madsen, som er Head of Port Contracting & Support i MHI Vestas i en pressemeddelelse.

- Udover at havnen kun ligger 74 kilometer fra vores operationer ved Arcadis Ost 1, er havnens kajkonstruktioner designet og konstrueret med en sådan bæreevne, at vi kan sejle vores materiel direkte til kaj, hvorefter det kan lastes og losses direkte og meget tæt på kajkanten med vores indlejede crawler cranes. Netop det er noget, som industrien har brug for, siger Peter Toft Madsen.

De ord glæder selskabet bag Rønne Havn A/S, hvor direktør Thomas Bendtsen siger:

- Jeg er glad for at se, at vores nye specialdesignede infrastruktur bliver taget så godt imod af vores offshore wind-relaterede kunder, og ser frem til at byde MHI Vestas’ mandskab velkommen på havnen. Valget til monterings- og udskibningshavn er til stor glæde for hele organisationen hos Rønne Havn A/S, de lokale virksomheder og Bornholm, siger Thomas Bendtsen, direktør i Rønne Havn A/S i pressemeddelelsen.

I oktober 2019 færdiggjorde Rønne Havn en udvidelse af havnearealet på 150.000 kvadratmeter, der netop er konstrueret til at håndrete særligt tunge opgaver som vindmølleindustri.

Arbejdet med havvindmølleparken Arcadis Ost 1 starter efter planen i juni 2022 og forventes færdiggjort i februar 2023. Der bliver tale om i alt 27 vindmøller i vindmølleparken, der samlet kommer til at producere 257 megawatt. Til sammenligning skal selskabet Vattenfalls havvindmøllepark ved Kriegers Flak producere omkring 600 megawatt.
Arcadis Ost 1 skal producere CO2-venlig strøm til godt 300.000 tyske husstande.

 

Læs mere om havne

8/1 2020
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.