Scandlines forbedrede resultaterne i et udfordrende marked

Scandlines forbedrede resultaterne i et udfordrende marked

Rederiet satte rekord i fragttrafikken og fastholdt positionen som grøn frontløber. Dels med en langsigtet investering i en ny emissionsfri fragtfærge dels med ambitionerne om at gøre Rødby-Puttgarden-ruten emissionsfri i 2030 og realisere zero emission-visionen i 2040

Hele året var trafikudviklingen fortsat præget af COVID-19.
Men med afsæt i en gradvis normalisering af trafikmængden sammenlignet med 2020 løftede Scandlines omsætningen med 20 procent til EUR 328 mio. og fastholdt en EBITDA-margin på 41 procent drevet af stram omkostningsstyring og effektivitetstiltag.

I 2021 skabte de to færgeruter en omsætning på EUR 260 mio. (2020: EUR 216 mio.) efter indførelsen af coronapas, som udvidede mulighederne for at rejse, og i takt med, at rejserestriktioner generelt påvirkede færre måneder af året.

Trafiktallene for helåret udviste tocifrede vækstrater sammenlignet med 2020, men trafikmængden var fortsat betydeligt lavere end i 2019 med undtagelse af fragttrafikken, der voksede året igennem og nåede det højeste niveau nogensinde.

-Vi forventer at fortsætte væksten i denne del af vores forretning. Efter flere års stærk udvikling og stigende efterspørgsel bestilte vi en emissionsfri fragtfærge, der skal indsættes i 2024 på Rødby-Puttgarden-ruten for at øge kapaciteten med op til 23 procent. Dermed tager vi endnu et vigtigt skridt på vejen mod at realisere vores zero emission-vision, siger CEO Carsten Nørland, og uddyber:

-Vi vil fortsætte med at investere i grønne tiltag og styrke vores konkurrenceevne ved at udvikle vores forretning til at imødekomme alle vores kunders behov. Vi har derfor også opstillet et mål om at realisere vores zero emission-vision i 2040, og vi sigter efter at være emissionsfri i scope 1 og 2 på Rødby-Puttgarden-ruten i 2030 som et vigtigt første skridt på den rejse. Kombinationen af vores pålidelighed og de fortsatte investeringer i vores unikke grønne profil samt den skræddersyede trafikmaskine og det gode shoppingudbud skaber et solidt fundament for vores forretning forud for den planlagte åbning af den faste Femern Bælt-forbindelse.

-lipe

Læs mere om havne

25/4 2022