Sønderho har sejlet sin sidste turSønderho har sejlet sin sidste tur mellem Esbjerg og Fanø. Den aldrende færge sejler i formiddag til Smedegaarden A/S, hvor så meget muligt af færgen bliver genanvendt.

Sønderho har sejlet sin sidste tur

Den snart 60 år gamle færge, Sønderho, har sejlet sin sidste tur mellem Esbjerg og Fanø. Efter grundig overvejelse har Molslinjen besluttet, at færgen ender sin tjeneste hos Smedegaarden A/S i Esbjerg

Da Fanølinjen i begyndelsen af oktober indsatte den nye elfærge på ruten mellem Esbjerg og Fanø, blev det tid til en af de tungere beslutninger. For med tre fungerende færger på den korte rute blev den snart 60-årige færge, Sønderho, overflødig.

Derfor ender Sønderho sin tjeneste hos Smedegaarden A/S i Esbjerg, hvor den gamle færge skrottes og genbruges på den mest miljørigtige måde.

-Sønderho er træt og fra en anden tid, og vi fandt, at det ikke ville være miljømæssigt forsvarligt at indsætte en ny elfærge og samtidig forsøge at forlænge tiden for så gammel en færge, forklarer Carsten Jensen, administrerende direktør hos Molslinjen.

Sønderho har de senere år været en mere sjælden gæst på selve færgeruten, men den har ind i mellem været chartret til udflugter og firmature.

-Vi går nu færgen grundigt igennem for at sikre os genstande, som kan have lokalhistorisk værdi. Hos Smedegaarden A/S bliver alt genanvendt hvis muligt – og så bortskaffes resten efter strenge krav til miljøet, siger Carsten Jensen.

-lipe

Læs mere om havne

19/11 2021