Succesfuld bil-rute har skibsanløb nr. 500 på Esbjerg havnAnløb nummer 500 som det så ud fredag morgen fra en drone i Østhavnen. (foto: Christer Holte)

Succesfuld bil-rute har skibsanløb nr. 500 på Esbjerg havn

Da bilskibet City of St. Petersburg ankom til Esbjerg havn fredag d. 7. august 2020, var der tale om anløb nr. 500, siden Euro Marine Logistics (EML) d. 11. april 2014 startede en ny rute mellem Newcastle (Tyne), Zeebrugge, Esbjerg, Drammen og Gøteborg med nye biler

City of St. Peterburg er en såkaldt medium size car carrier med en kapacitet på op til 1500 biler. Denne gang ankom det med ca. 500 biler til Esbjerg. De største (large size) EML skibe har plads til godt 3000 biler og den største losning i Esbjerg indtil nu var på 1927 biler.

I de forløbne år er der i Esbjerg alene losset flere end 228.000 nye biler med EML’s bilskibe. Først og fremmest Renault og Nissan, men også Dacia, Volvo, Opel, Citroën og Daimler.

Kaptajn på City of St. Petersburg James Murray fra Rederiet EML i midten af fotoet bliver budt velkommen til Esbjerg af Estephs Port Captains, Henning Fries (tv) og Chris Brinch Østergaard (th). 

EML repræsenteres i Danmark af Esteph i København, som i samarbejde med Niels Winther Liner Agencies og Scandinavian Auto Logistics i Esbjerg, håndterer klarering og losning af skibene. Scandinavian Auto Logistics håndterer distribution af bilerne fra Esbjerg til forhandlernetværket i Danmark.

EML er ejet 100% af Mitsui O.S.K. Lines (MOL).

-hawin

 

 

 

 

Læs mere om havne

10/8 2020
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions