Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj KommuneTo kandidater (tv. og i midten) står her sammen med Jonas Holmgaard, lagerchef på Dagrofa Foodservice-terminalen i Ishøj.

Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

Det kan være svært at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, hvis man har autisme, men det skal et nyt samarbejde mellem Ishøj Kommune, jobtræningsforløbet Klar Til Start og Dagrofa Foodservice nu gøre noget ved

Et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb til unge med autisme, Klar Til Start, bliver nu en fast del af beskæftigelsesindsatsen i Ishøj Kommune.

- Alle har brug for at være en del af et fællesskab, og arbejdsfællesskabet er en vigtig del af den danske kultur, siger borgmester Merete Amdisen (S) om indsatsen.

Derfor er området da også ”ekstremt vigtigt at prioritere”, mener formand i kommunens Erhvervs- og beskæftigelsesudvalg, Rasmus Ørvad Boné (K).

- Vi har at gøre med unge mennesker som har andre udfordringer end bare ledighed, og som har måtte leve med disse udfordringer gennem hele livet.

- Derfor ser jeg det som en vigtig ting at vi som kommune, sammen med Dagrofa Foodservice Ishøj og Klar Til Start, kan hjælpe disse unge og give dem en succesoplevelse ved at blive en del af arbejdsfællesskabet, have noget at stå op til om morgenen, øget selvforsørgelse og generelt mere livsglæde, Rasmus Ørvad Boné.

Samarbejde med virksomheder
I Klar Til Start-forløbet kommer kandidaterne ud i en privat virksomhed, hvor en vejleder med faglig ekspertise følger dem på jobbet hver dag.

Vejlederen er ansat specielt til opgaven af Beskæftigelsesindsatsen i Ishøj, og guider kandidaten i såvel arbejdsopgaver som livet på en arbejdsplads, indtil de er klar til at blive ansat.  

- Ishøj Kommune, virksomhederne og Klar Til Start samarbejder om at give unge en ny og bedre chance i livet.

- Gennem samarbejdet med Klar Til Start får vi som kommune adgang til viden og erfaringer med unge med autisme, som det kan være vanskeligt at opbygge selv.

- Og som en ekstra gevinst er der jobgaranti for den unge, siger borgmester Merete Amdisen (S).

Dagrofa Foodservice tager imod første hold
Det første hold af Klar Til Start-kandidater er netop startet i Ishøj-terminalen hos Dagrofa Foodservice, hvor de skal indgå som en del af teamet på lageret.

- De skal være med til at løse en række forskellige arbejdsopgaver, som er vigtige for, at vi som fødevaregrossist får varerne sikkert frem til vores kunder.

- F.eks. skal de betjene en helt ny digital scanner, som vi bruger til at give os præcise data på de varer, som leverandørerne kommer med til vores lager.

- Det samlede forløb skal meget gerne resultere i, at vi får afklaret hvilke kompetencer deltagerne har, og det klare mål er naturligvis, at forløbet fører til fastansættelse.

- Det håber vi kan lade sig gøre, og vi glæder os til at være en del af indsatsen, siger Jonas Holmgaard, lagerchef på Dagrofa Foodservice-terminalen i Ishøj.

Garanti for job
I Klar Til Start-forløbet er der jobgaranti til alle, som gennemfører forløbet, og det gør over 70 procent af deltagerne. Det er langt over det generelle gennemsnit for autisme-målgruppen, hvor kun 25 % i den arbejdsdygtige alder er i job.

- Tallene viser jo tydeligt, at der potentiale for, at langt flere kan komme ind i arbejdsfællesskabet, end det sker i dag. Det kræver bare den rigtige indsats, og den er vi rigtig glade for, at Dagrofa Foodservice og Ishøj Kommune vil være med til at levere.

- For de unge betyder det et kæmpe løft i livskvaliteten, når de kommer i job og mærker, at der er nogen, som har brug for det, de kan, siger direktør i Klar Til Start, Britta Bak.

Hjælp til borgere på kanten
I Dagrofa Foodservice er Klar Til Start-projektet en del af en større social indsats, fortæller HR-direktør Desirée Breel:

- Et centralt element i vores CSR-arbejde handler om, at vi skal være med til at løfte i flok.

- Det betyder i praksis, at vi som virksomhed tager ansvar for at give en ekstra hånd til mennesker, der af forskellige årsager er på kanten af arbejdsmarkedet og lokalt i Ishøj er vi aktive i tiltaget ’Code of Care’.

- Det nye samarbejde med Klar Til Start og Ishøj Kommune bygger naturligt ovenpå vores eksisterende indsatser, og vi er glade for, at vi har mulighed for at gøre en forskel i praksis for deltagerne i forløbet.

Virksomhedernes engagement og åbenhed over for at skabe arbejde til de borgere, som ikke står forrest i jobkøen, glæder borgmester Merete Amdisen (S).    

- Jeg er taknemlig for de gode samarbejder vi har med lokale erhvervsdrivende, det styrker sammenhængskraften i vores lokalsamfund, når vi i fællesskab finder løsninger, der både gavner borgeren, virksomheden og kommunen, siger hun.

-hawin

OM Klar Til Start:

 • Klar Til Start er et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb, specielt udviklet til at hjælpe unge med autisme og autismelignende træk i fast job.
 • Forløbet foregår i en privat virksomhed, hvor kandidaten hver dag får støtte af en vejleder med specialviden om autisme.
 • Virksomheder, der samarbejder med Klar Til Start, giver jobgaranti, så kandidaten er sikret en fastansættelse i virksomheden efter forløbet.
 • Klar Til Start er udviklet af nonprofitorganisationen FONDEN UNGES, og udbydes i mange kommuner landet over. Se en oversigt på klartilstart.dk/kontakt/
 • Over 70 % af kandidaterne gennemfører Klar Til Start og kommer efterfølgende i job.

OM DAGROFA FOODSERVICE:

 • Dagrofa Foodservice er en af de største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
 • Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
 • Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og står bag specialisterne Grambogård, HKI Ost og Grøn Fokus samt Prima Frugt. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
 • Dagrofa – og derigennem Dagrofa Foodservice – tilsluttede sig i 2018 FN-initiativet Global Compact.

FAKTA OM AUTISME OG BESKÆFTIGELSE:

65.000 mennesker, svarende til 1,1 procent af befolkningen i Danmark, har en offentligt udredt autismediagnose.

Andelen af unge, som bliver diagnosticeret med autisme, er stigende. 2 procent af de 0-17 årige har en autismediagnose.

25,9 % af autister i den arbejdsdygtige alder er i beskæftigelse (tallet er ikke udspecificeret på fuld tid/deltid/fleks) mod 65% i den generelle befolkning.

Blandet unge med autisme i alderen 18 og 29 år, er kun 12 % i ordinær beskæftigelse. Til sammenligning er tallet 41 % for gennemsnitlige unge.
(Kilde: Dagrofa)

 

25/6 2024
 • Nuveen køber logistikejendom i Horsens

  Nuveen køber logistikejendom i Horsens

  logistikcentre ›Logistikentreprenør, privat investor og tidligere ejer af DKI Logistics, Preben Borregaard sælger en 33.000 kvadratmeter stor nybygget logistikejendom i Horsens til en logistikfond under Nuveen
 • Strategisk opkøb udvider Danx' produktudbud

  Strategisk opkøb udvider Danx' produktudbud

  logistikcentre ›Danx udvider servicen for sine kunder med opkøb af den skandinaviske specialist i teknisk 3PL-udstyr, TLS
 • Flere tomme lagerbygninger i Midt- og Vestjylland

  Flere tomme lagerbygninger i Midt- og Vestjylland

  logistikcentre ›På under et år er udbuddet af lokaler til lager og logistik mere end fordoblet i det midt- og vestjyske, viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk. Højere rente har gjort det dyrere at have lagre, og så samler nogle virksomheder sig på færre adresser, siger to erhvervsmæglere
 • Et år med massive investeringer

  Et år med massive investeringer

  logistikcentre ›Den globale transport- og logistikvirksomhed Leman, som har hovedkontor syd for København, har netop offentliggjort sin årsrapport for 2023. Resultatet viser et tab på 65 millioner danske kroner, som dog nogenlunde svarer til årets massive investeringer
 • Lemvigh-Müller udvider med højlager i Kolding

  Lemvigh-Müller udvider med højlager i Kolding

  logistikcentre ›Stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller køber sit logistik- og administrationscenter i Kolding af den nuværende ejer. Ændring af lokalplanen for området betyder, at en kommende udvidelse blandt andet sker i form at et automatiseret højlager
 • Verdion køber svensk last-mile byggegrund

  Verdion køber svensk last-mile byggegrund

  logistikcentre ›Verdion fortsætter ekspansionen af sin nordiske forretning med opkøbet af en 44.000 kvm stor brownfield-grund i Göteborg, Sverige. Opkøbet sker i forlængelse af, at Verdion fortsat oplever vækst i Norden
 • Derfor er rene varer en konkurrencefordel

  Derfor er rene varer en konkurrencefordel

  logistikcentre ›SPONSORERET INDHOLD: Alle foretrækker rene varer: dine kunder, deres kunder og dit personale. Men at holde varerne rene på dit lager er ikke bare "nice to have". Det er også en god forretning. Du får en mere effektiv drift end dine konkurrenter, du differentierer din service og ikke mindst forbedrer du din omkostningseffektivitet betragteligt
 • Carlsberg Danmarks omlægning af distributionen skaber ledige kvadratmeter

  Carlsberg Danmarks omlægning af distributionen skaber ledige kvadratmeter

  logistikcentre ›I Taastrup, et af hovedstadsområdets mest centrale industri- og logistikområder, udlejer Carlsberg Danmark i samarbejde med Colliers 9.000 kvadratmeter i toldfrit område