Sådan øger ren luft produktiviteten i din virksomhed

Sådan øger ren luft produktiviteten i din virksomhed

SPONSORERET INDHOLD: Alle medarbejdere fortjener et rent, sikkert, sundt og behageligt miljø. Arbejdsmiljøet er en af de mest afgørende faktorer for produktivitet og forretningssucces. Forskning viser, at ubehandlet indendørs luftforurening på arbejdspladsen kan føre til dårlige arbejdsmiljøer, der skader medarbejdernes helbred og ydeevne. Det er ikke kun uacceptabelt, men skader også virksomhedens bundlinje, og det er blot en af mange skadelige virkninger af luftforurening

Når det handler om at skabe og opretholde et optimalt arbejdsmiljø, er indendørs luftkvalitet måske ikke det, man tænker mest på.

Faktisk lyder det så enkelt, at det måske endda bliver overset.

Men ren indendørsluft kan øge produktiviteten betydeligt. Lad os se nærmere på det.

Luftkvalitet og produktivitet
Støv og andre luftbårne partikler er så almindelige, at de kan føles uundgåelige på mange arbejdspladser, især hvis maskiner og produkthåndtering konstant skaber nye partikler, som støv, mens de arbejder.

Men hvad er problemet med lidt støv i luften, spørger du måske?

Støv og andre luftbårne partikler forurener den luft, dine medarbejdere indånder, hvilket kan forårsage alvorlige luftvejssygdomme og hudsygdomme.

Sygdom på arbejdspladsen reducerer produktiviteten og går ud over arbejdsglæden – og begge dele skader virksomhedens overskud.

En undersøgelse fra Harvard og Syracuse Universities bekræftede for nylig vigtigheden af luftkvaliteten på arbejdspladsen.

Forskningen testede simulerede miljøer med forskellige niveauer af ventilation og gasemissioner fra almindelige kontorprodukter, herunder kuldioxid.

Medarbejderne i det velventileret rum klarede sig 61 % bedre i mentalt belastende opgaver end dem, der befandt sig i et almindeligt kontormiljø.

En fordobling af ventilationen betød en øgning af den kognitive præstation med mere end det dobbelte.

En lignende undersøgelse, udført af forskere fra Columbia University, University of Southern California og UC San Diego, viste, at forholdet mellem produktivitet og luftkvalitet også gælder for et fabriksmiljø.

Undersøgelsen viste, at arbejdernes produktivitet faldt i takt med, at koncentrationen af partikler i luften steg.

Hvad kan virksomheder gøre?
Luftkvaliteten er altså en nøglefaktor for produktiviteten. Men hvordan kan virksomheder sikre en renere luft?

Selv med regelmæssig, grundig rengøring er støv et problem – især i fabrikker og lagerbygninger.

Der findes en række omkostningseffektive løsninger, som kan forbedre luftkvaliteten i dit anlæg og holde støvniveauet under kontrol, selv i spidsbelastningsperioder:

Industriel luftrensning er en af dem.

Virksomheder, der er specialiseret på dette område, som for eksempel Zehnder Clean Air Solutions, leverer luftrensningsenheder, der filtrerer støv og andre luftbårne partikler fra luften, før medarbejderne indånder den.

Det kan reducere sygefraværet med op til 50 % og dermed øge produktiviteten.

Vil du gerne høre mere om din virksomheds muligheder for at øge produktiviteten med et luftrensningssystem?

kontakt os og få en uforpligtende snak allerede i dag.

(Alle foto: Zehnder Group International AG, Gränichen)

______

Om Zehnder Clean Air Solutions
Zehnder Clean Air Solutions er markedsleder inden for industriel luftrensning med årtiers erfaring og uovertruffen ekspertise. Vi er stolte af at opbygge stærke relationer til kunderne, lytte omhyggeligt til deres behov og arbejde tæt sammen om løsninger. På den måde forvandler vi arbejdsmiljøet med vores industrielle luftrensere og forbedrer menneskers sundhed og virksomheders ydeevne overalt.

Start with clean air; start with Zehnder.

 

 

15/5 2024
 • Verdion køber svensk last-mile byggegrund

  Verdion køber svensk last-mile byggegrund

  logistikcentre ›Verdion fortsætter ekspansionen af sin nordiske forretning med opkøbet af en 44.000 kvm stor brownfield-grund i Göteborg, Sverige. Opkøbet sker i forlængelse af, at Verdion fortsat oplever vækst i Norden
 • Derfor er rene varer en konkurrencefordel

  Derfor er rene varer en konkurrencefordel

  logistikcentre ›SPONSORERET INDHOLD: Alle foretrækker rene varer: dine kunder, deres kunder og dit personale. Men at holde varerne rene på dit lager er ikke bare "nice to have". Det er også en god forretning. Du får en mere effektiv drift end dine konkurrenter, du differentierer din service og ikke mindst forbedrer du din omkostningseffektivitet betragteligt
 • Carlsberg Danmarks omlægning af distributionen skaber ledige kvadratmeter

  Carlsberg Danmarks omlægning af distributionen skaber ledige kvadratmeter

  logistikcentre ›I Taastrup, et af hovedstadsområdets mest centrale industri- og logistikområder, udlejer Carlsberg Danmark i samarbejde med Colliers 9.000 kvadratmeter i toldfrit område
 • DAO etablerer nordjysk pakkecentrum på Østhavnen i Aalborg

  DAO etablerer nordjysk pakkecentrum på Østhavnen i Aalborg

  logistikcentre ›En 1.853 kvadratmeter stor ny lagerhal på Østhavnen i Aalborg bliver nu centrum for DAOs nordjyske pakkedistribution. De nye faciliteter bliver fra start udgangspunkt for 40 medarbejdere og skal understøtte DAO’s vækst på pakkeshopområdet
 • Første spadestik til Boxits tredje afdeling i Odense

  Første spadestik til Boxits tredje afdeling i Odense

  logistikcentre ›Et byggeri på 13.000 kvadratmeter fordelt på fire etager er netop gået i gang på Drejebænken i Odense S. Odense er en af de byer i landet med størst befolkningstilvækst, og derfor har Boxit valgt at opføre deres tredje afdeling i byen.
 • Verdion opkøber svensk last-mile byggegrund

  Verdion opkøber svensk last-mile byggegrund

  logistikcentre ›Den paneuropæiske investor, udvikler og kapitalforvalter, Verdion, fortsætter ekspansionen af sin nordiske forretning. Denne gang i form af opkøbet af en 50.000 kvadratmeter stor brownfield-grund i Malmø
 • Ny leder i Industri & Logistik-afdelingen hos Colliers

  Ny leder i Industri & Logistik-afdelingen hos Colliers

  logistikcentre ›Helle Andersen er udnævnt som leder af Colliers’ afdeling for Industri & Logistik i København. Med udnævnelsen markerer hun sig også som den første kvindelige af sin slags indenfor dette segment hos Colliers
 • Jysk har fået ny logistikchef

  Jysk har fået ny logistikchef

  logistikcentre ›Henrik Madsen kommer til Jysk med mere end 20 års erfaring. Undervejs har han lært betydningen af at sætte mennesket først